BGE
2019. 11. 24. - Molnár Erik

Decemberi programajánló

 

December. Az év befejező, 12. hónapja. Tartalmát tekintve kifejezetten sokszínű, elfogyasztjuk az adventi kalendáriumunk első egységét, amit ajándékvásárlás követ, illetve az újévi megőrülés zár, egy elég szignifikáns köztes esemény úgyszintén jelen van, ami nem más, mint a vizsgaidőszak. A szilveszteri időpont le van foglalva, azonban most tenni fogunk róla, hogy a csütörtökök, péntekek és a szombatok se maradjanak szabadok, többek között a szomjoltás se maradjon el.

Monxx sokadik alkalommal látogat el gyönyörű városunkba, hogy megkínálja a közönséget töménytelen mennyiségű riddimmel és dubsteppel, egyúttal a legnagyobb basszus zenei kiadó által felkarolt, feltörekvő producer, Ganon is vele tart egyenesen a francia Toursból. A Next Level rendezvénye mondhatni a „szokásos” helyszínen lesz lebonyolítva, ugyanis az Akvárium Klub nagy hallja – a Barba Negra-n és az A38-on kívül – rendszeresen ad otthon a basszus zene kedvelőinek.

https://www.facebook.com/events/528374314681478/

Hiba lenne kihagyni a techno szerelmeseit, ugyanis a Next Level eseményét követően 2 hét múlva december 21-én sötétbe borul az Akvárium kisterme. A #BlackHall nevet felvéve, I Hate Models-zel találkozhatunk, aki a dark techno műfaj képviselőjeként, -természetesen hazai támogatással – közös erővel ragadják meg a lehetőséget és 6 órán keresztül a 4/4-ek uralják a táncteret. Érdekességképpen leszögezhetjük, hogy kifejezetten titokzatos a francia DJ, ugyanis az ő arcát sem láthattuk még soha, habár az elektronikus zene világában nem ritka ez a jelenség, gondolhatunk Claptone-ra, Malaa-ra vagy a legismertebbre, Marshmello-ra.

https://www.facebook.com/events/1775484019262452/

Ha máshonnan nem, de az X Faktor zsűrijéből halhattunk már ByeAlex-ről, aki az I Hate Models másnapján lép fel az elsődleges formációjával a ByeAlex és a Slepp-pel, egy évzáró, ráadás koncert keretein belül. Igen, ráadás, hiszen másfél hónappal a koncert előtt kirakhatták a teltház táblát, az összes jegy elkelt, de annak érdekében, hogy csillapítsák a rajongók kedélyeit, egy második fellépéssel készültek. Mégis érdemes igyekezni, ha egy elengedhetetlen bulinak tartjuk, mivel a jegyek felét bezsebelték már.

https://www.facebook.com/events/553819172020031/

A nagyon nagy népszerűségnek örvendő Necc Party, a fesztiválszezon alatt minden egyes alkalommal a Budapest Park táncparkettjét töltötte meg, nem véletlen a sikerük, hisz széles körben lefedik a célközönséget, 18 éves kortól egészen az 50+-ig. Október végével elindultak az országos turnéjukra, az év utolsó hónapjában azonban elkaphatjuk még őket. Hajnalba vágó estre készüljünk, és ne érezzük magunkat kellemetlenül, ha egy meredek programba torkollik, tudniillik, a soron következő nap Szenteste, ennek eredményeképpen kellően fel tudjuk tölteni kimerült kalória raktárainkat.

https://www.facebook.com/events/2382048432049421/

WELL…HELLO…2020! A szilveszterünk holtbiztos, de ki mondta, hogy nem kezdhetjük el egy nappal előbb? A 2014-ben alakult duó mára Magyarország egyik legismertebb zenekarára nőtte ki magát, a hölgyek két kedvence Fluor és Diaz, karöltve az akusztikus elő zenekarukkal vezénylik le az estét. Elképzelhetetlennek tartom, hogy nem lesz lehetőségünk otthonról hallani több száz fiatal hangját, amikor teli torokból üvöltik: „Apu, vedd meg nekem a várost!”. Amennyiben pop-os előszilveszterre vágyunk, akkor ez a legmegfelelőbb rendezvény számunkra.

https://www.facebook.com/events/697390750749030/

Mentőövként bedobjuk a Univercity Thursdays-t, ahol a szokásos forgatókönyv szerint zajlik az éj. Bármelyik csütörtökön, a Kazinczy u. 21. a végállomás, 23:00-tól házigazdák Jauri és Virus minden kétséget kizáróan beállítják az éjjel hangulatát. A bulinegyed szívében található klub veteránhelyszínnek tanúsítható, a nyitás előtt Tesla néven tudhattuk magunknak, anno a tech house/house szcéna szinte legpresztízsesebb színtereként.

https://www.facebook.com/events/2330287380516619/

Tulajdonképpen, nem oszt nem szoroz, akármelyik műsorszámot tekintjük meg az éjfélhez közeledve, egy körúti helyszín semmiképpen sem maradhat ki a tervből, sőt, csütörtökönként a barátok, ismerősök, spanok, illetve a lány, aki minden alkalommal rád ír, pedig nem is jön be, szintén felbukkannak, hogy közösen vigyétek végbe a „Blokkozást”.

https://www.facebook.com/Blokkcs%C3%BCt%C3%B6rt%C3%B6k-111108343606313/

Reméljük, ebben a zűrös és mégis csodás hónapban mindenki megtalálja a számára megfelelő programot a kikapcsolódáshoz és a felfrissüléshez!

 

További cikkek
Top