Buliajánló
2018. 08. 03. - Ádám Bánóczki

Ismét tarolt az EFOTT!

 

Idén már zsinórban 43. alkalommal került megrendezésre az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, ami nem más, mint az EFOTT. A nagy hőség, a kedvező helyszínválasztás és a szokásosan erős line-up is valószínűleg közrejátszott abban, hogy a fesztiválnak idén is sikerült rátennie egy lapáttal, és újabb rekordokat döntenie az elmúlt évekhez képest.

Köztudott, hogy a rendezvény évről-évre egyre több ember érdeklődését nyeri el, amit más sem mutat jobban, mint a folyamatosan növekvő látogatók száma. Ebben az évben viszont újra sikerült bebizonyítani, hogy ez mindig lehet több, hiszen a 2018 rekordszámú vendéget hozott a fesztivál számára. A szombati nap már a korai óráiban meghozta a százezredik látogatót, viszont a csúcs vasárnap estére teljesedett ki, mivel a fesztivál idén 115.117 embert látott vendégül. Az egyetemisták és főiskolások mellett az idősebb korosztály is jelentős számban képviseltette magát, de a családosokból sem volt hiány.

A színes programok mellett a világhírű előadók és hazánk legnagyobb sztárjai is helyet kaphattak a színpadon, ezzel biztosítva, hogy mindenki megtalálhassa a hozzá legközelállóbb stílusú koncertet. Idén a legjobban várt fellépők között volt John Newman, Jessie J és a Dub FX is, de többek közt szombaton Majkáék és vasárnap a Tankcsapda is egyaránt felrobbantotta a színpadot. John Newman például annyira jól érezte magát nálunk, hogy a koncert zárása után a stábjával együtt a résztvevőkkel együtt bulizott tovább a fesztiválon, de nemcsak ő tett igy, több más fellépő is követte a példáját a 6 napos fesztivál ideje alatt.

A rendezvény egyik nagy erőssége véleményem szerint minden évben az, hogy az esti koncertek mellett napközben is rengeteg programmal várják az idelátogatókat, ami idén sem volt másképp. Ebben az évben is több, mint 200 program színesítette a délutánokat a Velencei-tó partján. Lehetőségünk nyílt például mozizni, vitorlázni, különböző szimulátorokat kipróbálni, de a 30 féle sporttevékenység mellett még akár párnacsatával is szórakoztathatták magukat a fesztiválon résztvevők. Viszont a gyermekes családoknak sem volt okuk az unalomra, hiszen többféle játszóházas gyermekprogrammal is készültek idén a szervezők, az extrém sportok kedvelői pedig a bungee jumpingon tehettek eleget vágyaiknak. Egyébként a formabontó programokból sem volt hiány, mivel idén az idelátogatók egy 3×3-as mini „arénában” bonyolíthatták le saját kis koncertjüket. Hogy is nézett ez ki? Az aréna belsejében egy jukebox segítségével bárki berakhatta kedvenc zenéi egyikét, és előadhatta a barátoknak vagy esetleg egy kisebb tömeg számára és ezzel egy pillanatig akár ő is az EFOTT sztárjának érezhette magát. Így hát nem volt meglepő, hogy összességében ez a program is igen nagy érdeklődésnek örvendhetett.

A nagy hőség és a tömérdek fesztiválozó ellenére láthatóan nem volt olyan sok munkája a kirendelt mentőszolgálatosoknak sem, ami többek között megint csak a szervezők számlájára írható. A területen biztosított ingyenes hidegvíz kút mindenki számára könnyedén elérhető volt, és a legnagyobb melegben gyorsan és könnyedén megtölthették a résztvevők a poharaikat vagy palackjaikat. A mentőszolgálatot pedig egyszerűen elérhettük sátraikban, ha nem éreztük jól magunkat vagy bármi kisebb baleset ért volna esetleg bennünket. Így mindezek után véleményem szerint bátran kijelenthető, hogy ez a fesztivál már rég túlnőtt alapvető profilján, ami az egyetemisták és főiskolások számára indult, most már minden korosztály részére minőségi szórakoztatást nyújt.

 

További cikkek
Top