Suli
2013. 03. 13. - Taylor

Az App story

A Külker Online csapata pályázott, nyert, tervezett és feltöltötte androidos okostelefon alkalmazását a Google Play áruházra. Más országok felsőoktatási intézményeiben már régóta elterjedt az okostelefonos szolgáltatás, hazánkban azonban elsőként nálunk jelent meg a Külkeren -kizárólag pályázati források felhasználásával. Olvasd tovább a majdnem egy éves történetet az ötlettől a megvalósításig!

Az Ott leszek story

Az első komolyabb kezdeményezés körülbelül egy évvel ezelőtthöz köthető. Eljutott hozzánk a hír, hogy egy okostelefonos party ajánló – Ott leszek – csapat, szövegírókat keres a buli ajánlók megírásához. Mivel számos cikket publikáltunk az elmúlt 12 év alatt, ezért járható útnak bizonyult részünkről nyitni feléjük egy barter szintű megállapodással kapcsolatban. Mivel anyagiakban nem gondolkodhattunk, ezért a Külker Online szellemi munkájával tudtunk gazdálkodni. Felkerestük az Ott leszek csapatát és vázoltuk az ajánlatunk. Tetszett nekik az ötlet, teljes nyitottságot tapasztaltunk részükről. Megállapodás szerint kifejlesztenek az iskolánk hallgatóinak egy X értékű mobil applikációt, amiért cserébe Y számú megírt cikkel színesítjük az Ott leszek szolgáltatását. Ezzel stábunk cikkírói egy nem kisebb munkát vállaltak magukra. Nagyon örültünk, hogy önállóan tudjuk megvalósítani mobilalkalmazásunkat, viszont valahol bennünk volt a kötelezettség rossz érzése, – ami vélhetőleg hosszabb időre szólt volna. Nem sokkal később felfigyeltünk egy pályázatra, ami sokkal egyszerűbb útnak bizonyult.

A Binga sztori

Két nappal a nevezési határidő előtt rátaláltunk a Binga Kreatív Kommunikációs Ügynökség pályázati kiírására. A nyeremény, egy millió forint értékű mobil alkalmazás fejlesztésére szólt, az egyedüli nyertes részére. A pályázaton induló szervezeteknek be kellet mutatniuk magukat, illetve pár mondatban felvázolni mit kezdenének az 1.000.000 Ft értékű applikációval. A beérkező projecteket megszűrték a pályázat kiírói – 18 projectből 6 juthatott tovább -, majd a továbbjutó projectek közül a legtöbb Facebook szavazatot elérő project került megvalósításra. Nagy kampányba kezdett a stáb. A 10 napig tartó szavazás során az egész iskolát megmozgattuk, és mindannyiótok segítségével a Külker Online App kapta a legtöbb szavazatot.
Hihetetlen érzés volt, amikor megláttuk az értesítést, hogy a Külker Online csapata nyerte meg a fejlesztési szolgáltatást.

Terveztünk kicsit

A pályázat elnyerése után természetesen még több tennivalója volt a stábnak. Nagy energiát fektettünk az alkalmazás vizuális és funkcionális tervezésére, aminek a középpontjában a hallgatói lét szelleme állt.
Az alkalmazás nyolc darab fő funkciót tartalmaz, ebből három (jegyzetek, TO, hírek) szinkronizálva van a honlapos szolgáltatással, viszont a meglévőek mellé öt új funkcióval lepünk meg most titeket.

Az órarend és vizsgák menüpontban feljegyezhetitek és szabadon szerkeszthetitek, milyen főiskolai kötelezettségeknek kell megfelelnetek az adott félévben. Megnyitva a lyukas óra funkciót, tippet adunk hol üthetitek el az időtöket Mátyásföldön egy lyukas óra keretein belül. Egy útvonal tervezőt is mellékeltünk mellé, ahol megadva az éppen aktuális helyzetedet, megmutatja, hogyan juthatsz el a suliba vagy Mátyásföld más ajánlott helyeire. A belső térképen részletesen megmutatjuk intézményünk alaprajzát, az épületben elérhető szolgáltatásokkal, tanszékekkel, illetve diákszervi irodákkal feltüntetve.

Tehát a pályázatot megnyertük, az alkalmazást megterveztük és le is fejlesztették nekünk, külkereseknek. Bárki számára ingyenesen letölthető az androidos app Google Play áruházból. Köszönjük a Binga Kreatív Kommunikációs Ügynökségnek a kiírt pályázatot, és Nektek is külker, hiszen a ti szavazatotok nélkül ez nem jöhetett volna létre.

Használjátok az appot egészséggel!

További cikkek
Top