Közérdekű
2016. 11. 30. - Ádám Bánóczki

Lufieső a Külkeren

Mint minden évben, idén is beköszöntött a tél, ami nem csak a hideget hozza el hozzánk, hanem azt a piros ruhás, szakállas fickót is, akit ma már leginkább csak Mikulás néven emlegetünk. A gyerekek mellet a hagyományokhoz híven idén is a Külker hallgatói kapják az igazi főszerepet. Ha te sem akarsz lemaradni az őrületről, akkor találkozzunk a K épületben, ahol a nagy piros puttonyból ebben az évben is sárga lufikba csomagolva osztjuk szét köztetek a megannyi értékes meglepetést és izgalmas ajándékot.

Mi is ez valójában?

A hagyományokhoz híven a Külker Online által idén is megrendezésre kerül a Lufieső. Az eseménysorozat igen nagy múltra tekinthet vissza az iskola történetében, mivel az első alkalom még 2008-ban került megrendezésre. Azóta is évről évre elhozzuk nektek az iskola falai közé, hogy egy kicsit jobban összehozzon minket, titeket. Heteken át tartó munkával, szponzorainkkal karöltve dolgozunk azon, hogy bőségesen megajándékozhassunk titeket ezen a napon és számtalan meglepetést zsebelhessetek be ezáltal. Mert külkeresnek lenni jó! A több tucat lufiban egyesével helyezzük el a cetliket, amik a hozzájuk tartozó nyereményeket rejtik, ezeket felfújjuk és a K épület első emeletéről zúdítjuk le rátok. Az első Lufiesőhöz képest, mára már sikerült annyit csavarni a dolgon, hogy senkit nem érintenek az üres lufik által okozott meglepetések, hiszen mindegyik belsejében vár valami szuvenír rátok. Miután kidurrant a lufi és kezetekben a cetli, nincs is más dolgotok, mint eljönni hozzánk és átvenni a nektek járó jutalmat. A kedvezményes programoktól, az ingyenes szolgáltatásokig bármi a tiétek lehet, a kérdés csak annyi, hogy vajon mit rejt a te lufid? Számotokra nincs más tennivaló, mint a nagyszünetben összegyűlni a K épület földszintjén és várni, míg sárgába borul az égbolt.

lufiesoplakatcikk

Nosztalgia

Az elmúlt néhány év alatt a Lufieső töretlenül haladt előre, hogy egy igazi Külkeres hagyománnyá váljon. A második, 2009-es esemény is már tömegeket mozgatott meg, ahogy az ötlet megálmodói nevében Szakács Barna is meséli: “Alapvetően egy mikulásos flashmobot szerettünk volna összehozni az aulában. Felvettünk egy pár perces mp3-at, amiben utasítások voltak, hogy mit kell csinálni. És így aki hallgatta, az tudta miről van szó, de egy kívülálló csak annyit látott, hogy egymástól teljesen független emberek ugyanúgy ökörködnek egyszerre az aulában. Ahhoz, hogy egyszerre csinálja mindenki, szereztünk egy rövid hullámot sugárzó rádiót és gyakorlatilag egy kalóz rádió frekvencián sugároztuk az adást. A résztvevőktől annyit kértünk, hogy legyenek ott az aulában az adott időben és állítsák be a rádiójukat az adott frekvenciára, ha pedig meghallják az utasításokat, akkor kövessék őket. Jó móka volt. Közben megjelent a mikulás is, körbefutott, majd a végén osztogatott néhány szaloncukrot.”

Az évek haladtával aztán egyre több és több ajándék gyűlt össze, így a mindenkori külkeresek is egyre jobban várták már az év ezen szakaszát. Ami immáron 9. alkalommal hozza el nektek – a piros hó helyett – a sárga lufiesőt a K épület “egéből”.

Karácsonyi vásár

Viszont nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy ezen a héten három napos karácsonyi vásár várja a látogatókat, szintén a K épület első emeletének falai között. Az arra járók ízlésük szerint válogathatnak a változatos finomságok közül. Az édesszájúak süteményekkel, a merészebbek akár forralt borral is meglephetik magukat, de ha csak átfáztatok a téli hidegben, akkor is beugorhattok egy jó meleg teára. Ha szereted a változatosságot és már magadénak érzed az ünnepek hangulatát, akkor ne habozz, neked is ott a helyed! Nem szabad figyelmen kívül hagynunk azonban azt sem, hogy ez a hét nem csak kizárólag rólatok szól, hisz a karácsonyi vásár alatt, ha vásároltok, azzal adakoztok. A vásár alatt befolyt összeg teljes részét jótékony célokra fordítva, egy rászoruló gyermekekkel foglalkozó alapítványnak fogjuk eljuttatni. Így megvan a lehetőség, hogy te is boldoggá tegyél valakit az ünnepek alatt!

Várunk szeretettel a K épületben! Ne feledd: csütörtökön 13:00-kor sárga lufik hullanak az égből!

További cikkek
Top