Buliajánló
2015. 06. 01. - konkolyeszti

Emlékszem Sopronban… – VOLT fesztivál 2015

 

Idén júliusban immáron 23. alkalommal nyitja meg kapuit a VOLT fesztivál. Rock ’n’ Roll, electro, house, szintipop, világzene, jazz… 5 napba egybesűrítve. Érezd át Te is, hogy mi az a VOLT feeling, és miért éppen Sopron a szabadság városa!

Miért is mondják annyian, hogy „Mindenütt jó, de legjobb Sopron!„ jöjjön hát egy rövid betekintés…

Mindeközben Sopronban…

volt

FatBoy Slim

Azaz Norman Cook, aki több, mint három évtizede tartó pályafutása során a Fatboy Slimmel kilenc MTV és két BRIT zenei díjat, egy Grammy-t és egy Ivor Novello-t söpört be, és vált az elektronikus zene legendájává. Abszolút sikerét a 90-es években érte el, mikor a beat műfajt a csúcsra jutatta a You’ve Come A Long Way Baby című albummal. Idén július 4-én a VOLT Nagyszínpadára eljön az őrület, a felejthetetlen élmény, mikor a FatBoy Slim elhozza szuperprodukcióját Sopronba, amit még a Q magazin is az emberiség bakancslistájára sorol.

David Guetta

Aranylemezek, Grammy-jelölés, az év DJ-je díj a londoni House Music Awards díjkiosztón. Igen, a világ legismertebb és legsikeresebb lemezlovasáról van szó, aki a VOLT Fesztiválra látogat. Koronázatlan sikerére a  One Love című albummal tett szert, melyben világsztárok működtek közre, mint  Will.i.am, Kelly Rowland, Rihanna és még sorolhatnánk.. 2009-ben törvénnyé vált, hogy amihez David Guetta hozzányúl, arannyá válik a popszakmában. Ezért sem meglepő, hogy bármelyik kontinensre téved, több 10 ezres közönség előtt keveri a lemezeket.

Bastille

A brit sztárzenekar 2013-ban robbant be a köztudatba a Bad Blood című lemezével, ami osztatlan sikert aratott, és azóta sem álltak le a slágergyártással. Az intelligens indie-t és szintipopzenét játszó kvartett ismét ellátogat a Magyarországi közönséghez. Az utóbbi két évben jelölték őket a legrangosabb zenei díjakra, mint például a Grammy- legjobb új előadója, azonban egyiket sem sikerült bezsebelniük, de ez nem szegte kedvüket. A zenekar gőzerővel dolgozik új dalokon, amelyekre már lehet, tombolhatunk is a VOLT Nagyszínpada előtt.

Motörhead

Több mint húsz album, végtelen turnék, egy nemrég megjelent dokumentumfilm, és úgy tűnik, soha véget nem érő siker ez a Motörhead. Immáron 35 éve tartó pályafutásuk alatt soha nem is tértek el saját filozófiájuktól miszerint „Mi vagyunk a Motörhead, rock and rollt játszunk“.  A trió az idei VOLT-on sem fog mást csinálni, csak azt az élményt nyújtani, amit 3 és fél évtizede rock & rollt játszani mindenkinél hangosabban.

John Newman

2012 májusában az egész világ megismerhette a hangját a Rudimental drum’n’bass himnuszán, a Feel the Love-on keresztül. Tehetségének és ambíciójának köszönheti, hogy a nyomorból a slágerlisták élére tört. Első dalának a Love Me Again-nek megjelenését világszerte elsöprő siker követte, amely napjainkig tart.  Nemrégiben jelentette be, hogy hamarosan hozzáfog második lemezének elkészítéséhez. De előtte még Sopronba látogat, ahol együtt énekelhetjük vele slágereit a VOLT fesztiválon.

Rise Against

Legutoljára Endgame néven ismert csodafegyverüket tesztelték rajongóikon Magyarországon, idén pedig The Black Market című szuperanyagukkal rohanják le a magyar közönséget, ezúttal Sopronban. Az új lemez a harmadik helyen debütált a Billboard zenei listán, míg a rock szekcióban az első helyet nyerte el.  Szövegeikben erős társadalomkritikát fogalmaznak meg kíméletlenül őszinte, letaglózó és hatásos stílusban: ők tehát a chicagói Rise Against.

csudaisandor012

…és persze ne feledkezzünk meg a többi fellépőről sem, mint:
Slash Ft. Myles Kennedy & The Conspirators, Parkway Drive, Ignite, Wilkinson, Parov Stelar Band, Lilly Wood & The Prick és még sokan mások.

A külföldi sztárok mellett természetesen hazai kedvenceink is megmutatják magukat, szinte kivétel nélkül. Csak hogy néhányat említsünk:
Wellhello, Punnany Massif, Halott Pénz, Irie Maffia, Brains, The Carbonfools, Intim Torna Illegál, 30Y, Quimby, HS7…

A teljes programot itt találod.

Emlékszem Sopronban…

„Mindenütt jó, de legjobb Sopron!” ezt ne felejtsétek!

Találkozzunk a VOLT fesztiválon!

További cikkek
Top