Buliajánló
2017. 02. 12. - Boglárka Kiss

Anti-Valentin-napi programok nem csak szingliknek

Pár nap és idén is rózsaszínbe borul minden, szívecskék vesznek körbe minket, és mindenhol szerelmespárokat lehet majd látni, azaz elérkezik a Valentin-nap. Már megszokhattuk, hogy karácsony óta erre készülnek az áruházakban is, giccses ajándékok várják a polcokon, hogy valaki velük fejezze ki szerelmét a párjának. Azonban nem mindenki élvezi, ha rózsaszirmok és szerelmes dalok veszik körül, ezért cikkemben pár programot, túlélő tippet hoztam, hogy jobban teljen ez a nap.

Valentin-nap, azaz Bálint-nap manapság már megkerülhetetlen, hiszen nyugati hatásra február 14-ét kinevezték a „szerelmesek” napjának, amivel elvesztette eredeti funkcióját. Igazából a lelki betegek és az epilepsziások védőszentjének, Szent Bálintnak a napja volt. Mára kinőtte magát egy olyan ünneppé, amikor mindenki nagyon szereti a párját, és ilyenkor minden percünket próbáljuk vele tölteni. Ahelyett, hogy elmennénk a barátainkkal bulizni egyet, vagy csak egy fárasztó nap után a tv előtt pihengetnénk, szerelmünket ajándékokkal halmozzuk el, vagy elvisszük vacsorázni, esetleg még egy romantikus mozi is beleférhet. Persze, ha egyedül vagyunk nem biztos, hogy szívesen nézzük a szerelmespárokat az éttermekben, netán azt, ahogy az utcán ölelkezve mutatják meg a világnak egymás iránti érzelmeiket. Erre az esetre jó, ha felkészülünk előre. Igaz, hogy a legtöbb programot pároknak találják ki, sok helyen kedvezményekkel is kedveskednek nekik, de lehet találni olyan helyeket, ahol direkt azokat várják, akik egyedül vannak, vagy pedig nem szeretik ezt az ünnepet, tehát nem kell otthon ülni és bezárkózni a szobába pár antiromantikus filmmel.

Mozi

A szerelmesek napján nem kell feltétlen párral menned és egy érzelmes filmet megnézned, vagy ha mégis, válasszatok egy más típusból, kategóriából. Azonban mozizni nem csak a pároddal lehet, menj egyedül, vagy hívd fel a barátaidat és szúrjatok ki egy olyan műsort, aminek még csak hírből sincs köze a romantikához, lehet az horror, thriller vagy netán vígjáték. Jelenleg a mozikban szinte minden kategória megtalálható, a horror képviseletében például a Körök, amely a Kör sorozat legújabb része, vagy A kaptár: Utolsó fejezet, amely a Kaptár széria befejezése. Persze nem csak ezeket nézhetitek meg, csapjátok fel a moziműsort és válogassatok kedvetekre!

Wellness

Engedd ki a gőzt, szaunázz egyet, vagy menj el egy nyugtató masszázsra. Természetesen, ha nem töltenéd egyedül ezt a napot, akkor ide is mehetsz a barátaiddal. Sőt, felkaphatjátok télen is a bikinit és csobbanhattok egyet Budapest számos fürdőjének egyikében. Egy kis úszás, egy kis mozgás senkinek sem árthat, főleg ha adott egy jó baráti társaság, így a hangulatról ti magatok gondoskodhattok, és legalább nem otthon ülve, magányosan telik el a nap.

Buli

Ne feledkezzünk meg az estéről sem, hiszen Budapesten szinte minden nap találhatunk egy szórakozóhelyet, ahol van buli. Valentin-napon erre az estére sok helyen direkt olyan témájú estéket szerveznek, ami ehhez illik. A díszítés piros, mindenhol szívek, és még a DJ is romantikus slágereket játszik, párosan a belépő kedvezményesebb. Azonban az interneten kutatva olyan eseményekre is bukkanhatunk, amelyek kimondottan a szingliknek szólnak, megjelentek az anti-Valentin-napi partik. Az programok leírásában úgy hirdetik magukat, hogy szingliket várnak, vagy Bálintokat, vagy igazából mindenkit, aki nem él párkapcsolatban, vagy csak elege van a túlzásba vitt, giccses romantikából. A szingli bulikon kívül még különlegesebb eseményekre bukkanhatunk a neten, a szakítós bulikra. Idén például a Toldiban is tartanak egy ilyet, ahova úgy várják az érdeklődőket, hogy a romantika napján közösen érezzék magukat egyedül a vendégek, vagy ha épp szakítani szeretnének, akkor itt megtehetik.

Persze ezek a programok mind alkalmat adhatnak az ismerkedésre, egy-egy új kapcsolat kialakítására, sőt az is lehet, hogy egy szakítós buli kellős közepén talál el minket Ámor nyila. A magányos otthon ülés helyett tehát érdemesebb kimozdulni otthonról, élvezetessé tenni ezt a napot, hiszen ki tudja, bármi megtörténhet.

További cikkek
Top