Buliajánló
2014. 07. 17. - Palika

Augusztusi hajrá, avagy mit csinálhatunk még a nyáron

Már javában dübörög a nyári fesztiválhangulat, a VOLT és Balaton Sound hanghullámai folyamatos rezgésben tartják a hazai és külföldi bulizó fiatalságot. A partyszezonnak azonban még koránt sincs vége, az augusztusi hónap finisében újabb arconpörgős fesztiválokat kapunk!

Ha nyár, akkor Balaton – kapjuk a már elcsépelt közhelyet. A csontig rágott siófoki Petőfi sétányon való kolbászolás, strandolás és bulizás után a főváros forró kulturális alvilágában születhetünk újjá. A nyári vakáció pörgése egy pillanatra se lassít le, nemzetközileg is elismert fesztiválok és budapesti óriáskoncertek sorozatával vagyunk elárasztva, nem beszélve a kultikus vidéki falunapok mulatós csörtéiről. Ha valamilyen rendszerhiba folytán éppen nyaralás és nagyobb volumenű bulik nélkül maradnánk, akkor is segítségünkre kélnek az állandó pesti est delejező éjszakái. Soha nem unatkozhat a fiatalság kis hazánkban, – a magyar popkultúra ezt kíméletlenül megköveteli – tehát nézzük meg egy rövidebb szösszenetben, hogy mi vár ránk a forró évszak utolsó hónapjában.

ozora

O.Z.O.R.A Fesztivál, július 29. – augusztus 03. Dádpuszta

A hónapfordulón újra megnyitja pszichedelikus kapuit az O.Z.O.R.A fesztivál, a külföldi révülő fiatalság kedvenc chill és trance/goa zenei orgia lelőhelye. A susnyásba bújtatott magasabb szellemi létsíkon pörgő audiók egy spirituális utazásra hívják a fesztiválozni vágyókat. A különleges party-trip vegytiszta formában árasztja a túlvilági zene szürreális élményeit. Ismeretlen előadók, ismeretlen gyöngyszemekkel, a pszichotronikus techno dominanciája a fülnek, ami különleges élményekkel gazdagít. Hat napos euforikus túra, különböző dimenziók között, a szórakozás garantált, azonban csak bátraknak ajánlott!

sziget_capitals

Sziget Fesztivál, augusztus 11-18.

Közép-Európa Duna-parti óriásfesztiválja idén sem maradhat el. A zeneileg sokrétű fellépők sorozata a lehető legtöbb bulizó fiatal igényeit igyekszik kielégíteni. A tavalyi David Guetta megakoncert után Calvin Harris szolgáltatja a kenyeret és cirkuszt, de a hip-hop szerelmesei sem maradnak szuperprodukció nélkül, ugyanis jön az Outkast klasszikus duója is. A pötyögős elektronikus muzsikák királyai is tiszteletüket teszik a fesztiválon, Deadmau5 és Skrillex személyében. Ha a nyugati világsztárokból és a basszus gombból nem elég, akkor még mindig van lehetőség a kánikulában egy kis Duna-parti kéjelgésre.

bmájlék

B my Lake, augusztus 18- 20. Balatonaliga

A hónap végén érdemes visszatérni a Balatonra, mivel másodjára rendezik meg a mainstream-től eltérő deep house, tech house, techno őrületet. A hipster berkekben születő új zsáner virágkorát éli nyugaton, de a tavalyi B my Lake kezdeményezés óta hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Az magyar államalapítás ünnepe a záró napon esedékes, így az éjszakai zakatoló techno ütemei alatt az égbolt vizuális orgiájában is gyönyörködhetünk majd.

stranddili

Strand Fesztivál, augusztus 20-23. Zamárdi

A Balaton Sound hagyta pusztulás után visszatér kísérteni Zamárdiba a Strand fesztivál is. A nyár levezető koncertsorozata a pörgős hónapok záróakkordjaként szórakoztatja – többnyire – a hazai buli őrülteket. Az underground könnyűzene klasszikus és modern előadóinak egyvelege szállítja majd a tomboló talpalávalót. A Papa Roach, a Parov Stelar, John Newman és a Knife Party emlékeztet majd minket, hogy milyen is volt a 2014-es nyár. A szomorú évszakbúcsúztató után kénytelenek leszünk visszatérni a szürke hétköznapokba. DE! Mielőtt kiengedne bárki is, ne feledjétek: a Külker gólyatábor még hátravan!!!

Fontos, hogy használjuk ki a még rendelkezésre álló szabadidőnket a tanév alatt felgyülemlett gőz kieresztésére, de a legfontosabb, hogy ne feledjétek a bölcs, öreg Dumbledore szavait: „Mit számít, ha nyelvünkben és szokásainkban különbözünk, ha a célunk közös? Ha nyitott szívvel fordulunk egymás felé, semmi sem állhat közénk!”

Milyen terveid vannak még a nyár fennmaradandó részében?

Ozora fesztivál / Sziget fesztivál / B my Lake / Strand feszt.
Nyaralás külföldön.
Vidéken pár nap a családdal / barátokkal.
Csütörtöktől hétfő reggelig Coro.

További cikkek
Top