Közérdekű
2017. 11. 26. - Kristóf Jacsmenik

Hova menjek fifázni? – e-sport bárok itthon

 

Most inkább a srácokhoz szólnék ebben a cikkben. Legfőképp azért, mert úgy gondolom, hogy főként titeket érint ez a téma. Gondolom, nem vagyok egyedül azzal, ha el szeretném ütni az időt valamivel, akkor a lehetőségek között felvetődik az elmémben, hogy egy jó kis Fifa partit kellene csapni, esetleg leülni Call of Duty-zni a haverokkal. Nem lehet mindig a körúton szürcsölni a vodka-szódákat, néha bizony le kell ülni a konzol mögé, és megtalálni a lelki békénket. Mondjuk ez egy Fifa meccs közepette elég nehéz, amikor 3-0-ra megy az ellenfél.

Térjünk is a lényegre, a figyelmetekbe szeretnék ajánlani pár helyet, ahol nemcsak Fifázni, de adott esetben LOL-ozni is tudtok. Sokan nem rendelkeznek a legújabb PC-kkel, illetve konzolokkal, amire nagyon jó alternatív megoldásokat lehet találni, amelyek közül nem azt emelném ki, hogy átmegyünk a haverhoz játszani, hanem, hogy szeretett városunk szívében több olyan hely is van, amely e-sport bárként üzemel.

Mit is takar ez?

Ezeken a helyeken vagy fogyasztani szükséges ahhoz, hogy játszhassunk, vagy óránként fizetsz X összeget, de több helyen pénzfeltöltős rendszer működik, amelyet bármeddig fel tudunk használni.

Miért jó ez nekünk?

Nem kell megvenned a legújabb játékokat, hanem egyszerűen csak fogod magad és pár barátodat, majd egy kellemes helyen leültök játszani, közben pedig elfogyasztotok egy kellemes sört, vagy éppen amire szomjaztok, netán becsaptok egy jó nachost a  pocakba, mert miért ne?!

Hol találtok ilyen helyeket?

Megmondom őszintén, nekem annyira friss volt ez a dolog, hogy amikor erre adtam a fejem, nem is tudtam, hogy hogyan keressek rá, vagy mit kellene egyáltalán beírnom, míg egy videojáték boltban kimondták a kulcsszót, amely ugye az e-sport bár névre hallgat. Innentől kezdve már gyerekjáték volt a keresés.

Pár helyet felsorolnék nektek, ahol esetleg ki tudtok kapcsolódni és hódolni szeretett videojátékotoknak.

Barcraft

A honlapon azt írják, hogy ez a hely Budapest első e-sport bárja, hogy ez mennyire van így, szerintem nekünk lényegtelen. Már két bárjuk is van, az egyik a Nyugatitól nem messze, az Arany János utcán, a másik pedig a Ferenc körúton, mindkettő könnyen megközelíthető. Tervezik, hogy Szegeden is nyitnak egyet.

Azon kívül, hogy Xbox és PlayStation is helyet kapott a palettán, high end gamer PC-k és társasjátékok is várnak rátok.

Vault51

Egy nemrég nyílt hely, ahol VR szobával illetve VIP szobával is találkozhattok. Hasonlóan a Barcrafthoz, itt is tudtok konzolokat használni, társasozni, illetve gamer PC-k is ugyanúgy találhatóak. A fizetés fogyasztás alapon működik, úgy, hogy mindenki el tudja dönteni, hogy éppen mennyit szeretne fizetni annak függvényében, hogy mennyi időt tölt ott.

Ezeken kívül még több e-sport bárt is találhattok, esetleg olyat is, ami közelebb van a lakhelyetekhez. Ha nagyon tetszik egy hely, érdemes követni őket Facebookon, mert jó szokásuk kisebb versenyeket indítani, ezzel is kedvezve a játszani szerető fiataloknak.

Mindenkinek ajánlom bármelyik e-sport bár felkeresését, aki feleslegesnek érzi, hogy beruházzon egy konzolra, vagy komolyabb PC-re, ugyanakkor alkalomadtán pár órára szívesen belecsöppenne a virtuális világba.

Infinity Esport bár

A Facebookon tudjátok megtalálni őket, Magyarország és Budapest legnagyobb e-sport bárjaként üzemel, ami önmagában is zene füleinknek. Több versenyt is rendeznek a rajongók számára. Ami plusz lehet még, hogy szintén a városunk szívében található.

Ez csak pár azok közül, amelyek megtalálhatók Budapesten, de ha kedvet kaptatok, akkor nyugodtan nézelődjetek a neten, és próbáljátok ki őket! Garantálom, hogy azt kapjátok, amit vártok!

További cikkek
Top