BGE
2018. 12. 29. - Kovács Tímea

Instázás pozitívan

Sokunknak ez az első dolog, amit reggel megnyitunk, egyre többen építenek rá karriert, és szinte mindenki napi szinten használja. Mégse tudjuk igazán, hogy jó-e nekünk, vagy jobb lenne-e inkább nélküle. Az egyik legmegosztóbb közösségi oldal, hiszen az Instagram sok lehetőséget rejt, de vigyázni kell, hogy hogyan használjuk.

Ne legyen mérce

A social media világának negatív oldaláról már rengeteget hallottunk. Nagy nyomást helyezhetnek ránk a tökéletes alakú lányok, akik mindig tartják magukat a diétához, vagy azok, akik minden képükön szép, fehér fogakkal, sima bőrrel mosolyognak, mi pedig a pattanásos arcunkkal a melegítőnkben néha napokig ki se lépünk az utcára. De miért kéne a kettőt összehasonlítani? Mindenkinek vannak rosszabb és jobb napjai, és nyilvánvaló, hogy a legjobb formánkról szeretnénk képeket megosztani. Az Insta egy olyan közösség, ahol kreatívan megmutathatod, hogy milyen vagy, motivációt szerezhetsz, de ez nem feltétlen a valóság.

Inspirál

Ha érveket szeretnénk felsorakoztatni mellette, ez az első és a legnyilvánvalóbb. Amikor az Instagramon keresgélünk, vagy csak görgetjük, minden percben rengeteg impulzus ér minket. Arról pedig nagy részben mi döntünk, hogy ez a hatás pozitív vagy negatív. Nekem nagyon jót szokott tenni, ha látom, hogy valaki milyen finomat főzött, így jobban megjön hozzá a kedvem, hogy én is összedobjak valamit. Arról nem is beszélve, hogy a kaják fotózása külön művészet lett, amit sokan mesteri szintre fejlesztettek.

A következő inspiráló dolog a sminkelés. Rengeteg makeup artist van jelen az Instán, akiktől mindig van mit tanulni, és sokukat ez az applikáció tette híressé. Ha egy kicsit fel akarjuk tuningolni az esti szettünket, akkor egy jó smink csodákra képes. A sminkesek az oldalaikon bemutatják, hogy milyen termékekkel dolgoznak, és sokszor videót is csinálnak az elkészítésről, így nekünk is könnyebb dolgunk van hasonlót alkotni.

A másik nagy kedvenceim az utazós oldalak. Rengeteg olyan helyet láthatunk a Föld bármely pontjáról, ahová még nem jutottunk el, de ezeknek az oldalaknak köszönhetően kapunk belőlük egy kis ízelítőt. Biztos, hogy mindenkinek került már a bakancslistájára egy-két város, vagy sziget, amit az Instagramon egy képen vagy videón látott.

Hasonlóak a lakberendezési, belsőépítészeti oldalak. Amikor ezeket nézegetjük még a legapróbb szobában is meglátjuk, hogy hogyan lehetne tökéletesen dekorálni, berendezni, hogy számunkra a legmegfelelőbb legyen.

A felsorolás természetesen nem ér itt véget, rengeteg oldalt lehetne megemlíteni, és a listának sose lenne vége (pl.: tetováló művészek, divat ikonok, fodrászok…).

Felvidít

A másik nagy pozitívum pedig, hogy ha padlón vagyunk és elővesszük a kedvenc meme oldalunkat, tuti, hogy nevetés lesz a vége. Aki szeretne magának minden napra egy kis vidámságot, az jó, ha bekövet ilyen profilokat. Itt nem csak az átlagos poénokat találod majd, mint a macskás videók, de rengeteg meme van a saját hétköznapi nehézségeink kigúnyolásáról, amitől minden kicsit könnyebbnek érződik, hiszen tudod, hogy nem vagy egyedül, más is hasonló cipőben jár.

Az idézetes oldalakat is ide sorolnám, ahol nem épp a nevettetés a cél, de nagy segítség lehet a nehezebb napokon. Ha nem mennek épp jól a dolgok és pozitív tartalmú gondolatokat keresel, újra kaphatsz kapaszkodót, és kicsit jobb kedvvel folytathatod a napodat.

Update

Az Insta hasznos tulajdonsága, hogy folyamatosan friss híreket kaphatunk az általunk követett oldalakról. Világszerte bárhonnan megtalálhatók rajta felhasználók, így egy másik kontinensen élő ember hétköznapjaiba is beleshetünk. Természetesen a saját barátainkról, családunkról is folyamatos infót kapunk így. Ha már régóta nem láttuk egymást és túl nagy a távolság, egy picit közelebbinek érezhetjük a másikat és megtudhatjuk, hogy mik történtek vele mostanában.

Étkezés/Életmód

Az egyik legnépszerűbb téma az Instagram felhasználóinak, hiszen sokan igyekeznek odafigyelni az egészségükre, és szeretnének minél jobb kondiban lenni. Sok-sok receptet találunk, hétköznapi tippeket, edzésterveket, amik segítenek elérni a kitűzött célunkat. Ráadásul a before-after képek megmutatják, hogy tényleg bárki formába hozhatja magát, úgyhogy a kifogásokat akár el is felejthetjük (kivéve karácsonykor, hiszen mama bejglijei elől nem lehet elmenekülni, erről tényleg nem mi tehetünk).

Az Instagram összességében rengeteg jó dolgot kínál, így ha ügyesen követünk be oldalakat, sokat lendíthet a hétköznapjainkon, motiváltabbak lehetünk és sok új dolgot fedezhetünk fel általa.

Mennyit használod naponta az Instagramot?

  • 1-2 óra (62%, 165 szavazat)
  • 3-4 óra (24%, 63 szavazat)
  • Több mint 4 óra (15%, 40 szavazat)

Összes szavazó: 268

 

További cikkek
Top