Szubjektív
2014. 05. 04. - Reka

Az 5 legidegesítőbb dolog májusban

Végre május, mindjárt nyár, egyre jobb az idő és egyre jobban érezzük, hogy ennek a félévnek bizony vége van. Már szövögetjük a nyári terveinket, gyűjtjük a pénzünket a nyári fesztiválokra, nyaralásokra. Csak egy a gond, hogy hiába várjuk egyre jobban, május csak vánszorog, nekünk pedig rengeteg dolgunk van még a nyári szünidőig.

1. A 2. ZH hét

Bizony hihetetlennek tűnhet, de már csak 1 hetünk van a “várva várt” 2. ZH hétig. Matek, stat, makro, kinek mi a kedvence, egy a biztos, hogy nem lesz egyszerű menet. Semmiképpen ne vegyétek félvállról a ZH-kat, hiszen van, aki akár így is megszerezheti a jegyét és megússza ezzel a vizsgát. Aki nem ilyen szerencsés, az pedig azért tanuljon, mert előbb utóbb muszáj lesz elsajátítani a tananyagot és talán egyszerűbb a vizsgaidőszakba nem teljesen sötéten belevágni. Van egy olyan érzésem, hogy még nem sokan vannak, akik felkészülten várnák a jövő hetet. Semmi gond, van még pár nap, még simán fel tudtok készülni, ha nem halogatjátok tovább. De akkor tényleg ne!

1499354_orig

2. Időjárás

Néha meleg van, aztán megfagyunk, majd bőrig ázunk, ez az előrejelzés idén májusra. Idegesítő, hogy nem tudhatjuk, mire számítsunk, ha reggel indulunk el, délután már majd megsülünk, ha viszont lenge ruhában indulsz el, akkor hét szentség, hogy délutánra már leszakad az ég. A front érzékenyeknek igazi kihívás ez a hónap.

Ha pedig végre gyönyörűen süt a nap és nem fáj a fejünk, biztos, hogy pont a legutálatosabb órád gyakorlata zajlik, ahol nagyon kéne figyelned, mégis csak bámulsz ki az ablakon, és mire eltelik a másfél óra azt se tudod felidézni, hogy mi volt a tananyag címe.

Summer_rain_by_WWWest

3. Vizsgaidőszak

Azt hittem nincs rosszabb a karácsony előtti/utáni vizsgaidőszaknál. Hát van, a nyár előtti sokkal rosszabbnak tűnik. A tény, hogy már rég tanulnunk kéne, ehhez képest az utolsó utáni, utáni Külker hétfőn és megannyi sulis rendezvényen veszünk részt nap mint nap kicsit ijesztő a jegyeinkre nézve.

Ellenben, ha szépen bejártatok minden előadásra és gyakorlatra, akkor nem lehet nagy baj, ha pedig nem – sajnos a nagy többségnél erre tippelek – akkor próbáljátok rászánni ezt a hónapot a tanulásra. Ezt mondani könnyű, tudom, de 2-3 hét szenvedés után végre vége és sok-sok kredittel a zsebetekben vághattok neki a nyárnak. És nyugi, utána lesz még legalább 60 napotok tombolni.

4. Tavaszi nagytakarítás kívül, belül

A tavasz a megújulás, újrakezdés időszaka, és ezt a legjobban egy nagytakarítással lehet megkezdeni. Szörnyen hangzik egész nap, vagy akár napokon át is pakolni, takarítani, porszívózni, de a tanulás is sokkal jobban fog menni, hogyha rend van körülöttetek. Ez azonban még nagyon kevés, magadat is meg kell újítanod, esetleg leadni pár, a hosszú tél alatt felszedett kilót. Egészséges táplálkozás, rengeteg víz, konditerem, szolárium, próbáljuk rendbe hozni, amit a rossz idő alatt elkövettünk magunk ellen. Május van, sajnos már nincs időnk tovább halogatni. Ugyan nekiállni nagyon nehéz és nagyon utáljuk, de ha végeztünk velük, sokkal jobban fogjuk magunkat érezni a bőrünkben.

takaritoszerekdia

5. Már majdnem nyár, de mégsem az

PAFE,VOLT, Sound, EFOTT, B my lake, Sziget Fesztivál és még sorolhatnám. Ezen kívül Palatinus, Balaton, tengerpart, 30 fok árnyékban, 5 gombócos fagyi és így tovább. Már mindjárt itt vannak a nyár legjobb dolgai, azonban még akkor is csak május van. Amit pedig igazán vártunk a tavaszban – MÁKONY, húsvét és a tavaszi szünet – már régen véget értek. Idegesítő, nem? Még egy hónapot várni kell minden jóra, pedig már alig bírunk megmaradni a fenekünkön.

Addig is marad az álmodozás, tervezgetés és a reménykedés, hogy gyorsan eltelik ez a pár hét…

Kitartást és sok sikert Mindenkinek!

fesztival_biztonsag_biztositas_sziget

További cikkek
Top