BGE
2016. 04. 23. - lamiviki

Idézzük fel együtt! – MÁKONY összefoglaló

 

Újra eljött az idő,…
amikor a Neptun helyett az itallapot tanulmányoztátok, amikor az ébresztőóra helyett a fületek csengett, és inkább a táncparketten roptátok, mint a délutáni előadásokon. Elengedtétek a tegnap következményeit és a holnap problémáit.
Tőletek zengett ismét a MÁKONY, ami már lassan helyet követel magának a fesztiválóriások között. Megmutattátok, hogy külkeresnek lenni nem annyi, hogy ide jártok és az iskolapadot koptatjátok, hanem egy életérzés. Itt elszabadultak a sörös poharak, alacsonyan repültek a top slágerek és becsapódtatok minden idők legkomolyabb after partyjába. A hullámok hátán nem is lehetett más, mint a külkeres diákok kedvenc lemezlovasa: DJ Kindergizer, aki kedvenc muzsikáinkat játszva koronázta meg napjainkat.

Már az első napot megelőző este készen állt a helyszín. Ami nem ment teljesen zökkenőmentesen, de remek munkásembereinknek nem okozott gondot egy parkoló autó beépítése sem a sátorba. Így április 19-én el is kezdődhetett a külkeresek számára piros betűs ünnepnek számító Mátyásföldi Kollégiumi Napok. Ebédszünetben elkezdett gyülekezni a Külker krémje, de pedáns diák révén természetesen mindenki vissza is ment órára, így csak délutánra teljesedett ki a csapat. Már első nap megszülte a MÁKONY legújabb, 16.kerületi gengszter csapatát, akik nem mások, mint a Fishes ‘n Cream. A fiúknak köszönhetően az sem maradt le semmiről, aki nem tudott részt venni az eseményen, hiszen szinte non-stop publikálták live stream videóikat. Majd, ahogy a nap egyre lejjebb, a hangulat egyre csak feljebb emelkedett. A 22:00 órai sátorzárás után sem ért véget a móka, a 45-ös busz menetrend szerint szállította a hangulattól felfokozott tömeget a Fröccskocsmába, ahol a fesztiválélmény tovább folytatódott.

A következő felvonásban, még sokan az előző nap hatása alatt álltak, de ennek ellenére bátran vették az akadályokat, és példás diákként beültek a kedvenc órájukra, statra, vagy éppen matekra. A kedd fáradalmai sem tántoríthattak el senkit céljaitól, hogy órák után boldogan üljön ki a sátorhoz, és egy jó hideg sört kortyolgatva élvezze a MÁKONYT. A délelőtt érezhetően gyengébb volt az előző naphoz képest, de estére csakhogynem megkétszereződött Mátyásföld népe. Aki nem bírta már az aftert a Fröccskocsmában, az élő közvetítésből nézhette, egészen hajnal 3-ig.

Elérkezett a csúcspont, ami feltette az i-re a pontot, azonban sajnos ez volt az utolsó nap. Szállodában érezhették magukat a jelenlévők ennyi táskás, kézipoggyászos, vagyis inkább bőröndös szem között, de a lelkesedést és a jókedvet ez sem nyomhatta el. Az utolsó napot ki kellett élvezni, hiszen legközelebb egy év múlva lesz csak folytatás. Menetrend szerint a Tankcsapda – Mennyország tourist és a Hooligans – Királylány után 22:00-kor egy évre elcsendesedett Mátyásföld szívében a ramazúri, ám a folytatás most sem maradhatott el, az Ötkertben rophatták hajnalig, akik még érezték magukban az erőt egy fergeteges bulira.

Idén sem volt program, játék, feladat híján a MÁKONY.

Többek között:
Uber casino: Itt a résztvevők átélhették az igazi hárdkór játékosok mindennapjait, kockáztattak, hogy ők lehessenek a black jack koronázatlan királyai. Majd, ha sikerrel jártak, haza vihették az értékes nyereményeket. (Bp Shop × Uber limitált kollekció …)!

Kolivilág: Akik számára fontos az igazi kollégista identitás, akik együtt lüktetnek a mátyásföldi „ékszeres dobozzal”, azok játéka volt ez.

Igazi férfi a Mákonyon: Erre a vetélkedőre a jelentkezők kölyökként érkeztek, de igazi férfiként hagyták el a nagysátrat. Nem volt elég a puszta fizikai erő. Hideg fej, pengeéles elme és egyhegyűség kellett a prémium elismerés elhódításához.

Mákony cup: Itt minden valamire való lakótelepi Messi, kertvárosi Ronaldo és tanyasi Radó Bandi megmutathatta, hogy mire képes.
Továbbá: beerpong, csocsó, pálinkakóstoló, zumba/aerobic, kangoo, ember a gáton, külker quiz és Rekop György várta a résztvevőket.

A következő eredmények születtek:

Igazi férfi a Mákonyon:
1. Ország Roland
2. Barna Bence
3. Csizmadia Gergely

Külker Kvíz:
1. Pikáns Paradicsomok (Bene Luca, Hodosi Danielle, Mészáros Martina, Erdősi Bence)
2. Apu és a luvnyák (Berczeli Betty, Berger Ildikó, Kern Zsófia, Előházi Gergely)
3. Esélyetek SE (Kéri Fruzsina, Dudás Gergely, Lukács József, Németh Ákos)

MÁKONY-CUP:
1. RISITAS – (Csizmadia Gergely, Cseke Dávid, Gerencsér Vilmos, Molnár Loránd, Molnár Gábor)
2. SIÓFOK – (Suta Máté, Griszbacher Norbert, Grein Maximilian, Nagy Rudolf, Devecser Zsolt)
3. KEVERTON – (Sebestyén Alpár, Hatvani Márk, Tamás Gáspár, Barna Bence)

RÖPLABDA-BAJNOKSÁG
1. RÖPTÉBEN A LEGYET – (Hegedűs Fanni, Bene Luca, Hodosi Danielle, Erdősi Bence, Domonkos Dániel, Kocsis Gébriel Miháél)
2. MAKIVEREM – (Griszbacher Norbert, Devecseri Zsolt, Göndöcs Máté, Jámbor Gyula, Moldrich Dávid)
3. SZÉTGYEPÁLUNK MINDENKIT – (Czirle Máté, Dóber Máté, Schal Zsolt, Béres Dániel, Magyar Dávid, Szabadi Ábel)

Csocsó:
1.Csocsólife (Gurbács István, Bátori Valentina)
2. BRGTT (Schäffer Erik, Király István)
3. Gáz tőlünk kikapni (Németh Ákos, Lukács József)

Beerpong:
1. MZS (Szabó Márton, Birtók Zsolt)
2. Deer & Beer (Davidovics Miklós, Pasztusics Tamás)
3. No Fear For Beer (Krizsány Ádám, Zagal Balázs)

Kolivilág:
1. 2 pasi meg egy kicsi (Déri Luca, Sebestyén Alpár, Tóth Kristóf)
2. Szalontüdő fonnyasztott káposztával (Bordács Linda, Kovács Zsuzsanna, Kurdi Márk)
3. Szuper 3-as (Sáfrán Gréta, Varga Dóra, Rothschild Benjamin)

Ember a gáton:
1. CSULA CON CARNE (Szabó D. Márton, Előházi Gergely, Hodosi Danielle, Schal Zsolt, Dóber Máté, Nagy Kristóf)
2. Cool and the gang (Csordás Dávid, Király István, Bakekolo Gilbert, Molnár Lóránd, Berczeli Betti, Berger Ildikó)
3. ZÖLD HULLADÉK (Szilágyi Bence, Müller Döme, Klement Claudia, Győrbíró Dávid, Szabó Eszter, Kovács Bence)

21. MÁKONY, nagyon köszönjük, hogy újra megajándékoztál minket egy igazi külker fesztivál feelinggel! Biztosak lehetünk abban, hogy az új generáció is történelmet írhatott és öregbíthette a legendát. MÁKONY 2016, eljöttél és újra felejthetetlen pillanatokkal gazdagítottál minket. #MÁKONY16  #21relapot

Képek itt

Lami & Bogi

További cikkek
Top