Buliajánló
2016. 11. 17. - dmate11

Insomnia & Supernova – underground party a pesti éjszakában

 

Iskolánkba több olyan fiatal is jár, aki a hétköznapi élete mellett valami komolyabbal is foglalkozik. Építi a karrierjét, nem fél belekezdeni valami újba. Közülük most kiemelnék egyet, akivel a minap sikerült egy interjút készítenem.

Ő nem más, mint Farkas Dominik, a Külker másodéves, nemzetközi tanulmányok szakos hallgatója, a F*** me I’m Erasmus, az Insomnia és a Supernova partysorozatok egyik elindítója. Üzlettársával, Erdélyi Ferenccel, már jó pár éve együtt dolgoznak azon, hogy jobbnál jobb bulikat kapjanak a mai fiatalok.

Hogyan csöppentél bele az éjszakai életbe?

“Először még csak jegyszedő voltam a bulikban. 2011-ben kezdtem el náluk dolgozni és nagyon tetszett. Az első buli megszervezésében nagyon sok munka volt. Először 2015 áprilisában a Corvin Tetőre csináltunk egy Droplex bulit, és hatalmas sikere volt. Azóta is nagyon sok közös munkánk van vele a mai napig. Utána megkerestek minket a Kraftból, hogy kellene csinálni valami polgárpukkasztást. Nem is haboztunk, az újonnan induló “szomjas szerda” sorozat részeként lehoztunk egy komolyabb menetet. Láttuk, hogy működik a közös munka, így belevágtunk.”

Úgy tudom, hogy több városban is jelen vagytok. Hogy sikerült ezt elérni?

“Ez egy szép sztori, nem terveztünk előre nagyon. Ültünk a konyhámban Erdélyi Ferenccel, épp raktam vissza a hűtőbe a tejet ami még megmaradt, és egyszer csak gondoltam egyet. „Te, Feri, nem megyünk le Győrbe? Kéne adni valamit!” Már indultunk is, van ott több ismerősünk, megkérdeztük őket, hogy mit lehet aznap este csinálni. Szerencsénkre épp az egyik nagyobb szórakozóhely, a Mundo záróbulija volt. Nem is kellett kétszer mondani, már indultunk is. Odaléptem az egyik dolgozóhoz, hogy Pestről jöttem a barátommal és szeretnénk bulikat csinálni. Jó fülek hallgatták meg a mondataimat, ugyanis pont az üzletvezető volt a hölgy. Ment a szervezkedés, ezer email, telefon, majd 2015. október 9-én és 10-én Győrben és Pesten egyszerre megtartottuk az első Insomnia-s bulinkat. Ezután már forgott a kerék és szerencsére most is jönnek a bulik egymást után. Szinte minden héten csinálunk valamit az ország különböző pontjain.”

Az Insomnia-n kívül még benne vagy a Supernova sorozatban is. Mit lehet erről tudni?

Igen, ez így igaz. Ez egy teljesen más műfaj, míg az Insomnia-ban minimal bulikat csinálunk, a Supernova-val techno nevekkel színezzük a budapesti éjszakákat. Pár hete sikerült meghívnunk a techno egyik ősatyját, DJ Rush-t. Hatalmas buli volt, rengeteg emberrel. A következő pedig december 16-án lesz, a helyszín még nem nyilvános, de az előadó igen, Enrico Sangiuliano érkezik hozzánk. Sokan nem ismerik még, ő egy most feltörekvő techno dj, aki nagyon tehetséges, érdemes lesz meghallgatni a szettjét.

Nagyon jó dolgot kezdtek el Dominikék. A sok mainstream partysorozat jellemzően a 16 éveseknek szól, valamint a szalagavató afteres bulik is már az ember fülén jönnek ki. Kicsit teret kellene nyernie az underground stílusoknak is, mint a minimal vagy a techno. További sok bulit és sikert tudok csak kívánni nekik. Volt egy lehetőségük, megragadták és csinálják, ahogy kell.

Eseményeiket megtaláljátok az Insomnia hivatalos Facebook oldalán, és ugyanígy a Supernova oldalán. Illetve, az oldalunk programajánlói között is.

Szereted a techno-t?

Persze, csak ezt hallgatok!
Mindent meghallgatok
Szódával!
Nem az én stílusom!

További cikkek
Top