BGE
2016. 09. 07. - Mesi06

Diákszervek- Aiesec

Kedves Gólyák!

Elsősorban szeretettel köszöntünk Titeket a Budapesti Gazdasági Egyetemen. Másodszor pedig hadd osszak meg veletek egy hasznos tanácsot: használjátok ki az egyetemi éveitek minden egyes pillanatát, hogy elégedetten tudjatok visszatekinteni rá. Lehetőség szerint ne hagyjátok elrohanni ezt a pár évet anélkül, hogy esélyt adnátok valami újnak. Amikor én csaknem fél év után megéreztem a szürke hétköznapok hatását magamon, tudtam, hogy lépéseket kell tennem, hiszen nem állhat az elkövetkező 3 év csak tanulásból és bulizásból. A diákszervezetek pont megfelelő lehetőséget biztosítanak arra, hogy kilépj a komfortzónádból, miközben valami hasznos és egyszerre élvezhető tevékenységet végzel. Az utóbbi okból kifolyólag úgy döntöttem, csatlakozok egy olyan szervezethez, ami jó hatással lehet rám, és kizökkenthet a mindennapokból. Az egyetemen ki-ki kedve szerint választhat különböző lehetőségek közül, én pedig éppen ezért sokat évődtem, hiszen nem egyszerű a döntés, de végül pontot tettem az i-re, és jelentkeztem az AIESEC-be.

A kép a Helyi Bizottság középvezetői választója után készült, mindenki fellélegezhetett végre.

De vajon miről is szól az egész? Ennek a diákszervezetnek a fő célja nem más, mint a vezetőképzés, illetve nemzetközi programjaink megszervezése fiatalok számára: „We enable young people to develop their leadership through learning from practical experiences in challenging environments; We do this through cross-cultural exchanges.”- hangzik az egyik alapelvben. Elsőre talán bonyolultnak tűnhet, de ijedtségre semmi ok, hiszen előbb-utóbb mindenki megérti miről is szól valójában, a bevonó tábor is azt a célt szolgálja, hogy mindenki számára világossá váljon a szervezet struktúrája és működése.

Persze, bár ez mind jól hangzik, mégis jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mit csinálunk mi AIESEC-esek? Csapatban dolgozunk együtt és különböző projekteket futtatunk, ahol marketinges, HR-es illetve sales tudást is el lehet sajátítani. Ez mind hozzájárul a személyes fejlődésünkhöz, amit a későbbiekben kamatoztathatunk. Ha elgondolkoznátok azon, hogy miért éri meg csatlakozni, íme a válasz, ami magáért beszél: mert hatalmas fejlődésen fogtok keresztülmenni, valamint, mert az önismeret és a kommunikáció fejlesztése mellett a vezetői készségeket is elsajátíthatjátok és magabiztosabban fogtok helytállni olyan helyzetekben, amelyek talán most még nehézséget okoznak. Többeknek, köztük nekem is sokat jelent, hogy az idő múlásával egyre nyitottabbá válunk, és új kapcsolatokra tehetünk szert. Ezeken túl egy olyan közösségbe kerülhettek, ahol a csapatösszetartás fontos és meghatározó mindannyiunknak, hiszen kétség kívül sokkal könnyebben boldogul az ember nehéz szituációkban akkor, ha baráti társaság veszi körül, akik biztatják.

A tavaszi bevonó táborunk lelkes újoncait és vezetőit láthatjátok. Reméljük most is legalább ennyien lesztek! 🙂

Emellett fontos az is, hogy sok-sok közös programban vehetnek részt az AIESEC tagjai, melyek még inkább összekovácsolják a csapatot, és lehetőséget nyújtanak egymás megismerésére és új barátok szerzésére. Itt vannak például a táborok, ahol csapatépítő programokkal, és szuper játékokkal szoktak készülni nekünk, vagy a nemzeti és nemzetközi konferenciák, ahol az ország többi AIESEC-es diákjával mélyíthetitek el a tudásotokat és érdekes előadásokat hallhattok különféle témakörökben. Ha ezt olvasva úgy érzitek, megéri egy esélyt adni valami újnak, az AIESEC, és az egyetem valamennyi diákszervezete tárt karokkal vár Titeket!

További cikkek
Top