Kultúra
2017. 02. 24. - Ádám Bánóczki

Luxus mozi Magyarországon

 

Az elmúlt hónapokban hazánk mozirajongói félve tapasztalhatták, hogy több pláza termei is bezárták kapuit. Sok pletyka és szóbeszéd után nemrégiben fény derült az igazságra. A MOM park és a Mammut pláza új mozija a török Cinema Pink hálózattal kötött megállapodást, ami egy teljesen új, nálunk még nem létező lánc Magyarországra való betelepülését jelenti, ezzel véget vetve az eddigiekben már jól megszokott Cinema City monopolhelyzetének. Az új üzemeltető tervei és ígéretei alapján a felújított termek a legkorszerűbb technológiával, komfortos és széles bőrfotelekkel, egyedi külsővel, emellett hazánkban formabontó módon bowlingpályával és filmes könyvtárral várja majd az odalátogatókat.

Mi is ez valójában?

A hazánkban eddig még nem ismert hálózat üzemeltetői több mint 20 éve, pontosabban 1994 óta foglalkoznak a mozizással. Azóta már 200-nál is több mozitermük üzemel Törökország területén belül, amivel már bőven bekerültek az ottani moziztatás élvonalába, idén pedig világszerte több helyen is megnyitják kapuikat. Terveik között szerepel többek között Ciprus, Grúzia, Szlovákia és Magyarország is. Az óriási Sony 4K vetítők és hazai mozik közt egyedülálló Dolby Atmos 360 hangrendszer és JBL hangszórók felelnek majd a minél exkluzívabb moziélményért. Legnagyobb szerencsénkre arról sem feledkeztek meg, hogy a mozizás egyik elengedhetetlennek tekinthető része a kényelem, amit több soron is terveznek biztosítani majd számunkra. A kényelmes bőrfotelek tágasabbak lesznek a már eddig megszokottakhoz képest, és a sorok közti távolság is megnő, így a lábunk is kényelmesen elfér majd. A párjukkal érkező vendégek számára pedig lehetőség nyílik, hogy az úgynevezett „Lovefotelt” is igénybe vegyék, ami nem más mint egy két főre tervezett széles, a párok számára tökéletes kanapé, aminek segítségével egymás közvetlen közelében élvezhetik a filmek által biztosított örömöket.

Bowling & Könyvtár

Ameddig várakozunk egy-egy film kezdetére, vagy csak hamarabb érkeztünk a vártnál nem kell ölbe tett kézzel ülnünk, hiszen a Cinema Pink erre is biztosítja a megoldást. A mozi előterében megtalálható könyvtárban olvasgathatjuk a kihelyezett könyveket, de ha esetleg valami jobban felkeltené az érdeklődésünket, vagy csak nincs időnk már belenézni az adott alkotásba, akkor lehetőségünk nyílik minden további nélkül kikölcsönözni is azt. Viszont, ha valaki számára még ez sem lenne elég, akkor se csüggedjen, hiszen a tervek szerint egy hat sávos bowling pálya is bekerül még a mozi területére, ami végig a nyitvatartási idő alatt a szolgálatunkra áll majd. Ezek a helyiségek és a különböző közösségi terek is a mozi stílusához méltóan a luxust és a modern dizájnt fogják tükrözni.

Az előzetes ígéretek szerint mindkét moziban nagy hangsúlyt fognak kapni az eredeti nyelven vetített filmek, ami azért is lehet lényeges, mivel a nemrégiben bezárt MOM Park mozi volt az egyetlen olyan hely Budapesten, amelyben eredeti nyelven és emellett eredeti felirattal is meglehetett tekinteni a filmek nagy részét. A Mammut üzemeltetői a bezáráskor azt állították, hogy december közepe felé újra mozizhatunk náluk, de csak a vezetőségváltás után, viszont ez azóta sem történt meg. A mai napig sem lehet tudni pontosan, hogy mikor nyitnak meg, de annyit már elárultak a vezetők, hogy pár hónapon belül már biztosan lehetőségünk lesz kipróbálni a beköszönő török mozihálózat adta különlegességeket, így reméljük, hogy már tényleg nem kell túl sokat várnunk rá.

További cikkek
Top