Kultúra
2018. 04. 17. - Mesi06

Budapest Art Week – Művelődésre fel!

 

Ilyen szuper időjárás mellett még annak is megjön a kedve ahhoz, hogy programokat szervezzen, aki egyébként az elmúlt hónapokat a szobájában töltötte begubódzva. Persze tudjuk, hogy a szabadban való fröccsözéssel nehéz bárminek is felvennie a versenyt, de a napsütéses Budapest tartogat még élményeket minden korosztály számára. Tehát ne most lustálkodjatok, hiszen szuper programok várnak április végén! Ilyen például a harmadik Budapest Art Week.

A rendezvénysorozatot különösebb nyomás nélkül nevezhetjük az ország legnagyobb képzőművészeti “heppeningjének”. Hat napon át ugyanis galériák, múzeumok, műtermek és egyéb képzőművészetről szóló projektek várják tárt karokkal azokat a művészet iránt fogékonyabb érdeklődőket, akik április 17 és 22 között valami igazán különlegesben szeretnének részesülni.

A rendezvény már harmadik éve teszi színesebbé Budapest művészeti életét, idén azonban több újítást is beszúrtak a programtervezetbe. A Budapest Art Week a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) keretein belül indult, azzal a céllal, hogy az érdeklődők egyetlen karszalag segítségével járhassák végig a különleges programokat, és az se maradjon le róluk, aki csak pár órára tud elszakadni munka vagy suli után.

A hét során nyitott programok keretein belül tekinthetünk be a város művészeinek és művészeti színtereinek pezsgő világába. 72 helyszínen, összesen 96 kiállítást járhatunk végig, és 80 kiegészítő program során adhatjuk át magunkat a felfedezés örömének. Az előző évek sikerein felbuzdulva izgalmas túrák és séták is helyet kaptak a programpalettán, és most is alkalmunk nyílhat a művészekkel való személyes találkozásra és beszélgetésre.
És, hogy mi az, amit semmiképp ne hagyjatok ki?

Vezetett séták
„4-es metróséta” és a Ludwig Múzeum kulisszatitkai? Izgalmasan hangzik, nem igaz? Az Art Week által szervezett kiállításokat tárlatvezetővel karöltve járhatjuk végig, így nemcsak a saját képzeletünkre hagyatkozhatunk, hanem pár plusz információval felszerelkezve térhetünk haza a sétákról.

Nyitott Műtermek Délutánja
Az utolsó napra hagyták a talán legérdekesebb lehetőséget, ami egyébként a programsorozat sajátja. Április 22-én hat helyszínen is találkozhatunk képzőművészekkel, akik segítségünkre lesznek abban, hogy betekinthessünk a műtermek festékszagú légkörébe, és az alkotási technikájukról is megtudjunk egyet s mást. Ki ne szeretne kicsit maga is belsős lenni egy ilyen érdekes világban?

Egyedi kiállítás
Nem csak ez az egyetlen újítás, amivel az április 17-ei hétre készültek a szervezők. A Tesla Loft térben ugyanis elcsíphetitek a Szuszpenziók című csoportos tárlatot, a Budapest Projekt Galériában pedig megtekinthetitek a budapesti mindennapokat felölelő fotókiállítást is, amit Ferenczy Bálint fotótörténész hozott létre és „Itt van a város, vagyunk lakói” címen fut.

Tárlatvezetések
Kalandoztatok már valaha a Magyar Nemzeti Múzeumban zárás után? Na ugye, hogy nem! Idén lehetőségetek nyílik erre is. Ha pedig már ezt a pontot is kipipáltátok a listátokon, akkor irány az Epreskert vagy az óbudai Zichy kastély, amit szintén bejárhattok tárlatvezetéssel kiegészítve!

Workshopok
A Várkert Bazárban megtekinthetitek a Raffaello: A festőfejedelem című filmet lazításképp, majd ezután részt vehettek különböző workshopokon, a Magyar Nemzeti Galériában vagy éppen a Vasarely Múzeumban.

Véssétek be a naptáratokba a dátumot, és ha még nem jött volna meg a kedvetek egy kis művészethez, akkor lessetek bele a tavalyi összefoglalóba!

Mi ott leszünk. És te?

További cikkek
Top