BGE
2019. 07. 14. - Bonnyai Kitti

Itt a nyár, itt a nyári munka – Tájékozódj velünk!

 

Itt a nyár, vele együtt a sok buli, fesztivál és megannyi más program, amikre nem árt, ha az ember teli pénztárcával készül. Nem olcsó a nyarat végigbulizni, ezért legtöbben valamilyen diákszervezet által diákmunkát, vagy részmunkaidős munkát vállalnak el, hogy meg tudják teremteni a szükséges pénzmennyiséget. Azonban ahhoz, hogy a diákmunka során mindkét fél – munkaadó és diákmunkás – is profitálhasson, vannak bizonyos szabályok, amelyekkel nem árt tisztában lenni. Cikkünkben összefoglaljuk nektek, mire figyeljetek mindenképpen, hogyha nyáron diákszervezeten keresztül vállalnátok munkát.

A rövidebb munkavégzés és a tapasztalatok hiánya miatt a diákok mindig kiszolgáltatottabb viszonyban vannak a munkáltatójukkal szemben, mint az idősebb munkavállalói korosztályok. Így esetenként előfordulhat, hogy a munkáltatók nem tartják be a munkaviszonnyal kapcsolatos alapvető szabályokat.

Mire figyeljünk?

Az első és legfontosabb dolog, hogy mindig legyen írásos szerződésed, mielőtt munkába állnál, hiszen ez alapozza meg a munkád feltételeit. Ez az alapja annak is, hogy valójában kézhez is kapd munkád gyümölcsét, elhanyagolása egyébként illegálisnak minősül, persze van néhány munkaadó, akit ez egyáltalán nem érdekel, azonban a diákszövetkezetekbe történő belépéskor az első dolog egy szerződés kitöltése és aláírása kell, hogy legyen. Így biztos alapokon nyugszik a munkaviszonyod és nem kell a továbbiakban aggódnod az esetleges problémákon. Arra azonban mindenképpen ügyelj, hogy amit aláírsz azzal tisztában is legyél, ne légy lusta elolvasni a munkaszerződést, hogy semmiképp ne érjenek meglepetések!

A munkaszerződésnek tartalmaznia kell a munka alapvető adatait. Feltétlenül benne kell lennie a munkabérnek, a munkaköri leírásának, a munkaidőnek, a munkavégzés helyének és a napi munkaidő tartamának.

Figyelned kell továbbá arra is, hogy mennyit kapsz! Ne hagyd, hogy a béred a minimálbér alá essen, hiszen ez nem törvényszerű. Jelenleg bruttó 857 forint/óra amit mindenképp meg kell kapnod, ha ez alatti ajánlatot kapsz, egyszerűen ne fogadd el!

Mennyi az annyi?

Teljes munkaidő esetén a munkaviszony napi 8 óra, heti 40 óra általában, részmunkaidős foglalkoztatásban napi 6, illetve 4 órát lehet elvállalnod.

A túlmunka nem egyszerűen túlórát jelent, ha egyszerre esetleg több helyen dolgozol, akkor minden munkával töltött órát össze kell adnod. 18 éves kor fölött az általános szabályok vonatkoznak a diákokra, tehát 12 óra/nap lehet a munkaidő felső határa, illetve így nem lehet egy héten 48 óránál többet dolgoznod.

Bejelentési kötelezettség

A munkaviszony létrejöttét követően a munkavállalót be kell jelentenie a munkáltatónak az adóhatósághoz, ennek hiányában jön létre a „fekete munka”, amelyet, mint már említett cikkünk nem éri meg megkockáztatod, hiszen a lehetséges problémák kezelésénél nincsen egy biztos szerződésed, amelyre hivatkozhatsz, például egy esetleges kifizetés elmaradásánál.

Egyszerűsített foglalkozásról beszélünk, ha a munkáltató és a munkavállaló megegyezik abban, hogy a munkavégzés nem rendszeresen történik. Ilyen formában rövidebb időszakra dolgozik az illető, a munkáltatóval legfeljebb évi 120 munkanapra, alkalmi munka esetén pedig éves maximum 90 napra jön létre szerződésed.

Iskolaszövetkezetek

Mint nappali tagozatos főiskolai vagy egyetemi hallgató, jogviszonyt létesíthetsz iskolaszövetkezetekkel. Nagy előnye, hogy mint diák mögött ott áll egy iskolaszövetkezet, amely nagyobb garanciát nyújt a foglalkoztatásod biztonságára.

Tagsági megállapodást köthetsz tehát az iskolaszövetkezettel, amelyben rögzítésre kerül az általad vállalt feladatok köre, az egyes feladatokhoz kapcsolódó díjak és egyéb juttatások, valamint az időtartam is.

Az iskolaszövetkezeti tagokat különböző korlátozások védik:

Ha két egymás utáni nap dolgozol, akkor a második napi munkakezdés előtt legalább 11 óra pihenőt kell biztosítani. Ha napi 6 óránál többet dolgozol, akkor napi 20 percet, ha napi 9 óránál többet dolgozol pedig további napi 25 perc szünet jár. A feladatokért járó díj pedig itt sem lehet alacsonyabb a mindenkori minimálbér összegénél.

Néhány példa, hol állhatsz neki melókeresésnek:

Mi a teendő jogsérelem esetén?

Mindegy milyen biztonságos és megbízható munkakörben vagy munkahelyen dolgozol problémák mindig adódhatnak, amelyek megoldását jobb, ha ténylegesen olyan személyekre és szervezetekre bízod, akik illetékesek ezekben a témákban. Fordulj bátran az illetékes közigazgatási és munkaügyi bírósághoz, de gyorsabb eljárásban részesülhetsz a munkaügyi hatóságnál.

A munkákra történő jelentkezés előtt mindig tájékozódj az adott munkáltatónál vagy esetleges iskolaszervezetnél, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés, és felkészülten kezdhess bele a munkavégzésbe.

Jó munkát és jó pihenést kívánunk a nyárra!

 

 

További cikkek
Top