Közérdekű
2013. 06. 09. - nagyeszti

Egy sikeres külkeres ajánlója Neked!

Nyár, fesztiválok, bulik minden mennyiségben. Jól hangzik, de ehhez pénz is kell. Neked mindig van elég? Hónap végén volt már úgy, hogy csak zacskós levesre jutott? Erre a problémára próbál választ adni egy külkeres…de nem csak nyárra!

Hol dolgozzak?

Egy csomó diákszövetkezet van, ahol tudsz munkát vállalni, például szórólapozhatsz, sültkrumplit süthetsz a Mekiben, vagy áruházban pakolhatsz éjszaka. Ismerjük el, ezek nem kellemes munkák, és nincsenek is túlfizetve. Főiskolás vagy, külkeres vagy, nem érzed úgy, hogy ennél többre vagy hivatott? Én 2 évvel ezelőtt kerestem munkát még elsősként, és hasonló problémáim voltak, azonban kaptam egy jó választ a mostani munkahelyemen, ami Magyarország legnagyobb biztosítója.

Biztosító? Milyen munka?

Értékesítés. Tudom, most pislogtál egyet. Magyarországon ennek a munkának nagy híre van, és ez sajnos nem mindig pozitív. Ami nekem mégis megtetszett ebben a cégben, a mi csapatunkban, hogy nem egy földtől elrugaszkodott álmot vetítettek munka címén, hanem megmutatták lépésről lépésre, mit kell tennem ahhoz, hogy pénzt keressek.

KülkerOnline cikk kép1

Mit kell csinálni?

Beszélgetni és még többet kérdezni. Nagyon sokat. Telefonon, e-mailen, de főleg személyesen. A mi munkánkban az ügyfeleink vannak a középpontban. Hétköznapi emberek, családok. Mindenki életében vannak tervezhető és váratlan események, helyzetek. Mondok egy példát: senki nem úgy kel fel reggel, hogy aznap autóbaleset éri. Ehhez képest 2012-ben több mint 15.000 személyi sérüléses autóbaleset történt, ez naponta 42… Egy másik: közülünk jelenleg kinek támogatja az állam a tanulmányait, és kinek kell fizetnie érte? Láthatjuk, hogy egyre kevesebb az állami hely. Vajon a szülők mennyire tudnak segíteni minket? Mi ilyen kérdésekről beszélgetünk az ügyfeleinkkel, és keresünk együtt megoldást, hogy másnap már nyugodtabban indulhassanak munkába.

Hogyanok, kezdetek

Először is meg kell tanulni a munka alapjait. Ehhez nálunk egy nagyon komoly oktatási rendszer van, amit riválisaink is elismeréssel emlegetnek. Ha úgy döntesz, hogy nálunk akarsz dolgozni, ezt a képzést ingyen kapod meg a cégtől. Nagyon jó hangulat, még jobb oktatók. Ha az alapokkal már tisztában vagy, kezdődhet a gyakorlati alkalmazás!

Meg fogod tapasztalni, ez egy nagyon összetartó csapat. Amikor én belekezdtem, fejemben rengeteg megválaszolatlan kérdéssel, bizonytalan voltam. Csodálatos érzés volt, hogy bárkitől kérdezhettem az irodában, mindenki szívesen segített, tapasztalatot osztott meg velem, tanácsokat kaptam a munkához. És emellett kapsz egy mentort is magad mellé. Ő lesz az a személy, aki mindent megmutat Neked az irodában, a céges rendszerekben. Az első tárgyalásaidra is együtt fogtok menni, megmutatja, ő hogyan csinálja. Később már Te fogsz tárgyalni, akkor is ketten mentek, és visszajelzést fogsz kapni arról, hogy milyen voltál, hogyan lehetsz még eredményesebb. Egyben biztos lehetsz, ez pedig az, hogy nem leszel egyedül. Kérdezhetsz, segítséget kérhetsz, és bármilyen ötleted van, azt ki tudod próbálni, támogatást fogsz kapni hozzá.

Később mit érhetek el?

Ha első-, vagy másodéves vagy, és keresel munkát a suli mellé, akkor cégünk Neked való, mert a munkaidőd beosztását együtt csináljuk meg Veled, hozzá tudod igazítani az órarendedhez. Ha szakmai gyakorlatot keresel – akár sürgősen, mert végzős vagy – abban is tudunk segíteni, mert leigazoljuk a gyakorlatodat. A saját tapasztalatomat tudom hozni, én két éve dolgozom itt, és össze lehet egyeztetni a munkát, a pénzkeresést az órákkal és a vizsgákkal. Véleményem szerint ma azon kevés cégek közé tartozunk, ahol tolerálják azt, ha Te tanulni akarsz, többre akarsz jutni, és emellett pénzt is szeretnél keresni. Ráadásul ha ambíció van benned arra, hogy kiemelkedj az átlagtól, megkaphatod rá a lehetőséget. A karrier-rendszerünkben Neked is van cél, amit elérhetsz. Hogy ez micsoda? Ezt beszéljük meg…

Kik vagyunk mi?

Egy nagyon összetartó, mosolygós csapat. Olyanok vagyunk, akik szeretnek nyerni, elsők lenni úgy a bulizásban, mint a munkában. Mindig segítünk egymásnak, együtt küzdünk a céljainkért. Jó ide tartozni!

Ha el tudod képzelni, hogy Te is itt dolgozz velünk, nézd meg a csapatunk honlapját, vagy nézd meg a Facebook oldalunkat, de engem is nyugodtan keress bizalommal szintén Facebookon, vagy a suliban.

Írta: Bánhalmi Csaba

További cikkek
Top