Szubjektív
2014. 04. 02. - Reka

MÁKONY 1. nap

Fáj a fejed? Hányingered van? Netalán egy idegen lakásban ébredtél?
Ne izgulj, csak a 2014-es MÁKONY vette végre kezdetét. Az a 3 nap, amikor nem számít, hogy előadásod van, gyakorlatod, vagy esetleg ZH-d, szinte biztos, hogy végül a sörsátorban fogsz kikötni.  Jól teszed, hiszen az idei MÁKONY újra erősen kezdett!

Ahogy az minden évben szokás, az első nap délelőttje a sportról szólt. Focistáink és kosárlabdázóink szívüket-lelküket beleadva küzdöttek egymás ellen a barátságos mérkőzéseken, a kevésbe sportosak pedig az MLTC pálya lelátóiról szurkolhattak a kedvenc csapatuknak. A meccseken még a tanárok is részt vettek, így igazán érdekes mérkőzéseknek lehettünk szemtanúi.

DSCF4238

Eközben már a kollégium parkolójában ment a szervezkedés, sürgés-forgás, mivel megkezdődött a sörsátor felállítása. Amikor a meccsek véget értek, már csak egy kérdést visszhangoztak a jó öreg Külker falai: Mikor nyit már a sörsátor??
Szerencsére már nem kellett sokat várnunk, fél 3kor végre ünnepélyesen megnyitotta kapuit, így végérvényesen és visszavonhatatlanul elkezdődtek a kollégiumi napok.

A MÁKONY első játéka a beerpong és a csocsó volt. Rengeteg pár jelentkezett, így nagyon izgalmas mérkőzéseknek néztünk elébe. A játékok ugyan egyszerűnek tűnhetnek, de 2-3 sör után valahogy mégsem volt annyira könnyű beletalálni azokba a poharakba. 5 óra környékén már csak a legjobbak voltak versenyben, míg végül megszületett a nyertes páros.

DSC_7552

Ezt követte a QuizNight, ahol 6 fős csapatokban versenyezhettünk egymással. Vicces, néhol igen bonyolult kérdésekkel vártak minket a szervezők, amikre a 4.-5. sör után már hatalmas kihívás volt válaszolni.
De megérte koncentrálni, hiszen a legügyesebb csapat (és minden bizonnyal a legjózanabb is) értékes nyereményeket vehet át az utolsó napon.

DSC_7574

A 7 órakor megrendezett sörivó versenyen indulók már izgatottan várták a pillanatot,amikor végre elkezdenek visszaszámolni és megkezdődik a verseny. A legjobbak másodpercek alatt döntötték magukba italukat, az utolsó fordulóban már csak a kemény mag maradt versenyben. Közülük került ki végül a 2014-es MÁKONY sörivó bajnoka.

DSC_7625

Az estét a tűzzsonglőrök látványos bemutatója nyitotta meg.
9 óra környékén már nem láthattunk sok józan arcot a koli parkolójában (nekem ez volt az első mákonyom, de az idősebbek megnyugtattak, 8 órakor már éppen megérett az idő ezekre az állapotokra). Először mindenki csak szerényen beszélgetett, beerpongozott, de az utolsó fél órában megtelt a sörsátor és hatalmas buli kerekedett. A bevállalósabbak az asztalon táncoltak, 10 órakor pedig csak nagy nehezen lehetett kiparancsolni a tömeget, hogy most már mindenki a tornateremben folytassa a bulit. Az estét végül egy retro parti zárta, ami egészen hajnalig tartott.

Erős kezdés volt MÁKONY, örülünk, hogy újra eljöttél hozzánk!
A mai napot se hagyja ki senki, hiszen megtudhatjuk ki a legigazibb férfi a mákonyon, lesz bűvész show és eljön hozzánk a rettegett A-túra is, az esti buliról nem is beszélve!.

Most viszont lassan szedjétek össze magatokat, hiszen a sörsátor már nyitva áll!

További cikkek
Top