BGF
2016. 03. 04. - Abel

Hearthstone

A Hearthstone egy kártyajáték, amit ingyenesen online tudunk játszani, és pillanatok alatt beszívja az embert, főleg ha egy kicsit is ismeri a World of Warcraft világát mivel blizzard termék ez is, és teljes mértékben a WOW univerzumára épül. Ha még életedben nem hallottál róla (de nyitott vagy egy a yugioh-nál kicsit aktuálisabb, de semmiképpen sem kevésbé szórakoztató játékra), vagy ha esetleg ezzel fekszel és kelsz, akkor mindenképp olvasd tovább a cikket, amiben biztos találsz aktuális infókat a játékkal és az e-sport világával kapcsolatban.

A Hearthstone-t mind a játékhoz szükséges logikájában, mind a szerencsefaktorában  a pókerhez tudnám hasonlítani, ahol valahogy hasonló módon oszlik meg a játékos tudása, gondolkozása, és a szerencse, aminek az egyvelege adja meg, hogy mennyire vagyunk jók benne. Magáról a játékról és a játék menetéről elég érthetően és átfogóan ebből a videóból tájékozódhattok. Nem akarjuk hosszas görgetésre kényszeríteni azokat az olvasókat, akik esetleg már a cikk olvasása alatt 10 hp-ra tették az opponenst egy számukra kedves, de mindenképpen “csak a face” deckkel.

Elektronikus sportok (röviden e-sportok) egyik jelentős tagja a Hearthstone, ami már nem mondható annyira “sportosnak”, mint egy Wii játékkonzollal játszott, az ujjad mozgatásánál komolyabb mozgást igényelő játékok, amik hatására alakult ki egyáltalán maga a szó. Az első hallásra röhejesnek tűnő e-sport, mára már többet jelent, mint egy baráti társaságból álló, hosszasan elnyúló LAN-parti.

A leszerződtetett játékosok ezt a tevékenységüket már a munkájuknak tekintik, gamer házakban lakva, együtt gyakorolnak akár napi 8 órát, hogy aztán több tízezres tömeg előtt bizonyítsanak egy világversenyen, ahol igen szép, tetemes összegek ütik a markukat. Ez az egész e-sport éra főként Nyugat-Európában és az USA-ban van jelen, ahol a szponzorációk már szerves részét képezik ennek.

Akiknek most lefittyent a szája, azoknak van egy jó hírünk: Magyarországon, ha lassan is, de egyre inkább elérhetővé és elfogadottabbá válnak az efféle versenyek. Egy ilyen selejtezőn vettünk részt cikkíró társammal a Barcraft 2 e-sport bárban, ahol Hearthstone vb-pontokért csaptak össze a virtuális accountok, és az ezek mögött fogukat csikorgató játékosok.

A helyszín egy igazi gamer paradicsom, avagy kocka birodalom. Aki valaha játszott bármilyen játékkal, ismerős dolgokba futhat bele, hiszen a relikviák, faldíszek, társasok, sőt még a poharak is felidézhetnek egy-egy számukra kedves emléket. Ezt a vonalat az itallap is követte. Egy fárasztó nap után feltölthetjük magunkat egy Stimpackkal, kijátszhatjuk Dr. Boom-ot, vagy dobhatunk a végzet 20 oldalú kockájával, hogy a szerencse döntsön a potiont (ejtsd: pósönt) illetően. De ha csak egy Trónok harcás rizikózáshoz van kedvünk, arra is van lehetőség a Sárkány barlangjában, azaz Társas szobában.

A Hearthcup egy a Blizzard által is támogatott rendezvény, mely hazánkban komolyabban 2016-ban ütötte fel a fejét. A bajnokságok egy hónapban három alkalommal, vasárnaponként kerülnek megrendezésre,  és több, mint 40 nevező indul harcba az értékes nyereményekért, és ez a szám várhatóan csak növekedni fog. A biztató barátok, a kiesett játékosok, valamint a betévedt vándorok egy-egy pint vagy csöbör mellett izgulhatják végig a döntő játszmákat.

A versenyek során a játékosok egyenes kieséses fordulókban mérik össze egymás ellen a taktikai tudásukat és szerencséjüket. Minden forduló 45 perces és best of 3, tehát 3 meccsből a 2 győzelmet elért játékos juthat tovább. Az első körből kiesett játékosoknak azonban van még egy lehetőségük továbbjutni, tehát senki se csüggedjen, ha az első kör során cserben hagyta a paklija.

A díjazás tekintetében nincs szűkölködés, hiszen azon felül, hogy új barátokkal és élményekkel gazdagodik az ember, a Blizzard különleges limitált ajándéktárgyakat, relikviákat biztosít a nyerteseknek csekély 1000 forintos nevezési díj ellenében.
A versenyen, melynek mi is a szemtanúi voltunk  a következő nyereményekért folytak a harcok:

“- 1. Helyezett: BitFenix Prodigy M fekete gépház, beszélő Hearthstone-os sörnyitó, VB pontok és 15 ezer forint üti a markát.

– 2. Helyezett: 3D nyomtatású kártyát, kis barmatot, VB pontokat és 10 ezer forintot osztunk ki.

– 3. Helyezett: VB pontokat, kis barmatot és 5 ezer forintot kap.

– 4. Helyezett: VB pontokat, kis barmat a jutalma.

– Vigaszág győztese: egy kis barmatot kap jutalmul.”

Tehát aki már legalább haladó szinten űzi a kártyázgatást, az mindenképp tegyen egy próbát, hiszen a jó hangulat mellett, kellemes környezetben tölthet el egy vasárnapi délelőttöt-délutánt, a jó játékkal és jó szerencsével pedig nem is fog üres kézzel távozni. Aki esetleg lemaradna, vagy nem tudna elmenni a rendezvényre, se csüggedjen, hiszen a Hearthstone Hungary twitch-en is közvetítik a mérkőzéseket.

Szeretnénk megköszönni a Hearthstone Hungary munkatársának, valamint a Hearthcup bajnokság szervezőjének, Lovasi Lászlónak, hogy időt szakított ránk és ismertette a bajnokság csínját-bínját!

Írták: Ábel és Norbesz.

Szoktál számítógépen játszani?

Igen
Néha
Nem
Túl sok a CC náluk, ne engagelj, csak amikor muszáj, nincs dpsünk

További cikkek
Top