BGE
2019. 04. 23. - Krisztina Boda

Itt a csütörtöki programod: X. Longtail gála

 

Ha tavaszi félév, akkor Longtail gála. A Kereskedelem és Marketing szak, utolsó éves, marketingkommunikáció szakirányos tanuló hallgatói idén immár 10. alkalommal rendezik meg az eseményt, melynek ebben az évben a Morrison’s 2 ad otthont.

Miért éppen Longtail?

Cikkünk elejét egy amolyan „tudtad-e?” résszel kezdenénk, ugyanis bevalljuk, hogy nekünk se volt fogalmunk, miért éppen ezt a nevet kapta a gála, de hál isten a Google jó barátunk.

“A longtail közgazdaságtani fogalom, mely az internetes kereskedelem árubőségét írja le: a hagyományos áruházak kevés fajtájú, de nagy mennyiségben árusítható tömeg- vagy sikertermékével ellentétben azoknak a kis mennyiségben eladható, de nagyon nagy sokféleségben rendelkezésre álló termékeknek a gyűjtőfogalma, melyeknek a hagyományos kereskedelem korszakában nem volt esélyük a piacra jutásra, korszerű információtechnológiai megoldásokkal viszont megtalálják kis számú, szétszórtan elhelyezkedő fogyasztójukat, akár a világ túloldalán is.”

Így, hogy okosabbak lettünk a névadást illetően, nézzük is meg miről szól a gála!

Az esemény a szokásokhoz híven két részből áll: egy díjátadóból és az azt követő after partyból. A díjátadón a tanárok díjazzák a diákokat, a hallgatók pedig a tanárokat és az előadókat. Többek között gazdára talál az Ezüst Bajusz díj, avagy Szakirány Arany-málnája, amit az a kreatív alkotás, prezentáció, ZH vagy dolgozat kap, amely a legkevésbé sem felelt meg az előírt feltételeknek, viszont olyan maradandó élményt okozott mindannyiunknak, hogy kár lenne azt nem jutalmazni. Természetesen a legjobb prezentáló is megkapja jutalmát, a Full HD díj formájában és a Sas István által alapított, Arany Sas Díj is kiosztásra kerül, mely ebben az évben különleges jelentőséggel bír, hiszen ez az első alkalom, hogy szeretett tanárunk már nem lehet velünk. A diákok jutalmazásán túl, az előadók, illetve a félév során meglátogatott ügynökségek közül is kiválasztjuk a legjobbat. Ezentúl a szakirány legtöbbet késő, legviccesebb beszólásokat szolgáltató, és legtöbbet elszundító hallgatója is elismeréshez jut. Továbbá a beszédek sem maradnak el, de nem kell aggódni, az unalomtól messze leszünk, hiszen a szakirányt elegendő humorérzékkel bíró hallgatótársunk, Sodró Áron mutatja be, az estét, pedig a legendás speaker képességekkel megáldott Schwarcz Ádám prezentálja végig. A téma ebben az évben, a jubileumi 10-es szám köré épül, így a stílusban erre számíthattok, ehhez, pedig bizony elegáns ruhába kell bújnotok ( A dresscode-ot lejjebb megtalálod).

A díjátadó után egy kis ráhangolódás következik, némi kísérő társaságában. Itt koccinthatsz a reklám- és médiaszakma tekintélyeivel, hiszen a meghívottak listáján nemcsak tanárok és diákok, de a marketing szakma legnagyobb ügynökségeinek és vállalatainak képviselői is helyet kaptak. A tombolát se felejtsük el, minek okán idén is szuper nyeremények várnak: többek között megnyerheted a Neverland Escape Room belépőit, vagy éppen a Kincsem Park tiszteletjegyeit is.

Amint megüti az óra az este 11-et, el is kezdjük bevenni a Morrison’s 2 táncparkettet. A megindulás és hajnalig tartó tombolás rezidense, Mark Gasparik lesz, aki egészen hajnali 4-ig biztosítja a Dj szetteket.

A program a következőképp alakul majd:

19:30-20:00 – Érkezés
20:00 – 20:30 – Megnyitó
20:30-22:00 – Díjátadó
22:00-22:30 – Tombola
22:30-23:00 – Beszélgetés, készülés a partyra
23:00-04:00 After party

Belépő (Helyszínen kapható):
– BGE-s diákigazolvánnyal: 1000 Ft
– Külsős jegy: 1500 Ft

Időpont: Ápr. 25. Csütörtök
– Hivatalos gála: 19:30-23:00
– After party: 23:00-04:00

Helyszín: Morrison’s 2 (1055, Budapest, Szent István körút 11.)

Dresscode:
Hölgyek – Cocktail dress
Urak – Casual elegance

Ha a díjátadó gálát kihagynád, és csak az after partys megborulás és földindulás érdekelne, erre is van lehetőséged! Hívd meg az eseményre az összes egyetemi spanodat és ismerősöd, aztán induljon meg együtt az egész Külker! Várunk!

További cikkek
Top