BGE
2020. 04. 12. - Molnár Erik

Hogyan kössük le magunkat a karantén ideje alatt?

A fennálló válságos állapot abszolút nem mondható kedvezőnek a mindennapi polgárok számára. Rengetegen elveszítették munkahelyüket, anyagi problémákkal küszködnek, motivációjuk eltűnt erre az időszakra, a helyzet végét pedig egyelőre senki nem látja. Azonban a mérleg másik fele egy különböző tényállást mutat, miszerint az otthonukban punnyadó egyének képtelenek lekötni magukat a home office munkaidő lejárta után… vagy közben. Avagy a távoktatási rendszerben tanuló diákok, kiknek megszűnt a délutáni programjuk.

Film/ Sorozat

Az elmúlt hónapban a Netflix & Chill új értelmet nyert, csak az USA-ban több, mint 165 millió ember használja a Netflix platformot majdnem mindennap, ez a szám pedig gyakorlatilag a lakosság felét lefedi. 2020 kedvenc sorozatai közé tartozik a Sex Education, a latin-amerikai társadalom körében a Money Heist, ezenfelül az örök klasszikusok sem maradhatnak ki a listából: Breaking Bad, Walking Dead, továbbá a Stranger Things.

Ha rendelkezünk előfizetéssel, akkor ezeket az unalmas perceket, vagy akár órákat nagyszerű sorozatok megtekintésével üthetjük el. Ha nem áll tulajdonunkban egyetlen díjcsomag sem, akkor a 30 napos próbaidőszak letelte után igénybe vehetjük a szolgáltatást.

Required Viewing: What to Watch at This Year's Sarasota Film ...

Mivel moziba menni szűkösen van csak lehetőségünk, a fentebb felsorolt honlapon filmeket is találunk, többek között az év elején bemutatott művekre is rábukkanhatunk számos internetes portálon keresztül, illetve ha sávszélességünk engedi, akár le is tölthetjük őket kiváló képminőségben.

Tudjuk ajánlani Guy Ritchie rendezésében az Úriemberek című krimit, vagy a Bad Boys következő részét: Mindörökké rosszfiúk. A Spenser az igazság nyomában című műben Mark Wahlberg főszereplése mellett szemünk elé tárul Post Malone színjátéka is.

Zene

A Spotify töretlenül az első streaming-szolgáltatás a világon, mindemellett a legkiválóbb felület a zene felfedezésére. A Spotify által készült lejátszási listák rendkívül sűrűn frissülnek, ezzel roppant nagy eséllyel fedezhetünk fel előadókat, dalokat, amikről eddig még nem hallottunk.

Március végén jelent meg a The Weeknd 4. stúdióalbuma, ami az After Hours névre hallgat. Felettébb érdekes és komplex a koncepció, túlzottan mély metaforákkal, viszonylag lassú instrumentálokkal. A képi világ pszichedelikus, érdemes megnézni a Heartless videóklipjét, ahol tripek és flashek között fedezi fel Las Vegas utcáit, és egy kaszinót. A trackek egytől-egyig a 25 milliós lejátszást súrolják, a Blinding Lights a 700 millióhoz közelít, nem véletlen, hogy a The Weeknd a hónap leghallgatottabb előadója.

Alkotás

A felgyorsult világból kitérőt nyertünk, lelassultak az események, ezzel keletkezik elegendő szabadidőnk, hogy megteremtsük a szellemi egyensúlyt, kikapcsolódjunk. Az egyik megoldás az alkotás folyamata. Ha játszunk hangszeren, tudunk gyakorolni rajta, netán felvenni kreatív gondolatainkat, összeállítani egy demót. Meglehet, hogy a rajzolás, vagy a festés hívei vagyunk, ebben az esetben a belső víziónkat vászonra vethetjük valamilyen formában. Nem tudsz videót szerkeszteni, vágni? Ha érdekeltséget mutatsz a kreatív szféra felé, és kíváncsi vagy utómunka folyamatára, akkor a YouTubeon számtalan tartalmat találsz.

10 Psychological Tricks that Will Boost Your Creativity by Alyssa ...

Játék

Offline játék esetében megkérhetjük hozzátartozóinkat, hogy társasjátékkal üssük el az időt, hidd el, jó érzés lesz egy kis időre kizárni a közösségi médiát.

A videojátékozás is jó szórakozás, a Steamen kifejezetten sok ingyenes játék érhető el. Léteznek úgynevezett rendszerkövetelmények, melyeknek ha eleget teszünk, kezdhetjük is a gamelést, akár egyjátékos, akár többjátékos módban. Remek singleplayer játékok közé tartoznak a lövöldözős, vagy shooter játékok, lecsekkolhatjuk a Call Of Duty, vagy a Battlefield szériát, a régebbi megjelenésekhez pedig a gépigény is kisebb. Az open-world játékok nagyágyúja, a Grand Theft Auto sorozat is népszerű, a MOBA stílus, vagyis a csatamezős nevek közé pedig a League Of Legends, vagy a DOTA 2 tartozik, többek között mindkettő ingyenes. A konzol szerelmeseinél az egymás elleni FIFA mérkőzés sem maradhat el egy bajnokság keretein belül.

Könyv

Az olvasás leköthet egy adott ideig, ez esetben feltétlenül szükségünk lesz a saját ízlésünkre, preferenciákra, amely szerint olvasmányt tudunk választani. A fizikai forma manapság kevésbé híres, holott a tevékenységet hangos könyv, vagy podcast formájában is véghez vihetjük.

Edzés

Az egészségközpontok, konditermek bedobták a törülközőt, az egyetlen módszer az otthoni edzés, illetve a szabadban a kardió, elkerülve a zsúfolt utakat, helyszíneket. Egy röpke 30 perces átmozgató sportolás pozitívan tud hatni a testi, valamint szellemi egészségünkre, edzéstervet, gyakorlatokat pedig számos webes honlapon felfedezhetünk.

Sokkal hatékonyabb lehet a fenti lista, ha kiegészítjük az egyéni hobbijainkkal, szabadidős tevékenységeinkkel.

További cikkek
Top