Kultúra
2013. 06. 02. - Genge

EFOTT – A Mi Fesztiválunk

Dobhártya kardió, tömény szesz, hideg sör és a Balaton. Ezek az alapok és innentől már csak feljebb van. Idén sem marad el Magyarország legnagyobb hallgatói fesztiválja, az EFOTT, ami  június 25. és 30. között vár minket Zánkára, hogy a vizsgaidőszakkal a hátunk mögött agydobálva kezdjünk neki a nyárnak!

Miért az EFOTT?

Az idén 37 éves múlttal rendelkező EFOTT fesztivál garantáltan nem okoz csalódást a felszabadulni vágyó fiatalságnak. Generációnk nagy részében hagyhatott mély nyomott Zánka, hiszen ifjúsági tábora kedvelt osztálykirándulási és nyári táborcélpont volt szépreményű, általános iskolás korunkban. Idén ide, Zánka mellé invitál minket vissza az EFOTT stábja, hogy a nosztalgia mellett élvezhessük a Balaton hűsítő erejét, valamint a környék festői szépségét.  A fellépők között megtalálhatunk szinte minden ismert és elismert magyar fellépőt Nagy Ferótól kezdve, Quimby-n át egészen Akkezdet Phiai-ig. Ezen kívül külföldi fellépők is ellátogatnak a balcsira, így élőben láthatjuk a Faithless-t, a Kosheen-t és Alex Kenji-t. Ezek mellett a szervezők évek óta törekszenek hallgatók kulturális- és sport életének fellendítésére is. Ennek köszönhetően a napközbeni programok szinte évről-évre bővülnek, nem csak létszámuk, de színvonaluk tekintetében is. Az EFOTT egyik legfőbb célja a felhőtlen szórakoztatás mellett, hogy megismertesse Magyarországot a fiatalokkal. Mindezt hazai viszonylatban is jócskán jutányos áron élhetjük át. Öt fesztiváléjszaka a Balaton parton, főiskolás lányokkal és fiúkkal, ital és zene társaságában, tabuk nélkül, megéri?

efott_zanka

„Nekem a Balaton a Riviéra”

Az EFOTT idén hosszú évek után újra visszatér a Balatonhoz, az északi part szívében fekvő Zánka – Új Nemzedék Központba. Idén sem kell aggódnunk, hiszen árnyékos sátorhelyek lesznek dögivel, ráadásul  az odataláláshoz sétálni sem kell, hisz a közel 200 hektáros terület saját busz- és vasútállomással (Zánkafürdő) rendelkezik. A 71-es útról autóval is könnyedén megközelíthető, Balatonakali és Zánka községek között, a Csorsza patak völgyében elhelyezkedő helyszín.  A Fesztivál ideje alatt vonat megerősítések várhatóak a Budapest –  Zánka vonalon. A MOL-nak köszönhetően a kerékpáros közlekedés is könnyített lesz a Fesztivál alatt, hiszen saját bicódra felügyelnek az őrzött biciklitárolókban, vagy ha nincs sajátod, könnyedén kölcsönözhetsz egyet a helyszínen. A Fesztivál keretein belül a sátrazás és a strandhasználat is ingyenes, valamint számos parkolóhely áll rendelkezésünkre.

A buli nem állhat meg

Az EFOTT-on öt színpadon élvezhetjük a zenei és a kulturális programokat, egészen kora délutántól. Stand-up comedy fellépők, divatbemutatók, táncházak és még sok más program várja a napközben aktívkodni vágyókat, hogy estére átadják helyüket a zúzós és lágyabb zenei stílusok képviselőinek egyaránt.  Első nap erősen kezdünk, hiszen fél hattól befigyel egy Akkezdet Phiai, ezután választhatunk, hogy Ocho Macho-val hangolunk az estére a Rauch Arénában, vagy Brains-szel a Pepsi Nagyszínpadon. Innentől kötelező program a Kosheen,  amit leöblíthetünk egy kis laza hazai ír punkkal, ami után hajnali kettőig rotyoghatunk Tesco Disco-n.  Csütörtökön vár minket többek között a Supernem, a Quimby,  az öreg motorosok, Nagy Feró és Dévényi Tibi bácsi, valamint a rap szcéna képviselői, a Punnany Massif, a Hősök, a Belga és még sokan mások. Pénteken és szombaton sem panaszkodhatunk, hiszen a rock vonalat képviselve jön az Alvin és a Mókusok, a Subscribe és a Depresszió. A lágyabb vonalról üdvözölhetjük a PASO-t, az Esti Kornél formációt, vagy éppen a The Carbonfoolst. Az elektronikus zene kedvelőinek sem kell izgulni, hiszen hazánk képviselői mellett (Chris Lawyer, Ludmilla, Soerii és Poolek), jelentős külföldi felhozatalra számíthatunk. Itt lesz többek között a mára legendává vált, német, Mr. President, az olasz Alex Kenji, a brit dubstep képviselője, Delta Heavy és az ifjú Danny Avila. Egyik stílus kedvelői sem fognak unatkozni, ez garantált. A részletes programot megtalálod itt.
Ha pedig szívesen felfrissülnétek két koncert között, próbáljátok ki az egyre népszerűbb BLOB-ot, ami feledhetetlen extázist biztosít. Ha az EFOTT-on beválik, nem kell félni, július 1-től Balatonfüreden is megtapasztalhatjátok a repülés, a szabadesés és a vízben csobbanás együttes élményét! Bővebb információt itt találtok.

431848_10151839729393368_1869813299_n

A mocskos anyagiak

A Fesztiválra az öt napos bérlet június 21-ig 17.490 Ft, számunkra, érvényes diákigazolvánnyal ez a szám 15.490. Onnantól jegyirodákban és a helyszínen is egyaránt 20.990 magyar forintra emelkedik az ár.  Kapható hétvégi jegy, ami június 28-30 közötti két éjszakára és három napra érvényes, ennek elővételben 10.990 Ft, helyszínen pedig 12.000 Ft az ára.
A NAPIJEGY ára június 25-re (Nyitónap) 2.990 FT.  Szerdától-szombatig (1-4. nap): 6.990 Ft, a helyszínen pedig 7.500 Ft. Ez minden napra igaz. A helyszíni jegyvásárlás során lehet fizetni OTP, K&H, MKB SZÉP Kártyával szabadidő keretből.
A részletes ár és kedvezmény listát megtalálod itt.

A Fesztiválon a vásárlás a már sokak által tapasztalt/megszokott fesztiválkártyával történik, amit díjmentesen megkap minden becsekkoló személy. Erre lehet a forintokat felölteni, amik pontokká válnak, de értékük ugyanakkora marad: 1 Ft = 1 Pont. Feltölteni a kijelölt pontokon lehet, egyenleget lekérdezni pedig bárhol, ahol fizetni lehet. Ha elhagyod, le lehet tiltani, de szükséges hozzá a letiltandó kártya száma és a kártyához tartozó pin kód. Ha ez nincs meg, bukta. Újat venni természetesen lehet, ez 500 HUF, de érdemes inkább odafigyelni rá. Fesztivál végén a rajtamaradt pénzt természetesen vissza lehet váltani, ha ez elmaradna, az gond, mivel a későbbiekben erre nem lesz lehetőséged.

Összességében bátran állíthatom, hogy az idei EFOTT a nyár legnagyobb durranása lesz és már nem is kell rá sokat várni. Te megvetted már a jegyed?

További cikkek
Top