Uncategorized
2014. 04. 03. - viki

MÁKONY 2. nap

Nincs is annál jobb, mint amikor az alkoholtól mámorosan, zavarba ejtő szájszaggal, szűk szemekkel és sajgó testrészekkel ébred az ember egy csodás tavaszi napon. Nos, ha a felsoroltak közül párat a magadénak érzel, akkor a kérdésedre a válasz: Igen, nagyon meghúztuk a 2. napot is. Túléltük, pipa! De mi is történt tegnap?

Az első nap erősen zárult, így a “reggel” – vagyis kora délután – döcögősen indult. Személy szerint még a chilis babról is lemaradtam, de a többiek elmondása szerint isteni volt… Tény, hogy egy éhes, másnapos, máját pihentető fiatalnak megváltás a meleg étel, főleg ha ingyen van.

Az ebéd utáni chillezgetések és iszogatások is a sátor környékén történtek, majd 3 órától megkezdődött a Kolivilág. A punnyadásból felocsúdva kezdetét vette a vérre menő harc. A 6 versenyző csapat között tapintható volt a feszültség. Mindenki tudta, hogy csak egy maradhat, aki a legjobb… Na jó, valójában mindenki pacsizott mindenkivel és rettentően élvezték az állomásokat. Külön élvezet volt látni a felhőtlen boldogságban úszó arcokat és csillogó szemeket, amint valaki betalált a labdával egy söröspohárba. Igen, a Mákony apró örömei.

IMG_4422

Az Igazi férfi a Mákonyon játék tavaly került be először a programok közé. Akkor, hogy férfiasságukat megmutassák a Külker macsói: rohangáltak, padokat átugráltak és hölgyeket cipeltek. A 2014-es változatban fiaink jobban megmutathatták érzelmes, és igazán szerelmes oldalukat, hiszen tudjuk, hogy nem minden a külső. Bátran vették az akadályokat és büszkén vállalták tudásukat, legyen szó nyálas, romi, kötelező-megnézni-a-barátnővel filmek címéről vagy lányos stuff-okról. Ami igazán tetszett, az a versírós rész volt. Szívüket-lelküket beletették a srácok, és igazán kreatív művek születtek a hölgyek/barátnők örömére. Szó mi szó, nagyon tudnak ezek a külkeres bikák.

IMG_4675

És igen, igen, igen! Délután 6 órakor elérkezett hozzánk a várva várt A-TÚRA. Igazából nem tudom, hogy a várva várt vagy a rettegett kifejezés passzol a inkább, de a jelentkezők számából ítélve mindenki izgatottan és máját-gyomrát nem féltő bátorsággal veselkedett neki a versenynek. A versenyzőkön látszott, hogy már vagy indultak, szemtanúk voltak az előző években, vagy instrukciókat kaptak a felsőbbévesektől, mármint ami a ruhát  illeti. Előkerültek a régi, elnyűtt pólók, szakadt nadrágok, sőt, volt, aki szemeteszsákban, szerzetesköntösben, plüssmackóval az oldalán, vagy épp afro parókában nyomta.
Büszkék lehetünk lányok, hiszen két bátor hölgyemény is képviselte a női osztagot, és nem is akárhogy. Fiúkat megszégyenítő gyorsasággal és aljasodással öntöttek magukba mindent ami csak az útjukba került. A képeket elnézve… hát igen, nem mindenki gyomra bírja a vodkás tejeskávét vagy a paprikás curry-s szendvicset.

IMG_4801

Az esti őrjöngés előtti utolsó program a Bűvész Show volt. Látványos trükkök, tapsvihar, galambok, hatalmas ováció, és még több varázslat. Kellőképpen lefoglalta és talán meg is mozgatta a tekervényeinket, miközben megfeszülten figyeltük a bűvész kezét és csak azt kérdezgettük: „Ezt meg hogy a fenébe csinálta?”.

Este 10 órakor, ahogy az előző napon is történt, sátorzárás és a tornaterem felé terelgetés következett, kisebb-nagyobb sikerrel.

Az előző esti Retro Dilit egy populárisabb vonal követte, amely este 11 órakor vette kezdetét a tornateremben. A zenét a Drop The Cheese-nek és Edo Denova-nak köszönhettük. Azt hiszem ismét sikerült egy fergeteges bulit összehozni a múlt éjjel. Ma is számítunk Rátok! Tegyük emlékezetessé a 2014-es Mákonyt. És ne aggódjatok, ha képszakadás és sötét foltok uralják az emlékeket, majd a képek mesélnek.

További cikkek
Top