BGE
2016. 09. 05. - geda.andi

GT after – A legendás 3 nap

Igaz, hogy ezennel hivatalosan is kezdetét veszi a suli, de még ne szaladjunk ennyire előre. Te is (túl)élted a Külker gólyatáborát? Akkor tekints vissza Velünk, mi is történt azon a legendás 3 napon. A gólyatáborba csaknem 300 újonc gólya érkezett teli reményekkel és kíváncsisággal, ahol 14 csapatban küzdöttek a dobogós címekért. A különböző feladatok nemcsak a győzelmet szolgálták, hanem a csapatok összekovácsolását is, azonban a legnagyobb szerepe ebben a csapatvezetőknek, az “anyukáknak” és “apukáknak” volt. A dobogós helyezett csapatvezetőket faggattuk ki, ők hogyan élték meg a gólyatábort, a sikereket és milyen nehézségekbe ütköztek. Lássuk!

1. helyezett – Takonyzöld csapat

Anyuka: Horváth Dóra

Miért jelentkeztél csapatvezetőnek?

A tavalyi élményekből felbuzdulva jelentkeztem csapveznek. Úgy gondoltam, hogy tavaly egész jól vettem az akadályokat és szerettem volna még egyszer kipróbálni magam, illetve „anyukaként” egy összetartó csapat kiépítésében részt venni, akik a későbbiekben is számíthatnak egymásra és rám is. Másrészt mindenképp szerettem volna a saját diákszervemet képviselni az idei gólyatáborban, és mivel anno  gólyaként én is a takonyzöld csapatban kezdtem a Külkert, így különösen közel áll a szívemhez a csapat.

Mi volt a legnehezebb feladatod csapatvezetőként?

Csapatvezetőként a legnehezebb feladat a gólyákat 0-24-ben terelgetni, akkor is, amikor látszik rajtuk, hogy nagyon nincs kedvük ahhoz, ami éppen a feladat. Komoly felelősség 23 emberről 3 napon keresztül gondoskodni, de mindezek ellenére megéri ez a nyomás. Nehézségnek érzem ezen kívül azt is, hogy a saját belátásunk szerint a legjobbat nyújtsuk számukra annak érdekében, hogy felejthetetlen 3 napot töltsenek el a gólyatáborban, és minden úgy történjen, ahogy Nekik a legjobb.

Mi volt a legjobb élményed a 3 nap során?

A legjobb élményem egyértelműen az eredményhirdetés utolsó 10 perce, és az azt követő 2 óra. A párommal úgy vágtunk neki a gólyatábornak, hogy egy dobogós helyet szeretnénk elérni, de nem gondoltuk volna, hogy végül sikerül az első helyet megszereznünk. Az egész gólyatábor egy hatalmas élmény számomra, de azt hiszem, hogy mindkettőnk nevében beszélhetek, hogy az a pár órás felfordulás örök emlék lesz számunkra.

Hogyan összegeznéd a GT 3 napját?

A legjobb csapatvezető társ, zseni gólyák, akik minden helyzetben megállták a helyüket, a legjobb diákszervezet, amit öröm volt képviselni, 3 nap pörgés, amit még mindig pihenek, egy kis takonyzöld család, akik ezek után is számíthatnak ránk bármiben, egy olyan eredmény, amit álmomban sem gondoltam volna, boldogság, öröm, csokiszirom.

Apuka: Davidovics Miklós

Miért jelentkeztél csapatvezetőnek?

Az előző évben is csapatvezető voltam és nagyon éltem minden pillanatát, nagyon jó kis összetartó társaság jött létre, aminek a nagy része a mai napig együtt van. Idén pedig adódott a lehetőség, hogy a diákszervi csapatot képviselhetem, és egy ilyen lehetőségre nem lehet nemet mondani.

Mi volt a legnehezebb feladatod csapatvezetőként?

A legnehezebb az, hogy szinte non-stop ott kell lenni fejben, irányítani, terelgetni és vigyázni kell a kis csapatodra. Mikor látod már rajtuk a 2. nap végén, hogy teljesen kimerültek, de neked akkor is pörgetned es pusholnod kell őket, még akkor is, ha te valószínűleg még fáradtabb vagy náluk, hiszen a feladatok leterhelnek és a napi 2 óra alvás sem segít a helyzeten.

Mi volt a legjobb élményed a 3 nap során?

Kérdés nélkül az eredményhirdetés pillanata, és az utána következő extázis, mikor harmincan ugranak a nyakadba, és fogalmad sincs kik azok, mert te még fel se fogtad, hogy konkrétan mi történik, aztán pedig a csapatod dobál a levegőbe, felejthetetlen. És az az érzés, amikor külön-külön jönnek oda hozzád, és köszönik meg a 3 napot, és mindent, amit értük tettél, na ezért éri meg csapveznek lenni.

Hogyan összegeznéd a GT 3 napját?

Pörgés, őrület, vodkaszóda, nyertünk!!!!, a legjobb csapat.

2. helyezett: Sárga csapat

Anyuka: Kovács Kinga

Miért jelentkeztél csapatvezetőnek?

Külkeres éveim alatt még nem voltam gólyatáborban, így gondoltam, ha már idén lemegyek, akkor rögtön csapvezként szeretném kipróbálni magam. Kicsit féltem tőle az elején, nulla tapasztalattal, de egyáltalán nem bántam meg. Sőt! Szerencsére nagyon jó csapatunk volt, így nem volt nehéz dolgunk – hamar összerázódtunk.

Mi volt a legnehezebb feladatod csapatvezetőként?

Leginkább az, hogy ne mutassam a gólyáink felé, Én magam is mennyire kifáradtam az állomások, feladatok alatt.

Mi volt a legjobb élményed a 3 nap során?

A legemlékezetesebb pillanat számomra talán az volt, mikor az eredményhirdetés után összegyűlt a sárga csapat, és közösen ünnepeltünk – ugrálva, kántálva, ölelkezve.

Hogyan összegeznéd a GT 3 napját?

Elcsépeltnek hangozhat, pedig tényleg csak egy szó jut eszembe: felejthetetlen!

Apuka: Szabadi Ábel

Miért jelentkeztél csapatvezetőnek?

Mióta a Külkeren vagyok nem igazán vállaltam olyan mértékű felelősséget, főként a diákszervemben, mint amit elvártam volna magamtól. Aztán adódott ez a lehetőség, hogy vihetek egy csapatot másodmagammal, és némi mérlegelés után egyértelművé vált az, hogy ez a megfelelő alkalom arra, hogy bizonyítsak, és hogy a vállamra vegyem ezt a feladatot.

Mi volt a legnehezebb feladatod csapatvezetőként?

Csapvezként a legnehezebb az a 3 napos odafigyelés volt, ami főként mentálisan terhelt meg. A nap minden percében koordinálni a csapatot, előre tervezni, mindig tudni a következő lépést, és emellett a csapatnak ezeket nem érzékeltetve, hajtani, és kedvet csinálni nekik ehhez az egészhez, hiszen ez az egész GT miattuk volt, és csakis róluk szólt.

Mi volt a legjobb élményed a 3 nap során?

Legemlékezetesebb élményem talán az volt, amikor egy szervezői plusz pontért az egész csapat bukfenceket vetett 40 méteren át, aztán vissza. Álmomban sem gondoltam volna, hogy egy ilyen csapatot fogok kapni, ahol mindenki egytől egyig kiveszi a résztét a csapatmunkában, azért hogy előre jussunk, és a lehető legjobb helyen végezhessünk. Innen is óriási köszönet a sárga csapatnak, nélkülük semmit sem ért volna az egész!

Hogyan összegeznéd a GT 3 napját?

Összességében életem egyik legnehezebb, legváltozatosabb, és legjobb 3 napja volt. Olyan élményekben részesültem, amikben ezelőtt még soha, és olyan kihívásokkal kellett szembenéznem, illetve szembenéznünk a társammal, amikkel még sohasem találkoztam. Önismeret szempontjából sem volt utolsó, úgy érzem, hogy valamennyivel jobban ismerem magam, így elmondhatom, hogy ez a 3 nap maradandó lesz az emlékeimben.

3. helyezett – Babakék csapat

Anyuka: Skerlecz Bianka

Miért jelentkeztél csapatvezetőnek?

Azért jelentkeztem csapveznek, mert amikor két évvel ezelőtt én voltam gólya nagyon megragadott az egész gólyatábor feelingje. Csillogó szemekkel néztem a csapatvezetőket, hogy milyen jó nekik, sok új, csodálatos, jó fej és teljesen más embereket ismerhetnek meg, segíthetik őket, nem csak a gólyatáboron keresztül, de az első nehéz féléven is. Rengeteg segítségre van szükségük, hiszen egy új közegbe csöppenek bele, és ekkor tapasztalják meg mi is az igazi Külkeres lét.

Mi volt a legnehezebb feladatod csapatvezetőként?

Együtt tartani a csapatot 3 teljes napon át, és rávenni őket arra, hogy lelkesedjenek a második és harmadik napon is, amikor már hulla fáradtak voltak, és csak pihenésre vágytak.

Mi volt a legjobb élményed a 3 nap során?

Nehéz kiválasztani a legjobbat, mert az egész GT tele volt jobbnál jobb élményekkel, de talán az volt a legjobb élményem, amikor az eredményhirdetésnél kiderült, hogy harmadik helyezettek lettünk, és láttam a gólyáim arcán azt a boldogságot, hogy igenis megérte végignyomni alig pár óra alvással ezt a 3 napot, és hogy mennyire büszkék magukra és ránk is.

Hogyan összegeznéd a GT 3 napját?

Sok munka, türelem, dili(tánc), csapatmunka, buli, összetartás, csodálatos gyerekek, felejthetetlen élmény.

Apuka: Magyar Dávid

Miért jelentkeztél csapatvezetőnek?

Azért jelentkeztem csapveznek, mert szerettem volna kipróbálni magam egy vezető szerepben, kíváncsi voltam, hogy mennyire tudok irányítani egy csapatot, milyen módszereket tudok alkalmazni a brigád összekovácsolása érdekében. A másik indok pedig az, hogy állomásfőnökként már helyt álltam egyszer, és most csapatvezetőként is bizonyítani akartam, elsősorban magamnak, és a diákszerveimnek is.

Mi volt a legnehezebb feladatod csapatvezetőként?

A legnehezebb feladat egyértelműen a csapat összetartása volt. A fáradtság nálunk is nagy úr volt, de megfelelő motivációval kordában lehetett tartani a kis csapatunkat.

Mi volt a legjobb élményed a 3 nap során?

A legjobb élményem egyértelműen az eredményhirdetéshez kapcsolható. Nem tudtam megtippelni a helyezésünket előre, de amikor egyre csak fogytak a csapatok színei, akkor éreztem, hogy lehet odaérünk a húsos fazékhoz, aztán amikor kiderült hogy a 3. hely a miénk, óriási kő esett le a szívemről, és teljes eufória járt át.

Hogyan összegeznéd a GT 3 napját?

Nagyon élveztem ezt a pár napot, nagyon sok új embert ismertem meg. Ez a kis csapat mindig is hozzánk fog tartozni Biával. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki az elkövetkezendő gólyatáborokban szeretne csapatvezetőként szerepelni.

Reméljük Nektek is hasonlóan jól telt az a bizonyos legendás 3 nap. Köszöntünk minden gólyát a Külkeren!

Hogy érezted magad a gólyatáborban?

Életem legjobb 3 napja volt
Többet ide be nem teszem a lábam
Legenda lettem
Kezdődik a dili, meg a dili-bolondság

További cikkek
Top