Buliajánló
2014. 04. 25. - Kovacsev

“Hagyd kint a valóságot!” – Megújul a Budapest Park

Rengeteg újdonsággal, új arculattal és nevesebbnél-nevesebb fellépőkkel fog idén is kedveskedni az odalátogató bulizni vágyó fiataloknak-időseknek, kicsiknek, nagyoknak a Budapest Park.

Új arculat

A mai világban elvárható, – mi több, fontos – hogy egy sikeres vállalkozás igenis nagy hangsúlyt fektessen az arculatra. A Budapest Park úgy gondolta, – szakítva az eddigi sikeres dizájnnal – hogy egy teljesen új, egyedi, a valóságtól elrugaszkodott világot épít fel a Parkon belül. Fő célként azt jelölték meg, hogy a vendégek a hely sokszínűségét kihasználva, ezáltal felszabadultan, önfeledten 5 hónapon keresztül azt érezhessék, hogy egy – majdhogynem soha véget nem érő – fesztiválra cseppentek. A mesés, már-már varázslatos arculat milliónyi meglepetéssel fog szolgálni. Újdonság lesz az ingyenes SportKert, ahol az asztaltársaságok az idei év Labdarúgó Világbajnokságát, valamint a Vízilabda Európa Bajnokságát nézhetik meg óriási LED kivetítőn.

Átalakul és megújul a PopArt elektronikus zenei helyszín, mely nívós budapesti klubhelyszínné válik a legnevesebb, hazai DJ fellépők segítségével. A helyszín zöld felületei megújulnak, a Domb teljesen új dizánjt kap, a bejárat melletti Pihenőkert is újra bezöldül, mókás kertészeti remekművekkel és LandArtos megoldásokkal operálva teljesen más világ várja az odalátogatókat. Európa legkisebb EDM bulihelye is emellett lesz megtalálható, ahol teljesen privát, 4-5 fős házibulikat tarthat mindenki aki szeretne. A várhatóan nagy meleg ellenére a fákat horgolt pulcsikba öltöztetik, a megfáradt közönség pedig babzsákokon valamint csíkos függőágyakon pihenheti ki a buli fáradalmait. A Park területén szétszórva, – kültéren is – nagyméretű műtárgyak, szobormonstrumok, bálványok, kapuk és érdekes installációk állnak majd sorfalat.

Senki sem fog csalódni, ha esetleg délután – kedvenc fellépője előtt – kilátogat, hiszen a megújult gasztronómiai kínálat és az érdekes performanszok végtelensége mindig tud meglepetést okozni.

Fellépők

A nyitóhét egyből erős lineuppal kezdődik, hiszen a hazai zenei élet egyik meghatározó rockzenekara a Kiscsillag fogja szétszedni a színpadot, valamint a Park Dance Arénában Bárány Attila és Chris Lawyer pörgeti a lemezlejátszókat (április 25. péntek). Másnap az újra erőre kapó 30Y fogja a talpalávalót szolgáltatni (április 26. szombat). Vendégzenekarként pedig a méltán híres “Tedd a napfényt be a számba” című dal előadóját, az Anima Sound Sytem-et hallgathatjuk.

 935192_468290726629951_462566326_n

Folytatva az előző évek hagyományát, idén is mindenki meg fogja találni zenei ízlésének megfelelő fellépőket, zenekarokat. Április 30-án Copy Con, május 2-án a Bikini, május 3-án az Alvin és a mókusok, május 8-án a Belga. Május 8-9-10-én megrendezésre kerül a Final Festival, mely ideális lehetőség a szemeszter és tanév lezárására. Többek között olyan nevek fognak felbukkani, mint Ausztrália fenegyerekei, a világot már bejárt és hatalmas sikert aratott Pendulum, vagy az olaszok electro house képviselője a Crookers. Hatalmas bulira lehet számítani! Természetesen rajtuk kívül számos más neves fellépőt is sikerült megkaparintani. Május 10-én a Carbonfools, május 15-én az Ocho Macho, május 17-én a Ghymes ad koncertet.

 

Május 23-án a Punnany Massif ismételten ellátogat a Parkba, akik a következőképp nyilatkoztak a közelgő buliről:

„Talán már mindenkinek világos: nálunk nem S a cél, hanem XXL, ezért már alig bírtuk kivárni ezt a pillanatot! Merthogy hol máshol tudnánk igazán kiereszteni a Punnany-s erőket a palackból, mint az ország legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyén?! …visszatérünk a tavalyi év legsúlyosabb koncertügyi zúzásainak helyszínére, és minden felgyülemlett energiát kiadunk magunkból a szezon első igazán nagystílű, veretős,  ésatöbbi Punnany buliján, szóval otthon maradnod nem nagyon kéne…!”

Május 31-én az ország egyik legkedveltebb, és legnépszerűbb underground hip-hop bandája, az Akkezdet Phiai fognak eufórikus hangulatot varázsolni a nagyszínpad környékére.

A külföldi nevek egész tárháza fogja várni a Budapest Park fanatizánsait. Május elején az Emír Kusturica és a No Smoking Orchestra kooperációjának köszönhetően (ethno és punk-rock) a Macskajaj című film hangi világát fogják idézni. Június 14-én a Gogol Bordello Kelet-Manhattan-ből fog egyből a nagyszínpadon landolni, ahol az unikumnak számító cigány-punk zenéjük és új albumuk (Pudra Vida Conspirancy) fog arról gondoskodni, hogy rajongóik – hozzájuk hasonlóan – megőrüljenek egy könnyed koncert erejéig. Június 16-án az Aerodrome Fesztivál hatalmas robbanás lesz. Többek között olyan nevek fognak felbukkanni, mint a 40 millió lemezt eladó, nu-metál banda, az államok sztárzenekara, (dobpergés…) a Limp Bizkit.

Hazánkban először tiszteletét teszi az énekes, dalszövegíró, filmrendező és producer, Rob Zombie is. A pont az i-n pedig a trash-metál kihagyhatatlan nagyágyúja a Megadeth lesz. Be kell látni, három ilyen fellépő egy nap alatt hatalmasat fog szólni. Június 17-én a massachusetts-i kelta punk banda, a Dropkick Murphys fogja elemeire bontani a nagyszínpadot. Július 1-jén a Protest The Hero progresszív metál banda lép fel, aki nem szégyell soha valami újat előrántani a kalapból. Július 22-én a Sick of it All amerikai veterán hardcore zenekar, július 26-án a Dream Theater pörköl alá magyarországi híveinek.

Természetesen a zenekarok névsora még bővül, rengeteg sok fellépő és annál is több zenei stílus fog felcsendülni a Park fái között!

További cikkek
Top