Közérdekű
2018. 05. 28. - Zircher Ági

Különleges film, különleges helyen

 

Szerencsém volt az idei év talán egyik legjobban várt filmjét megtekinteni, az amerikai képregényfilm második részét, a Deadpool 2-t. A 2016-ban megjelent első rész után tűkön ülve vártuk a folytatást. Meglepő módon hazánkban egy nappal korábban került a mozivásznakra (2018. május 17.), mint az Amerikai Egyesült Államokban. Az X- Men filmekből ismert mellékkaraktert Ryan Reynolds kelti ismét életre a Marvel új kreációjában.

Lássuk miről is szól a 9. legnagyobb bevételt hozó film 2018-ban. Miután az első rész sikeresen megkedveltette magát a közönséggel groteszk és fekete humorával, sokan tartottak a második rész laposságától, azonban az előzőhöz hasonló szellemben sikerült kivitelezni azt. Az eltorzult arcú Wade Wilson azon szorgoskodik, hogy beteljesítve álmát ő legyen gyönyörű városának legszexibb pultosa, és hogy ismét feldobja sivár életét főhősünk nindzsákkal, a jakuzával is megbirkózik. Beutazza a világot, és közben felfedezi a család, a barátság jelentőségét – és így újra kedve támad kalandozni, sőt még a Világ Legjobb Szeretőjének járó, várva várt bögrét is kiérdemli. A Marvel szókimondó zsoldos figurája újra itt van. Nagyobb, jobb és minden bizonnyal extrább, mint eddig bármikor. Mikor egy időutazó katona érkezik gyilkos küldetéssel, Deadpool rákényszerül, hogy olyasmiket tartson szem előtt, mint a barátság, a család, és arra, hogy mit is jelent tulajdonképpen hősnek lenni, és mindeközben sorjára rúgja szét a gonosz hátsókat. Mondván, ha az ember a jóért harcol, időnként be kell piszkolnia a kezét.

A Rotten Tomatoes, film kritikákat író oldal alapján nem mutatható, hogy az első filmet ne lehetett volna felülmúlni, ugyan is már most, egy héttel a megjelenés után azonos értékelési százalékon áll az első résszel. Észak-Amerikában eddig 125 millió dollár, amíg más területeken 176.3 millió dollár bevétel gyűlt össze, ami azt jelenti, hogy ilyen kevés idő alatt a 110 millió dolláros költségvetés többszörösen megtérült. Érdekes megjegyezni, hogy az első rész 754.5 millió dollárt zsebelt be két év alatt, míg az új rész csupán pár nap leforgása után 300 millió felett áll, így akár az is előfordulhat, hogy többet hoz a konyhára előbbi társánál.

És mire utalhat a címben említett különleges hely? Ez a helyszín nem más, mint az éjszakai élet koronázatlan királya, a Corvin Club tető terasza, a Budapest Rooftop Cinema. A csapat idén hatodik alkalommal szervezi meg a nyári hangulatos filmvetítéseket. Küldetésüknek tekintik, hogy egyedi élményt nyújtsanak a lelkes mozi barátoknak Európa legnagyobb tető mozijában. A csillagos ég alatt megtekinthetünk olyan régi klasszikusokat, amelyeket már sehol máshol nem vetítenek, régóta nagy sikernek örvendő és premier előtti filmeket is. Vetítések előtt minden alkalommal szakmai beszélgetéseket hallhatunk, hogy ne csak egy szimpla mozi élményben részesüljünk, és esetleg másik szempontból is szemügyre vehessük a választott remekművet. Akik nem éltek az online jegyvásárlással, azok a 19 órai kapunyitástól a helyszínen is megvehették a jegyüket. A teljes mozi élményt nyújtják, hiszen nincs film popcorn és nachos nélkül. Ha kedved támad kis kedvenced is magaddal vinni bátran tedd meg, csak készülj, hogy nem te leszel az egyetlen. Az egész kezdeményezésnek talán az egyetlen ellensége az időjárás lehet, sajnálatos módon én pont egy esős estét fogtam ki. Persze az ott dolgozók fel voltak készülve minden eshetőségre, így például takarókat kaptunk, vagy aki úgy érezte, hogy ilyen körülmények között nem akarja megnézni a filmet, az beválthatta jegyét egy másik időpontra.

Ha a legújabb Deadpoolról esetleg lecsúsztatok, a jövőben a következő filmeket tekinthetitek meg a Rooftop Cinemaban: Solo- Egy Star Wars – Történet, Lajkó, Cigány az űrben, Jurassic Park, Éjszaka a Földön és az Oldboy.

További cikkek
Top