BGE
2020. 11. 25. - Molnár Erik

Ilyen volt a 2020-as MTV EMA

1994 óta minden évben a Music Television amerikai zenei televíziós csatorna, röviden az MTV, megrendezi az European Music Awards-ot, helyesebben mondva az EMA-t, ami tulajdonképpen a Video Music Awards-nak az európai megfelelője.

A díjátadót évről évre más helyszínre helyezik, idén pedig szeretett országunkra esett a választás, vagyis ez ilyen mértékben nem igaz, inkább fogalmazzunk úgy, hogy nálunk is történt egy-két bejelentkezés, azonban tényként ki lehet jelenteni, hogy a 2021-es gálát viszont 100%-ban Magyarországon rendezik. Az egyik legismertebb magyar modellünk közvetített, akit ugyanezek a fokozások jellemeznek nemzetközi szinten is, Palvin Barbara. A fergeteges show Londonban zajlott, a Little Mix műsorvezetésével, ami a körülmények következtében szinte teljesen virtuális volt, a „stúdiótól” a közönségig.

MTV EMAs 2020: Little Mix slay on red carpet without Jesy Nelson | Metro  News
Little Mix

A magyar házigazda, Barbi, a Budai Vár panorámája mellett Veszprémből és Esztergomból is bemutatkozott. A televíziós, illetve az online közvetítést 200 országban, mintegy 1 milliárd néző követhette. De mit is követhettek? Budapestről, pontosabban a Széchényi fürdőből, David Guetta adott elő egy számot, a Let’s Love-ot Raye-el közreműködve. Ahogy illik, Guetta is újított, a dobokat egy drumpad-del játszotta, a refrénben lévő dallamokat pedig zongorázta. A vizuál minőségi volt, fényeket, lézereket és még hologramokat is hozott az MTV stábja.

David Guetta és Palvin Barbi

Az est fellépői között megtalálhattuk többek között a Little Mixet, Alicia Keyst, Zara Larssont, Madison Beert és Sam Smitht. Figyelemre méltó gesztus, hogy a new school feltörekvő arcait sem felejtették ki a műsorból, köztük volt még: DaBaby, Jack Harlow, 24kGoldn és Iann Dior, akik a legnépszerűbb zenéikkel boldogították a nézőket. Az utóbbi esetben egy koprodukciót tekinthettünk meg, hiszen egy közös számuk az, ami berobbant ebben az évben. Az előadások helyszínei titkosak voltak, nem mintha problémát jelentene, de lényegében előre felvették őket, előfordul, hogy bőven megtalálható VFX és CGI bizonyos produkcióknál.

Személyes kedvencem Doja Cat „Say So” című száma lett, amit teljesen újra gondoltak és egy rock, metál instrumentált helyeztek a hölgy mögé, amitől abszolút megváltozott a zene hangulata. Az ötletet sokan elsütötték már, de ennek a dalnak roppant módon jól állt.

A nyertesek:

A listát érdemes a legjobb magyar előadóval kezdeni, aki nem más lett, mint: Dzsúdló

Legjobb klip: DJ Khaled Ft. Drake – Popstar starring Justin Bieber

Legjobb előadó: Lady Gaga

Legjobb dal: BTS – Dynamite

Legjobb kollab: Karol G – Tusa Ft. Nicki Minaj

Legjobb pop: Little Mix

Legjobb csapat: BTS

Legjobb új: Doja Cat

Legnagyobb rajongók: BTS

Legjobb latin: Karol G

Legjobb rock: Coldplay

Legjobb hip-hop: Cardi B

Legjobb elektronikus: David Guetta

Legjobb alternatív: Hayley Williams

Videó egy jó ügy érdekében: H.E.R. – I Can’t Breathe

Legjobb push: YUNGBLUD

Legjobb live virtuális show: BTS Bang Bang Con – The Live

A fellépéseket az MTV YouTube csatornáján meg tudjátok tekinteni.

További cikkek
Top