Buliajánló
2017. 05. 14. - Máté Pluhár

Budapest tengerpartja, a Lupa-tó

Vészesen közeleg a nyár, fejben már mindenki máshol érzi magát. Egyre nehezebb koncentrálni az órákon, sőt még bejárni is komoly megerőltetést igényel néha. Mindenki számolja a napokat, mennyi van még vissza a varázslatos dátumig: a vizsgaidőszak végéig. Már biztosan megvettétek a fesztivál bérletet, vagy esetleg lefoglaltátok a szállást egy külföldi utazásra. Megterveztétek, hogy mi a legideálisabb program a vizsga érzésének elfeledtetésére. Ám nyáron is előfordulhat bárkivel, hogy szívesen kimozdulna, de nincs konkrét elképzelése. A bulikból már kicsit sok volt, a Deák tér meg már unalmas. Erre az esetre szeretnék nektek egy alternatívát mutatni, ami nem más, mint a Lupa-tó.

Nem hallottatok még róla? A Lupa-tó „Budapest tengerpartjaként” ismert, egyébként Budakalászon található. A fővárosból tömegközlekedéssel szemtelenül hamar, kevesebb mint fél óra alatt elérhető, szóval az utazási idő abszolút baráti. De mit is rejt magában ez a tó? Itt tényleg azt érezheted, hogy egy teljesen új helyre érkeztél. Kristálytiszta víz, homokos part, kellemes zene… Jól hangzik, nem? A Lupa minden igényt kielégít, amit egy ilyen helytől elvárhat az ember. Ki ne álmodozott volna már arról, hogy egy forró nyári napon a klímás szoba helyett a tengerparton napozik a pihe-puha homokban? Ez többé már nem csak álom! Innál egy frissítőt? Semmi probléma! Itt a megszokott strandos hűsítők mellett változatos koktélokból tudsz válogatni. Ha meguntad a napozást és az iszogatást, akkor merülhetsz egyet a tó tiszta vizében, vagy ha netán sportolni támadna kedved, arra is van lehetőség. Itt nincs olyan szárazföldi vagy vízi sport, amit ne lehetne megtalálni. De ha csak néznéd a focizó srácokat, vagy a röpiző lányokat, azzal sincs probléma. A déli órákban az éttermeké a főszerep. Több gasztronómiai irányzat is képviselteti magát, így a büfés lángos és a palacsinta mellett egzotikusabb ételekkel is találkozhatsz. De mégis mi az, ami a Lupát azzá teszi, ami miatt minden látogató emlékezetébe bevésődik? Hát ami minden egyetemistának a legfontosabb, a buli. Külföldön már elterjedt az, hogy nappal a strandokon a laza deep house mellett mindenki kellemesen érzi magát. Végre ez a szokás elérkezett hozzánk is. Ha te is erre vágytál, akkor most már tudod hol találod.

De mégis mi lehet a siker kulcsa? Budapestnek már régóta kijárt egy kulturált nappali szórakozási lehetőség. A szabadvizű tavakhoz eljutni több órás is lehet az út, ráadásul autóval. Ha valaki a Balatonhoz vágyik, arra úgysem elég egy nap. A strandok túlzsúfoltak. A fiataloknak szükségük volt már egy olyan helyre, ahol kicsit elkülönülhetnek a családos strandolóktól, ahol a hangszórókból nem a rádiók adása szól, ahol azt élhetik át, amit a filmekben látnak. Ha esetleg ezek valakit még nem győztek meg, még mindig szól érv a Lupa-tó mellett. Mi is lenne erre jobb bizonyíték, mint hogy a gazdaságilag most nagyon aktív Gerendai Károly is részt vásárolt magának a projektben, ahogy több hírportál is közölte februárban. Most őszintén, ki lehetne megfelelőbb a feladatra, hogy létrehozzon egy olyan helyet, ami teljesen kielégíti a fiatalok igényeit, mint maga a Sziget fesztivál atyja, amit a legnépszerűbb európai fesztiválok között tartanak számon? Ha csak fele olyan színvonalas lesz, mint a Gerendai által szervezett rendezvények, akkor már nagy esélyekkel indul, hogy ott legyen Budapest legfelkapottabb nyári helyszínei között.

Egy biztos, az egykor még illegális fürdőzőhely történetében jelentős változásokra számíthatunk. Mindenesetre mi kíváncsian várjuk a nyitást és reméljük, hogy a strand beváltja hozzáfűzött reményeinket, és nem fog csalódást okozni. Ha megjött a kedved ne habozz, szedd össze a társaságot és írjatok be a naptárba egy közös strandolást! Emellett szeretném felhívni még egy lehetőségre a figyelmeteket. Iskolánk közreműködésével diákok jelentkezését várják, akik szeretnének nyáron a Lupán dolgozni. Erről bővebb információt itt olvashattok. Aki még nem talált magának megfelelő munkát nyárra, vagy csak kellemes kikapcsolódásra vágyik, annak remek lehetőség lehet. Akit pedig még mindig nem győztem meg eléggé, annak itt egy kis ízelítő, hogy mire számíthat!

További cikkek
Top