Buliajánló
2018. 05. 03. - Kahy

Ilyen volt az I. Külker Kari Napok

Idén először került megrendezésre a Külker Kari Napok, mely osztatlan sikert aratott a hallgatók körében! Iskolánkban egészen az idei évig nagy hagyománynak örvendett a Mátyásföldi Kollégiumi Napok (yeah!), azaz a MÁKONY, valamint korábban az őszi félévben Főiskolai Napok néven is számos rendezvény került megrendezésre, egészen 2014-ig. A Hallgatói Önkormányzat idén – az iskola vezetősége által támogatva – úgy döntött, feleleveníti a hagyományokat és egy megújult köntösbe bújtatva összevonja ezt a két rendezvényt. Így alakult meg a KKN, melynek köszönhetően immáron mátyásföldi karunk sem maradt egyetemi napok nélkül!

Az ötlet a hallgatók és a tanárok között egyaránt elsöprő sikert aratott. Az E épület előtti parkos részen felállított sátor és egyéb standok is szép lassan megteltek beszélgető, játszó és remekül szórakozó hölgyekkel és urakkal. A Kari Napok természetesen nem csak arról szólt, hogy lehetőséget nyújtsunk iskolai környezetben való sörfogyasztásra. Az első napon például Galavics András, a Radio Sales House igazgatója tartott egy remek interaktív előadást arról, hogy a rádiózásnak a 21. században is van létjogosultsága a fiatalok körében. Csütörtökön pedig iskolánk már jól ismert bűvész tehetsége, Csépányi Sándor nyűgözte le ismét a közönséget, felfoghatatlan trükkjeivel.

Ahogy az elmúlt év törekvései is mutatják, karunk diákszervezetei is aktívan és közösen vették ki részüket a rendezvény sikeréből. Szinte minden szervezet készült valamilyen kis játékkal vagy programmal a hallgatók részére. Volt itt kincskeresés az Erzsébetligeti parkban, néhány világszerte népszerű közösségi játék, mint a Beerpong, vagy a Flip Cup, illetve sportosabb vonal is a szkander állomás jóvoltából.

A rendezvényen két napra tiszteletét tette a Red Bull által felállított FIFA állomás is, ahol két tanóra között bárki megmutathatta, hogy a virtuális labdarúgásban milyen tehetségekkel rendelkezik. Emellett, iskolánk egy tehetséges és elismert DJ hölgye is bemutatta, hogy miért nevezték tavaly az Év Feltörekvő DJ-je címre.

„Összességében sikeres rendezvényt zártunk, azt szerettük volna elérni, hogy a hallgatók és tanárok egyaránt egy kicsit kikapcsolódhassanak a hétköznapi munkából. Továbbá szerettük volna feleleveníteni és összekovácsolni a FIN és MÁKONY hagyományait is. Sikerült több száz, sőt ezer embert megmozgatnunk, így abszolút pozitív élményekkel távozhattunk a kétnapos eseményről.” értékelt Czirle Máté, a HÖK rendezvényekért felelős alelnöke. „Köszönjük mindenkinek a támogatást, én is úgy gondolom, hogy megérte a KKN-be fektetett munka. Reméljük, hogy a vendégeink és a hallgatók is jól érezték magukat, jövőre még nagyobb erőbedobással folytatjuk!” tette hozzá Rácz Péter, a Hallgatói Önkormányzat elnöke.

A ZH hét, illetve a vizsgaidőszak közeledtével a KKN egy remek kikapcsolódási és ráhangolódási lehetőség volt diákjaink számára. Reméljük, hogy ez egy hagyományteremtő rendezvény volt, amelyre a jövő generációi is tudnak majd építeni. Továbbá azt is, hogy egy ilyen sikeres esemény öregbíteni tudja egyetemünk és a Külkereskedelmi Kar méltán híres hallgatói életét és hírnevét.

További cikkek
Top