Közérdekű
2015. 12. 31. - geda.andi

Back to 2015


Igen, ismét egy újabb év. Igaz, milyen gyorsan eltelt?! A sok buliról, zh-ról és vizsgáról nem is beszélve, amit a hátunk mögött hagytunk. A hely, ahol a diákélet soha nem alszik, és nevetve gondolunk vissza, hogy mennyi minden történt velünk a külkeren egy év során. Most összegyűjtöttünk nektek pár meghatározó pillanatot, eseményt az elmúlt 12 hónapból, amiknek többségét ugyan a gólyák még nem élték át, de reméljük a cikket olvasva izgatottan fogják várni, többek között azt a bizonyos Mákony feelinget. A felsőbb éveseknek pedig jó nosztalgiázást!

Happy Birthday!

Betöltöttük 15. életévünket. A Külker Online immáron 2000 óta „üzemel” az E. I. 27-es számú irodában, ahol a stáb évről évre azon szorgoskodik, hogy az iskola honlapját minél változatosabbá, színesebbé és naprakészebbé tegye. Reméljük, hogy lesz még 100. születésnap is.

Kocsmatúra vol. 1.

A várva várt tavaszi kocsmatúra, ami főként a diákszervezetek tagjainak rendeztetik. A felállás a szokásos, egy anyuka és apuka irányítja a csapatot kocsmáról kocsmára, annyi különbséggel, hogy a csapatok vegyesek, így a csapattagok megismerhetik más diákszervezetből jött társaikat. A keveredés mellett a kevert sem egy elhanyagolható szempont!

Mátyásföldi megőrülés

Azaz a Mátyásföldi Kollégiumi Napok Yeah! Ismertebb nevén MÁKONY. Majd kiugrasz a bőrödből, ha meghallod ezt a szót? Nem hiába, hiszen tavasszal már 20. alkalommal került megrendezésre a koli parkolóját sátras fesztivállá varázsoló buli sorozat. A beerpong és az “Ember a gáton” versenyek mellett számos fellépő is a jó hangulatért felelt, többek között Nieder és Dj Dominique. Csak annyit mondok, elfogyasztott sörök száma 347476463773 liter, látogatott órák száma 0. Nagyon várjuk a következőt!

Megérkezett az utánpótlás

Az érettségi után minden egyes nap egy örökkévalóságnak tűnt, addig a percig, amíg ki nem hirdették az aktuális ponthatárokat és végre megünnepelhetted a felvételedet a külkerre. 2015-ben ismét megrendezésre került a Pont Ott Parti, ahol a jelentkezők minden évben értesülhetnek a ponthatárokról, közben italt szürcsölnek és izgatottan várják azt a bizonyos „Értesítjük, hogy…” sms-t.

Apu, innentől intézem!

Külkeres pályafutásod első, legmeghatározóbb élményének a gólyatábor számít. Életre szóló barátságok, őrült feladatok, hajnalig tartó bulik, megannyi sztárfellépő. A 2015-ös gólyatábor, hagyományainkhoz híven, Siófok party strandján került megrendezésre, ahol 16 csapat megrendítő elszántsággal küzdött a győzelemért. Azonban a cél lényegében nem a győzelem volt, hanem a csapatok összekovácsolása, és gátlásaink leküzdése, ami a bulik hangulatát tekintve mindenképp sikerült. Napi 3 óra alvással, hangunkat feláldozva, megannyi élménnyel térhettünk haza a 3 napos tömör gyönyörből.

Kocsmatúra vol. 2.

Kocsmatúrából sosem elég! A frissen felvételt nyertek itt szembesültek azzal a ténnyel, hogy inni márpedig muszáj, és fontos feladat a főiskolai évek során. Az ősszel megrendezett kocsmatúrán az újoncok meg is mutatták, hogy van bennük spiritusz. Mivel a résztvevők kizárólag gólyák, ezért a hangsúly itt is az ismerkedésen volt. A GT-ből visszatérő feladatokkal vártuk a jelentkezőket, majd a túra végét egy hatalmas afterrel koronáztuk meg a Dobozban.

Halloween

A rettegés éjszakája, amikor mindenki felölthette legfélelmetesebb jelmezét. Elhunyt, vérben tocsogó hírességek lepték el az iskola E zsibongóját, ahol mindenki literszámra itta a védőitalnak számító Jägert. Ugyan nem házról-házra jártunk, és nem is cukrot kértünk, de az estét egy emlékezetes bulival zártuk.

Gólyabál

Gólyabálunk helyszínéül ismét a Kaszinó szórakozóhely szolgált, ahol visszatérő fellépőink között Csordás Tibor és a mulatós zene koronázatlan királya, Kis Grofó adta a talpalávalót. Mint minden évben, idén is levetítették a várta várt GT aftervideót, ami, ha egy kis időre is, de visszarepített minket Siófokra. Köszönjük ezt az élményt a stábnak! Az est fénypontja a hagyománnyá vált bálkirálynő és bálkirály választás volt, amit egy internetes szavazás döntött el. Gratulálunk még egyszer a nyerteseknek!

“Kis karácsony, nagy karácsony”

Az év utolsó, és egyben legszívhezszólóbb megmozdulása, az iskolában megrendezett Karácsonyi Vásár. Süteményekből, forró csokiból és ajándékokból idén sem volt hiány. A lelkes vásárlóknak hála, egy szép összeget tudtunk eljuttatni a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének, ezáltal szebbé téve karácsonyukat. A vásár lezárásaként pedig a Mikulás ajándékesővel jutalmazta a hallgatókat, ahol értékes ajándékokkal gazdagodhattak.

Sikerekben és sikeres vizsgákban gazdag Boldog Új Évet Kívánunk!

Sorry, there are no polls available at the moment.
További cikkek
Top