Közérdekű
2016. 06. 14. - Mesi06

Anjuna Ice Pops – avagy tudjuk mit eszel idén nyáron!

 

Valami jeges finomságra vágysz, de a nyárral együtt a felfedező kedved is megjött, és új törzshely után néznél? Különlegességre vágysz, de nem tudod, hol keresd? Nos, mi megtaláltuk. Az Anjuna Ice Pops május végi soft opening-je óta várja az édesszájú arra járókat a Lövőház utcai jégkrém paradicsomban. Ha ránk hallgatsz, nem hagyod ki, és belenyalsz a nyárba!

Az alapötlet az volt, hogy fesztiválokon árusítsák a pálcikára szúrt nyalánkságokat, de aztán Joe és Milán, a tulajdonosok mégis üzletnyitásra adták a fejüket. A jégkrémek többféle igényt is igyekeznek kielégíteni: élelmiszermérnökök dolgoznak az összeállításukon, és csak valódi gyümölcsöt használnak fel. Laktóz érzékeny vagy, órákig kajtatsz egy gluténmentes édesség után, vagy éppen a vegán életmódra esküszöl? Egyik sem jelent problémát! A jégkrémek mellett feltüntetett piktogrammok jelzik, hogy melyik íz kinek ajánlott, tehéntej helyett pedig rizstejből készül a legtöbbjük. Mind a jeges ínyencségek, mind a boltok koncepciójának kidolgozása hosszas, aprólékos munkát igényelt, de a végeredmény magáért beszél, negatív kritika az Anjunára mindeddig nem érkezett, és már számos törzsvendéggel büszkélkedhetnek.

A napokban nyílik majd a következő boltjuk a belváros szívében, a Sas utcában, szombat óta pedig smootiekkal és limonádékkal is hűsíthetik magukat a vendégek. A jégkrémek egyébként 690 Ft-os egységáron kaphatók, ami, ha belegondolunk nem is vészes, ahhoz képest, hogy olyan különlegességeket kóstolhatunk meg, mint az elefántcsontparti kókusz, ami a kókusztejtől és mauritiusi nádcukortól olyan édes, vagy felfedezhetjük a maracuja-bourbon vanília pikáns találkozását jégkrémbe zárva. Mi a málna-lime verzióba is belenyaltunk, és azt is csak ajánlani tudjuk.

A tulajdonos elmondta, nem csak az íz kombinációra fektetnek ilyen hangsúlyt, hanem a koncepció kihangsúlyozására is. A falra fúrt szörfdeszkák például magyar asztalosok keze munkája, és külön rendelésre lettek készítve, majd festékkel lefújva, felmatricázva. A hely nagyon szép, a kiszolgálás profi, ha arra jártok, mindenképp ugorjatok be!

 

További cikkek
Top