Suli
2013. 04. 24. - Fanni

FIN 1. nap

 

Gyönyörű napsütés, izgatott hallgatók, rohanó szervezők, behűtött sörök és gigantikus rántott húsos szendvicsek. Így indult tegnap a Halál a májra második felvonása, avagy a várva várt FIN.

Megérkezve a főiskola mögötti udvarra a reggeli órákban nem is lehetett volna jobb ébresztő, mint látni a sörsátor magasba emelkedését, a staff szorgos munkáját és az embernagyságú FIN feliratot. Mindezek után elképzelni sem tudok annál lehangolóbb dolgot, mint bemenni egy kötelező gyakorlatra.

IMG_8911

A gyors munka eredményeként 13:00-kor a sörsátor már csak az ünnepi beszéd megkezdésére várt, ami egyben az első pohár sör csapolását is eredményezte. Dr. Szemlér Tamás dékán üdvözölte a hallgatókat pár mondattal, majd útjukra bocsátva őket beszéde végeztével elkezdődtek a programok.

Elsőként egy freestyle focibemutatót nézhettünk meg, ahol két izmos lábú férfiú zsonglőrködött egy labdával. Lábfej, térd, váll, fej….és még sorolhatnám, milyen utat tett meg a focilabda a fiúk testén. Ezután Bencsics Márk avatta be gondos odafigyeléssel a hallgatókat az amerikai foci jelenébe és jövőjébe. Ő volt az a személy a nap folyamán, aki mikrofonnal a kezében vezette az előadásokat és műsorokat, valamint tette színesebbé a vetélkedőket.

IMG_8881

A programok egy Xbox-os FIFA-bajnoksággal kezdődtek, melynek idejére tolongásig megtelt a négy konzollal megtömött sátor. Fiúk és lányok egyaránt mérették meg magukat a virtuális foci világában, amellyel egyben előkészítették a hangulatot az esti Bajnokok Ligája elődöntő vetítésére. Mindeközben a nap folyamán a L’oréal sminkesei tették szebbé a vállalkozó kedvű lányokat.

A FIN első napja a virtuális ügyességi játék után a tévéből is jól ismert, agytekervényeket megmozgató kvízjátékkal folytatódott, ami nem volt más, mint a 40 milliós játszma. A játékban a pénzt a hallgatók számára legalább ugyanolyan fontosságú dolog váltotta fel – a sör. Ahogy a műsorban megszokhattuk, különböző témájú kérdésekre adott volt pár válasz, amelyekből nekünk kellett megtalálnunk a helyes megoldást. Nehezítésként a játék kezdésekor a résztvevők megkapták az elengedhetetlen söröket, majd azokat figyelmes fondorlatossággal kellett elhelyezniük a számukra leginkább szimpatikus megoldások mezőin.  A játék folytatásában minden egyes hibás megoldásnál csökkent a rendelkezésre álló sörmennyiség.

_DSC4725

Ha már sörös játékokról van szó, ne is álljunk meg ennyinél. A nap folyamán újabb három megmérettetésre került sor, amelyekben a főszereplő szintén a folyékony kenyér volt. Sörváltó, sörcurling, sörivó verseny. Játékok, ahol ha ügyességed nem is indokolja a részvételt, egy hideg korsó elfogyasztása ebből az italból buzdító erővel hathat.

FIN1

A rendezvények során értékes nyeremények csábították a résztvevőket: Skullcandy fejhallgató, Tisza cipő, masszázs- és Stefi kupon – csak pár azon nyeremények közül, amelyek a tegnapi nap folyamán gazdára találtak.
A vetélkedők levezetéseként a hallgatók kivetítőn nézhették a Bayern München – Barcelona  Bajnokok Ligája elődöntőjét egy pofa sör mellett. A Bayern ugyan 4-0-ra győzött, a mérkőzést követő koncert feledtette az ellenfél rajongóinak keservét.

FIN3

20:30-kor berobbant a Soerii & Poolek. Símaszkos csirke, hangulatrobbantó mixek, felfújható buzogány és a banda nélkülözhetetlen műanyag parókái tették felejthetetlenné a koncertet. Ha valakinek ez kevés lett volna, „bizti ami tuti” bedobtak két fedetlen keblet is, ami valakinek az est sokkja, valakinek a fénypontja lett.
A hangulat felborzolása után a tömeg lassacskán elindult a tornaterem felé, ahol folytatódott a buli Dj Huszi, Sunwell és Samce társaságában.

Nagy közhellyel élve: ami nem öl meg az megerősít. Ha a tegnapot túlélted, nincs más dolgod, mint beleugrani a mai nap programjaiba, legurítani egy-két sört az óráid között és bezsebelni az értékes nyereményeket. Csörgőlabda, Behunyt szemmel, Külker, szeretlek!, Battle of nations… csak pár azon programok közül, amik újra játékra csábítanak. Este pedig a BGF három kara gyűlik majd össze a Morrison’s Ligetben az elfeledett emlékekért, ahol a hangulatfelelős többek között Andro lesz.

Vár a FIN ma is!
Hogy legyen mit mesélned!

További cikkek
Top