BGE
2020. 03. 22. - Hegyi Péter

Keress pénzt otthonról!

Sokunk álma, hogy olyan munkája legyen, amit otthonról végezhet és a saját ágyából, kanapéjáról keressen pénzt – lehetőleg sokat. Ma már egészen sokféle munkát vállalhatunk teljesen home office-ban vagy részben otthonról dolgozva. A fő- és részmunkaidős állások mellett rengeteg egyéb lehetőségünk van rá, hogy egy kis plusz bevételt szerezzünk szabadidőnkben. Ha már Te is unod a bezártságot, mindent megnéztél Netflixen és elégszer nyertél a családi Monopoly-partikon, akkor itt az ideje, hogy hasznosan töltsd az időt és keress egy kis zsebpénzt magadnak!

Fizetett kérdőívek

A nagy vállalatok egyre több pénzt fordítanak a célpiac kutatására, a vevői igények felmérésére. Ennek egyik módja, hogy egyszerű kérdőíveket hoznak létre, melyeket különböző demográfiai csoportokkal töltetnek ki. A kutatócégek számára a legfontosabb, hogy minél több ember részt vegyen a piackutatásban és kitöltse a kérdőíveiket. Ahhoz, hogy ezt elérjék, hajlandók kedvezményre jogosító vagy levásárolható kuponokat adni és pénzt fizetni a kitöltőknek. A legnagyobb és legbiztonságosabb fizetett kérdőívekkel foglalkozó oldal a Swagbucks. Mára több mint 600 millió dollárt utalt el felhasználóinak világszerte. A weblapon kérdőívek mellett játékkal, webes keresések teljesítésével és videók megnézésével is pénzt kereshetünk. Aligha létezik ennél könnyebb mód, mellyel óránként akár 5-6 dollárhoz juthatunk, ráadásul kérdőívezés közben könnyedén tudunk a TV-re vagy kedvenc sorozatunkra figyelni.

Add el a felesleges holmikat!

Most biztosan van időd rá, hogy feltúrd a ruhatárad, felforgasd a gyerekszobád és körülnézz a garázsban. Kinőtt, nem használt ruhadarabok, rég feleslegessé vált kacatok, gyerekjátékok, porosodó alkatrészek… Senkinek nem kell bemutatni a különböző régi dolgokat, amelyek csak a helyet foglalják, amelyekről tudod, hogy soha többé nem fogod használni őket mégis olyan nehéz megválni tőlük. Itt az alkalom, hogy végre elszánd magad és meghirdesd a neten régi cuccaid! Érdemes körülnézni mielőtt mindent feldobsz Jófogásra, hátha olyan kincsekre, ritkaságokra bukkansz otthon, amiért nemzetközi oldalakon az itthoni ár többszörösét is megadják. Ez a módszer duplán hasznos, hiszen nem csak plusz pénzhez juthatsz, de közben rendet is rakhatsz a régi holmik között!

Internetes írás

Kezdj saját blogot, vagy írj tartalmakat mások számára! Az előbbihez nincs szükséged másra, mint egy weboldalra (ma már egészen olcsón bérelhetsz webhelyet) és egy kis kreativitásra. Találj olyan témakört, amiben otthon vagy és amiről szívesen írnál. Próbálj olyan dolgokra koncentrálni, amelyeket mások is átéreznek vagy tanulhatnak belőle.

Mások számára is írhatsz contenteket, teheted ezt állandó munkahelyen, vagy freelancerként. Kreatív szövegírói munkára hazai álláshirdető portálokon is keresnek alkalmazottakat. Szabadúszóként is érdemes neten keresgélni, a www.freelancer.hu weboldalon szövegíráson kívül is sokféle munkakörre keresnek vállalkozókat. Biztos angoltudással még jobb helyzetben vagy, hiszen a világ minden tájáról keresnek angol nyelvű szövegírókat. A www.upwork.com lapon hirdetések ezrei közül válogathatsz.

Online kurzusok, korrepetálás

Ügyesen rajzolsz, kitűnő táncos vagy, hangszeren játszol, esetleg remekül beszélsz németül? Találd ki mi az, amiben igazán jó vagy. Ha megvan nincs más dolgod, mint olyan embereket találni, akik szeretnének jobbak lenni és segíteni nekik a fejlődésben. Taníthatsz és korrepetálhatsz közvetlenül, ehhez például Facebook-csoportokban találsz alanyokat. Vagy előre elkészíthetsz, videóra vehetsz egy kurzust amit aztán részekre osztasz, beárazod és megadod mit tanítasz, kiknek ajánlod és milyen szintre juthatnak el a résztvevők. Ilyen kurzusok adás-vételével foglalkozik például a www.udemy.com weboldal. Minél jobb értékelést kapnak a videóid, annál előbbre kerülsz az azonos témával foglalkozó kurzusok között, így egyre több érdeklődőt és egyre nagyobb bevételt érhetsz el.

Reméljük hasznosnak találtad mai cikkünket és sikerül majd otthonról egy kis plusz pénzt keresned!

További cikkek
Top