Közérdekű
2017. 12. 24. - Fruzsina Gonda

HBO Go vs Netflix

Itt a tél, az ünnepek és a vizsgák, ilyenkor van egy diáknak leginkább szüksége szórakozási lehetőségekre, és erre a legjobb megoldás egy sorozat. De mégis hol lehet a legújabb sorozatokat elcsípni? Megéri várni napokat és heteket arra, hogy láthassunk kedvenceinket a TV képernyőn? Természetesen nem, napjainkban van lehetőség legális módon, a lehető leghamarabb megnézni a legújabb részeket méghozzá az interneten.

A két legnépszerűbb internetes sorozat és filmlelőhely kétség nélkül a Netflix és a HBO Go, de vajon mik a különbségek köztük és melyikre éri meg előfizetni? Sok mindenben hasonlít a két online streamer, mind a kettőt ingyenesen lehet használni egy hónapig, ami egyfajta ’próbaidő’ és ha tetszik, akkor lehet folytatni a használatát előfizetőként, de egyik sem jár hűségidővel, ugyanis bármikor le lehet mondani a szolgáltatást felelősségre vonás nélkül. A legnagyobb különbség a kínálatban van és a nyelvezetben. Míg a HBO Go-n magyarul nézhetjük az általunk választott műsorokat, addig a Netflixen angolul felirattal. Ez azoknak kevésbé kedvez, akik nem beszélnek esetleg angolul, vagy nem megfelelő szinten, hogy követni tudják az eseményeket. Mind a kettőnek vannak saját gyártású, minőségi sorozatai változatos műfajokból.

 

Az HBO Go-t bármelyik készülékeden használhatod, így nyomon tudod követni a műsorokat okos  tv-n, telefonon, laptopon, tableten, konzolon és chromecaston is. A legnagyobb előnye a Netflixel szemben, amit már említettem, hogy magyar nyelven folyik az egész. Könnyű előfizetni, csak pár perc mire 3 lépésben megteszi ezt valaki. A sorozatokat elsők között lehet nézni, ugyanis itt hamarabb vetítenek le néhányat, mint a tv-ben és nyilván rugalmasabb is, mert itt bármikor nézheted az általad kiválasztottakat. Vannak magyar és külföldi sorozatok is, a magyar sorozatok közé  például a saját készítésű Aranyélet és Terápia tartozik. Az utóbbit pont nemrég zárták le a 3. évad befejeztével. Mindezek mellett hatalmas hírnévvel rendelkezik még a Trónok Harca, az 1998-ban indult Sex és New York, az amerikai krimi-dráma minisorozat a Hatalmas kis hazugságok és a True Blood – Inni és élve hagyni című fantasy. Az akció, dráma, vígjáték és fantasy mellett a felnőtt filmek is helyet kaptak a repertoárban.

A Netflixet is nyomon lehet követni számos eszközön, telefonon, tableten, okos tv-n és laptopon is. Megnézheted azonnal, vagy letöltheted későbbre is, hogy offline meg tudd nézni, bármilyen készüléken. A HBO Go-nak a fix havidíjával ellentétben, ennek 3 csomagja van: Basic, Standard és Prémium. Mindnek más a szolgáltatása és az ára is természetesen. A Basic csomagba tartozik, hogy egyszerre csak egy felületen lehet használni az alkalmazást, de nézheted laptopon, tv-n és telefonon is. Bármikor megállíthatod, ingyenes itt is az első hónap, illetve korlátlan mennyiségben nézheted az általad kiválasztott műsorokat. Ez havi 7,99 Euróba kerül. A Standard csomag annyival tud többet, hogy HD-ban is elérhetőek a műsorok, és egyszerre két felületen is lehet nézni a műsorokat, így meg tudod osztani 1 barátoddal is, mindezt havi 9,99 Euróért lehet igénybe venni. A Prémium csomagban már Ultra HD minőségben lehet megtekinteni a kedvenc filmjeidet, illetve már egy kisebb baráti kör is tudja használni mivel 4-en is nézhetik akár egyszerre más készüléken a sorozatokat. Ennek a havidíja 11,99 Euró. Legismertebb műsorai a Stranger Things nevű horror sorozat, a Riverdale, a Narcos és a 13 Reasons Why. Ezeken kívül még több száz műsorral várják itt is az előfizetőket, akik egész biztos, hogy nem fogják egyhamar letenni a készüléküket, ha elkezdenek nézni itt valamit.

Mielőtt eldöntöd, hogy melyik is érdekelne téged, mindenképp nézd meg a kínálatukat, mert a kettő nem fedi egymást. Bármelyiket is választod, egészen biztos, hogy szinte 0-ra fognak csökkenni az unalmas perceid a mindennapokban, mert nehéz lesz abbahagyni a végtelen mennyiségű sorozatok és filmek nézését.

 

További cikkek
Top