Buliajánló
2013. 12. 08. - Fanni

“Este valami?” – avagy hogyan bulizunk mi, fiatalok


“Éjfélkor indultunk el, egy üveg precízen bekevert vodka naranccsal a kezünkben. Milyen arányokban? Ne nevettess, a lényeg, hogy a narancs íze még meg volt. Majd felszálltunk az éjszakaira a ’Fantával’, …azt hiszem…, majd fergeteges bulit csaptunk egy szórakozóhelyen,…azt hiszem…”

Ismerős a sztori? Persze, hiszen így vágunk legtöbben neki egy laza éjszakának, s közben észre sem vesszük, hogy  emellett milyen lehetőségek várnának.

Rohan a világ és tengernyi teendő vár megoldásra. Piroslik Coospace-en a beadandó határideje, elhangzanak az első vizsgák időpontjai, emésztően motoszkál a statisztika szó gondolataidban, összefogtak ellened a kreditek és jó lenne még egy szakmai nyelvvizsgát is lerakni. Temérdek feladat áll előtted, amit kénytelen vagy megoldani, hiszen mindezek segítenek hozzá téged ahhoz, hogy később legyen mit felmutatni. “Addig örülj, míg fiatal vagy!”- mondják a “nagyok”. – Ó, kérlek. Minden időszaknak megvan a maga nehézsége, a velejáró stresszel és mindennapi feszültséggel.

Nem csoda, ha néhanapján lazításként jó szakítani a realitás talajával és ha csak pár órára is, de búcsút mondani a feladatoknak, amik rád várnak. Egy magas fokú nedű társaságában pacsizni egy lazább világgal, ledobni a terhet és élni a stresszmentes életet.

Az egyetemi és főiskolás évek során már a hallgatók egy nagyobb százaléka néz szembe az önfenntartás, valamint a spórolás nehézségeivel, így nem csoda, ha szórakozásukra sem fordítanak nagy összegeket. Más részről pedig, most fiatalok és mikor éljenek és szórakozzanak önfeledten, ha nem felsőoktatási éveik alatt? A két szemszög igen ellentétes, és ez adja a magyarázatot a sokak számára érthetetlen alkoholos mámorban történő “kavirnyázásra” az utakon.

“Egyre inkább jellemző, hogy a felsőoktatási szféra szerves részei, a diákok, heti többször, akár minden nap fogyasztanak alkoholt. Az “ugly truth” pedig az, hogy az alkohol minősége legtöbbször elképesztően silány, mégis mértéktelen mennyiségben fogy. Budapesten szinte nem lehet úgy megtenni tíz métert, hogy ne botlanánk bele egy kocsmába.  Az árak nagyon változóak, már 190 Ft-ért is megkapunk egy felest, a plafon pedig akár 8-900 Forint is lehet.”
/K. Olivér/

Változtatni nem igen lehet, azonban lehetőségeink adottak. Megoldásként két kellemes hangulatú helyet hoztunk nektek, ahol a Külkereskedelmi Karra vonatkozó akciókkal teljesülhet a minőségi szórakozás.

Billenj ki a hétköznapok kerékvágásából,
vagy lendülj egyensúlyba. – Balance Bisztró

balancebisztrobalancebisztro2

Budapesten, a lüktető éjszakai élet központjában, a Kazinczy és a Wesselényi utca sarkán található egy apró, fél éve felújított bisztró, ami kellemes hangulattal várja az arra tévedő vendégeket. A hely stílusa több irányzat keveredéséből eredeztethető, ötvözi a romkocsmák arculatának számító “second-hand” fabútorzati elemeket és az elegáns modernizmust, kivilágításával és felszereltségével. A bisztró hallgatóbarát árakkal operál, így például a minőségi röviditalok 300 Ft körül mozognak. Itt is kapható a sokak által kedvelt Külker menü baráti, 500 forintos áron, ami egy pofa sörből és 4cl Jägermaisterből áll.

balancebisztro3

Ha megéheznénk, az étlapon többnyire hideg és meleg szendvicsek sorakoznak, emellett egytálételekkel csillapíthatjuk étvágyunk, például pennékkel, rizottókkal, sültekkel. A kiszolgálásra sem lehet panasz. A csinos pultos lányok mindent megtesznek a vendégek kényelméért, úgyhogy urak, jattolni ér.

Legyen szó egy hétfői “Fogasozás” előtti alapozásról, meccsnézésről a haverokkal, statisztika vizsga utáni levezetésről, vagy arról a bizonyos “na jó, csak 1 sör”-ről, fekvése és árai miatt ez egy ideális helyszín.

“Aztán csak mértékkel, nehogy elbillenjen a mérleg nyelve.”

/M. Gábor/

Azok a régi szép idők! – Táskarádió Eszpresszó

taskaradiotaskaradio2

Az Egyetem téri templom és a papnevelde szomszédságában egy igen hangulatos kis gyöngyszemre lehetünk figyelmesek. A presszó szépen ívelt neonbetűi alatt a Magyar Köztársaság fekete-fehér villanásai megálljt parancsolnak az arra kószálóknak. S mindez csak egy apró töredéke annak a kincset érő fotógyűjteménynek, amelyet a helyre belépve megcsodálhatunk. Eredeti magyar kultikus bútorok, színes tapéták, búrás lámpák, szüleink gyermekkorát idéző játékok gyűjteménye és az úttörők 12 pontja… Egyszóval Táskarádió Eszpresszó.

A presszó látogatása egyfajta időutazással ér fel, amely a 60-as évek világába repít minket. Látogatásunk során nehéz célirányosan helyet foglalni, hiszen a sok apró csecse-becse gondoskodik arról, hogy a lehető leglassabb léptekkel, időközben meg-megállva közelítsünk asztalunk felé.

taskaradio3taskaradio4

A Táskarádió Eszpresszó lebilincselő hangulatától az étlapot kezünkbe véve sem tudunk elszakadni, hiszen a tipikus magyar konyha fogásai szemeznek velünk. “A hagyományos magyar konyha otthoni ízei, modern, mai minőségben életre keltve.” Az étlapon felfedezhetjük többek között a retro gulyáslevest, a paprikás krumplit, illetve a töltött paprikát, azonban az ételek mellett figyelemre méltó az italválaszték is. Az itallap elhanyagolhatatlan pontjai a 60-as éveket idéző szörpök és limonádék, továbbá helyet kapnak az üdítők, a különféle sörök, a koktélok és a röviditalok is. Mindez kort idéző módon, azonban a mai elegáns helyek kifinomultságával tálalva.

A hangulat további fokozására a régi kor zenéi csengnek fülünkbe, s az antik kávéfőző mögött kisdobos- és úttörőruhába öltözött fiatalok szorgoskodnak. Ez a hangulat most már a presszóban megrendezett retro bulik alkalmával is megtapasztalható.

Mindent összevetve a Táskarádió Eszpresszó tökéletes választás lehet mindazoknak, akik egy pillanat erejéig visszarepülnének az időben, illetve szeretnének valakit egy különleges helyválasztással lenyűgözni. Engem sikerült. És téged?

BGF-es diákigazolvány felmutatásával 15% kedvezményben részesülhetsz a hét minden napján.

A szórakozás tud magasabb színvonalú is lenni, a lehetőségek pedig adottak. Te élsz velük?

További cikkek
Top