Szubjektív
2016. 10. 09. - geda.andi

Let’s be positive!

 

Te is el szoktál gondolkozni azon, hogy a problémák miért tornyosulnak egymásra, és miért egy napon történik meg minden létező rossz dolog Veled? Ugye Te is érezted már azt a bizonyos “Ettől rosszabb már nem jöhet” érzést? Nem feltétlenül gondolok ezalatt nagy problémákra, hiszen egy-egy kisebb dolog is elveheti a jókedvünket. Egy rosszul sikerült zh, reggel döbbensz rá, hogy elfogyott a kávéd, az üzletben a szemed láttára viszik el a kiszemelt “szerelem első látásra” felsőt, vagy kikapott a kedvenc focicsapatod. Ezek közül ugyan nem mindent tudunk befolyásolni, de sok körülöttünk lévő dolgot igen. Most felmerülhet a kérdés, mégis hogyan?

Gondolkodj pozitívan!

Képzeld azt, hogy te magad egy élő „adótorony” vagy. Minden gondolat, amit kibocsátasz egy bizonyos frekvencia, ami visszatér a feladóhoz, az az Hozzád. Ha negatív dolgokra összpontosítasz, még több negatív dolgot vonzhatsz be, amitől csak még rosszabbul érezheted magad. Tehát csak óvatosan a negatív gondolatokkal!

Arra koncentrálj, amit szeretnél!

Ez a kijelentés egyértelműnek tűnhet, de sajnos sok esetben nem alkalmazzuk. Gondolj csak bele, hányszor hangzott el a szádból a “meg fogok bukni a vizsgán” és a “nem vagyok képes rá” kijelentés. Ez persze csak egy általános példa, de sokszor nem arra fókuszálunk, amit valójában el szeretnénk érni. Koncentrálj arra, hogy igenis “meg tudom csinálni” és “képes vagyok rá”, hiszen ez csak a hozzáállásodon múlik.

Lásd meg a kis dolgokban is a jót!

Bizonyára téged is felvidított már a kedvenc zenéd egy borongós, esős napon. A kedvenc kajád, filmed vagy akár egy jó könyv egy hosszú, nehéz nap végén. Ezeket a kis apróságokat is tanuld meg értékelni, hiszen mind-mind pozitív energiákkal töltenek fel.

Csináld azt, amit szeretsz! 

Nagyon sok energiával tud feltölteni, ha azzal foglalkozol, ami érdekel, vagy azzal, amit szívesen csinálsz. Ha nem is minden nap, de hetente szakíts időt azokra a tevékenységre, amiket szeretsz. Legyen ez akár sport, vagy csak egy barátnős, vásárlós nap, hiszen szabadidőre mindenkinek szüksége van.

Mondj köszönetet!

Sokan elfelejtjük, hogy a köszönöm talán a második legszebb szó a szeretlek után. Köszönd meg szüleidnek, hogy felneveltek, köszönd meg barátaidnak, hogy vannak Neked, hogy melletted állnak, köszönd meg a párodnak, hogy Veled van jóban, rosszban. És ez csak pár dolog a sok közül, amiért nap mint nap köszönetet kellene mondanunk. Persze most lehet, hogy nagy szavakkal dobálózunk, de köszönj meg bármilyen apróságot, hiszen te is azt kapod majd vissza.

Ne várj el túl sokat magadtól!

Te is a maximalisták csoportját erősíted? Ez lehet egy nagyon jó, és egyben rossz tulajdonság is. A maximalisták sokszor túlhajszolják magukat, kifulladásig mennek előre. Ez mind szép és jó, de ki szeretne így élni? Meg kell tanulnunk saját képességeinkhez mérten teljesíteni, vállalni a feladatokat, hiszen így a napjaid úgy fognak telni, mint egy soha véget nem érő mókuskerék. Ismerd a határaidat!

Tervezz előre!

Néha annyira sok tennivaló, munka, tanulnivaló gyűlik össze, hogy már alig bírod követni? Szerintem sokunk számára ismerős az érzés, hogy a sok teendő közepette elveszítjük az időérzékünket, és azt sem tudjuk, hogy hol áll az eszünk. Jó tipp a szétcsúszás ellen az előre tervezés. Mindig tervezd meg esténként a következő napodat, írd fel pontosan, hogy mettől meddig, mit fogsz csinálni másnap. Hidd el, így könnyebben tudod magad tartani az időpontokhoz, és nem csúszol majd el a tennivalókkal.

Értékeld a napod!

Akár minden este gondold végig, hogy milyen napod volt, mi történt veled, milyen pozitív, akár negatív hatások értek, vagy milyen kitűzött célt értél el. Ha már csak egy célodat is sikerült elérned, akkor máris egy lépéssel közelebb vagy a következő sikeres napodhoz. Ha ezeket a dolgokat nap mint nap kiértékeled, talán könnyebben fog menni a céljaid megvalósítása a jövőben.

További cikkek
Top