Szubjektív
2018. 06. 13. - Bonnyai Kitti

Igyál rá! – Itt vezesd le a vizsgaidőszakot

 

Mindannyian alig várjuk, hogy véget érjen a félév legnagyobb kihívást jelentő része, a rettegett és idegeket tépő vizsgaidőszak. Ha te már azok között a szerencsések között tudhatod magad, akik letudták az összes vizsgát, vagy már látod a fényt az alagút végén, van egy jó hírünk! Összegyűjtöttünk nektek pár helyet, ahol nem a szokványos közegben, a megszokott kocsmákban ülhettek össze a haverokkal, hogy pár jó ital társaságában túltegyétek magatokat a megpróbáltatásokon, és élvezzétek a jól megérdemelt pihenést! Itt találtok pár szuper helyet, amelyeket a jól bevált Blokk Bár mellé felírhattok listátokra.

FARM Gastrobar

Az Ó utcában nyílt FARM egy kerti vendéglő hangulatát idézi elő az emberben, ahol igényes és minőségi koktélok várják, hogy elfelejtethessék veletek az elmúlt vizsgák fáradalmait. A FARM fő profilja a prémium italok széles választéka, valamint az ezek mellé kérhető gourmet rágcsálnivalók. Ha Te is azok közé tartozol, aki nem szívesen dobja fel a kisestélyit egy-egy kiruccanás alkalmával, akkor ez a hely tökéletes neked a belső udvaros kialakítással. A fűszernövények nemcsak a dekoráció és a desing részét képzik, hanem alapanyagként is szolgálnak a különböző italok elkészítéséhez. Ezen felül a hely a szezonális gyümölcsökből dolgozik, illetve saját készítésű szirupaikkal teszik különlegesebbé italaikat. Az itallapon azonban töménytelen mennyiségű rövidital is szerepel, köztük természetesen ott sorakoznak a vodkák, likőrök, pálinkák illetve több rumkülönlegesség is.

Rumpus TiKi Bar

Hol máshol kezdenéd a nyarat ha nem egy homokos tengerparton? Ha egy kicsit kiugranál a hétköznapi szürkületből, és legszívesebben kiruccannál a haverokkal Hawaii-ra, ezt most nagyon könnyen megteheted. Azonban ne fájjon a fejed az útiköltség miatt, most nem kell repülőre szállnod, hogy megtapasztald az igazai Tiki kultúrát, elég, ha ellátogatsz a Király utcában található Rumpus Tiki egzotikus varázsbirodalmába. Itt bátran elengedheted magad, pihenhetsz a pálmák alatt, megismerkedhetsz a több, mint 80 féle rum bármelyikével. A hely különlegessége a témán kívül abban rejlik, hogy a kalózmesékbe illő Tiki poharakból kortyolgathatod a kiváló bártenderek által számodra elkészített különlegességeket. A desingn, a zene, a fűszoknyát viselő felszolgáló lányok, és a hawaii mintás inget viselő bartenderek egy pillanatra sem zökkentenek ki Hawaii hangulatából. Arra is van lehetőségetek, hogy teljesen személyre szabott koktélokat kortyolgassatok, így még inkább magatokénak érezhetitek a helyet.

Warmup

Egy kicsit más vizekre evezünk, hiszen ezen a helyen a modern bartending, a molekuláris italkészítés kapja a főszerepet. Ez az a hely, ahol nincs két ugyanolyan koktél. A bartenderek egy rövid társalgás után személyre szabott koktélokkal bombáznak minket, amely tartalmazza a kedvenc gyümölcseink és alkoholunk ízét egyaránt. A hely kifejezetten azok számára tökéletes választás, akik unják a megszokott Sex on the beach koktélokat a kis esernyős díszítéssel és inkább valami új ízt, új megjelenést próbálnának ki. A minőséget erősíti, hogy uborkás víz jár minden koktél mellé, amely nálunk még nemigazán elterjedt, külföldön azonban alapvető velejárója egy koktélos estének.

Oscar American Bar

Az Oscar azokat várja sok szeretettel, akik a budai oldalt választanák az este helyszínéül, és inkább az old-school koktélokat kedvelik, hiszen az itallapon az eddig felsorolt bárokkal ellentétben a klasszikusok kaptak helyet. Azonban aggodalomra semmi ok, hiszen így is 200 koktél közül választhatnak a vendégek, úgyhogy a bőség zavarával itt is ugyanúgy megküzdhetünk. A koktélbár még a 90-es évek végén nyitott Budán, azóta is várja vendégeit, hogy lássák, van éjszakai élet Pesten kívül is. A bár a tipikus amerikai koktélbárok hangulatát idézi vissza: enyhe világítás, a tipikus hosszú bárpult, illetve a fekete-fehér képek a falakon.

 

Doblo Bor & Bar

Azokra is gondoltunk, akik nem a koktélokat preferálják, hanem inkább a hagyományosabb italokat, mondjuk a minden alkalomhoz illő bort kedvelik. Ez a hely leginkább azoknak jó választás, akik az estéjüket egy borospince hangulatú helyen töltenék el, illetve nem vetik meg az élő zenét sem, hiszen a borbárban szinte minden este más-más kisebb zenekarok is fellépnek. A design is különleges bontott téglás, hangulatos megvilágítással, így nemcsak baráti estékre, de akár randihelyszínnek is alkalmas lehet.

Apropó Borbár

A bornak mindig van apropója! Ezt hirdeti a fiatal borbár is, amely a Király utcán várja a bor szerelemesinek látogatását. Ez a borokban bővelkedő bár rendkívül hangulatos designt kapott, így mindenki kellemesen érezheti magát miközben elmélyed a bor iránti szenvedélyében. A klasszikusok helyett főleg kisebb pincészetek borai szerepelnek az itallapon, így szabadon kísérletezhetünk a kóstolással. Valamint fontos tudni, hogy az Apropóban borkóstolókat is tartanak, így ha egy egész estét nem szeretnénk a helyen eltölteni, egy regisztrációt követően bárki részt vehet ezen a boros programon.

Reméljük tudtunk újdonságokkal szolgálni, és a vizsgaidőszak levezetéseként a felsorolt helyek közül minél többet kipróbáltok majd!

További cikkek
Top