Szubjektív
2018. 01. 10. - Kristóf Jacsmenik

Hamburger mennyország Budapesten?

 

Igaz, nem Amerikában élünk, de ha körbenézünk csodálatos fővárosunkban, akkor rájöhetünk, hogy igenis komoly választék tárul elénk. Van remény! Van élet a mekin és a király burgeren túl is. Városunkban a street food forradalomnak köszönhetően számtalan hamburgeres hely van, de olyan éttermeknek is van valamilyen házi specialitása, amelyek nem feltétlenül ezekkel az isteni marha pogácsákkal és bucikkal foglalkoznak.

Szeretnék a figyelmetekbe ajánlani pár helyet, ahol kiélhetitek a hamburgerek iránti szenvedélyeteket, és megmutatni, hogy a hamburgerező helyek listája nem a Zing Burgerre és a Bamba Marhára korlátozódik.

Mi is az a kézműves hamburger?

Józan paraszti ésszel arra gondolhatunk, hogy attól “kézműves” mert kézzel készült, de nem így van. A kézműves azt jelöli, hogy minőségi alapanyagokból készül, relatív gyors kiszolgálással. A marhahús a legtöbb esetben 100%,  a zsíradékokból  megközelítőleg semmit, vagy nagyon keveset használnak. A zöldségek, a buci és minden más egyéb alkotó anyagnak frissnek és minőséginek kell lennie.

Tuning bár:

Nem is tudom hol kezdjem. Ha egy szóval kellene leírni, akkor azt mondanám, hogy fantasztikus, de ezzel nem hiszem, hogy meggyőznélek benneteket.

A Klauzál utcában található ez a hely, amelynek falán kivetítőn figyelhetjük a húspogácsa mediumra sütését, de nem az étellel szeretném kezdeni. Ez az a hely, ahol annyira figyelnek rád, hogyha esetleg várnod kell 2 percet az asztalodra, akkor sörrel kínálnak, ahol csak úgy véletlenül megajándékoznak desszerttel. Tudom, nem nagy dolgok ezek, de igenis sokat számítanak, ezzel is többet ad, mint sok más hely. Az ételre várva, friss pörkölt mogyoróval kínálnak, a kezedet pedig az asztalra kihelyezett folyékony kéztisztítóval tudod megtisztítani. Nagyjából ennyit az előkészületekről, de most már együnk.

Az étlapot végigböngészve túl nagy választék nincs, első ránézésre a 2000 Ft feletti ár soknak tűnhet, de ha hozzá vesszük, hogy az árban benne van a plusz steak burgonya, káposztasaláta, hagymalekvár, akkor rögtön barátivá válik más helyekhez képest. A hamburgerre nem kell sokat várni, a szószók, az ízek tökéletesek, a köretek összhangban vannak egymással. Bátran ajánlom mindenkinek, aki mostanában tervez kipróbálni hamburgeres helyet, az mindenképp keresse fel őket!

Buddies Burger:

Nemrég nyílt a második helyük, ez igazolja azt a feltevést, hogy finom a hamburgerük. A Blahától 2 perc sétára található az új helyük, kényelmesen el tudtok férni, ezért is ajánlom.

A hamburger átlagosan 12-14 perc alatt kész van, ami elég jónak mondható. A kiszolgálás barátságos, viszont a Tuninggal szemben itt le kell adod a rendelést a  pultnál, majd érte menni, amikor kész. Az éttermük jobban tükrözi a street food vonalat. A hamburgerek nagyon jók, az olasz ízek kedvelői és a vegánok sem maradnak éhesen, hiszen ők is tudnak választani maguknak ételt.

Ami miatt nem lehet megunni, hogy havonta új burgerrel jelentkeznek, ami csak az adott hónapban elérhető. Emellett fontosnak tartom megjegyezni, hogy diákkedvezmény is van náluk, illetve páros menü akciókkal is szoktak kedveskedni.

Kandalló Pub és Epic Burger

Itt viszont több helyet szeretnék megemlíteni, amik egyaránt jók, és ha nem az előbbi kettőt próbáljátok ki valamilyen indok miatt, akkor se maradjatok éhesek.

A Kandalló Pub nevezetű hely kiváló sörökkel valamint hamburgerekkel rendelkezik, ezért is éri meg oda menni, akár egy jó baráti találkozó alkalmával is. Az Epic Burgerbe is érdemes betérni, nekik picit régebb óta van whiskey-s burgerük, mint más hamburgerezőknek. Ami plusz lehet még, hogy ebéd menüjük is van, amely elég jó vétel lehet a maga 1590 Ft-os árával. A menü csak a dohány utcai helyükön érhető el.

Remélem tudtam nektek pár új helyet bemutatni, és kedvet kaptatok ezen kiváló éttermek valamelyikének felkeresésére.

További cikkek
Top