Buliajánló
2014. 07. 25. - Bianka

Ami még a nyári csövön kifér – Sörtúra a King Bike-kal

Budapest, hangos nevetéstől harsogó belváros, csodálkozó járókelők, remek hangulat. Ezek lehetnének akár a sörbiciklizés szinonimái. Az eredendően német „találmány” egyre nagyobb teret enged magának hazánkban, főleg fővárosunkban. Ugye nektek sem telt el a nyár úgy, hogy ne láttatok volna a belvárosban elsuhanni egy sörbicajt?

Ha mégis kimaradt ez az élmény kívülállóként, itt nyerhettek némi betekintést a King Bike szinte guruló kocsmapultjáról egy interjú keretében, melyet, a bicikli tulajdonosával készítettem.

3

Honnan jött a vállalkozás beindításának ötlete?

2013 szeptemberében elmentünk a barátokkal a Főzdefesztre. Iszogattunk, beszélgettünk, nevettünk – amit egy ilyen rendezvényen szokás csinálni. Akkor pillantottam meg egy kitelepült sörbiciklit. Oda mentünk megnézni, és hát előtte sosem láttunk még ilyet, így csodálattal figyeltem és érdeklődtem a jármű után, hogyan is működik ez. Szerencsénkre már épp végeztek, és megkérdezték szeretnénk e vissza tekerni vele a Deákra, mire mi természetesen egy hatalmas perszével válaszoltunk. Feledhetetlen érzés volt az egész “túra” a városon keresztül. Minden adott volt hozzá: kellemesen hűsítő szeles időjárás, általunk kedvelt zene, és késő délután az egész belvárosnak sárgás színe volt a lemenő nap miatt. Még most is ha becsukom a szemem, magam előtt látom az egészet. Tetszett, hogy tekerés közben mindenki megbámulta a biciklit és a benne ülő haverok jókedvét. Akkor döntöttem el, nekem kell ilyen. Azt gondoltam, ha nekem ekkora élményt tudott nyújtani, biztosan másnak is. Előtte nyilván abszolút nem fogalmazódott meg bennem a sörbiciklivel való foglalkozás, hiszen totálisan új volt az élmény.

Hogyan kezdtél hozzá az elindításához? Nehezen indult be?

Vállalkozás szempontjából is láttam benne fantáziát, így az elkövetkező napokban és hetekben utána jártam mindennek részletesen. Hosszas fél éves előkészület után, 2014 májusában megtaláltam a megfelelő biciklit és onnantól felgyorsultak az események. Nem könnyű elindítani egy ilyen kaliberű vállalkozást sem, sok macera van vele, és kell hozzá bátorság, no meg nem kevés elhivatottság. Viszont ha valamit szívvel-lélekkel csinál az ember, nem csak az üzlet része iránt érdekelt, akkor sokkal jobban megy.

1

Merre vannak a túra útvonalak?

A székhelyről, a Dob utcából indulunk ki az Andrássyra, végig, Hősök tere, Liget, van, hogy a Vajdahunyad várába is teszünk kitérőt, illetve elhaladunk Budapest főbb nevezetességei mellett. Ügyelünk a biztonságra, ezért olyan útvonalat választottam, ami kevésbé forgalmas. Persze ha az ügyfél mást kér, esetlegesen van valamilyen speciális kívánsága, ami körül szeretne tekerni, megoldható. Nincs kizárva az egyedi útvonal – bizonyos kereteken belül.

Nagy a konkurencia. Mivel másabb a King Bike, mint a többi?

Közhelynek tűnhet, de természetesen a vendég az első minden esetben, emiatt egyedi megoldásokba is képesek vagyunk belemenni. Kitelepülés rendezvényre, fesztiválra akár, pultos vagy pultos hölgy biztosítása – utóbbi legénybúcsú esetében előny, hogy dekoratív. A vendégek igényeihez mérten nem csak sörrel tudunk szolgálni, hanem borral, pezsgővel, ciderrel, illetve üdítővel is. Tudnak a csapatok olyan zenét hallgatni, amilyet szeretnek, plusz rágcsálnivaló is elérhető. Ha van kedvük, például ők maguk is felcsaphatnak pultosnak, ami igen vicces szokott lenni.

2

Miért és kiknek jó választás a sörbiciklizés?

Tökéletes választás csapatépítő tréningek szervezéséhez, mert könnyedén kialakítható egy ilyen környezetben jó kapcsolat a munka atmoszférán kívül. Sokkal jobban fel tudnak ilyenkor oldódni az emberek. Külföldi turistáknak szintén ajánlatos és igen népszerű is körükben, mivel miközben jéghideg sört isznak, meg tudják tekinteni Budapest nevezetességeit. Ilyen esetekre idegenvezetőt is tudunk biztosítani igény szerint. Legénybúcsú alkalmával kiváló megoldásnak bizonyul, hogy közeli barátokkal egy felejthetetlen este kezdő állomása legyünk akár, dekoratív pultos lánnyal. És nem utolsó sorban főiskolások, egyetemisták, húszas éveiben járó bulizós fiatalok társaságának ideális a kollégium helyett egy jó alapozásra, egy sikeres vizsgaidőszak utáni kikapcsolódásra vagy akár egy nyári programnak.

Szóval, kedves Külker, King Bike-ra fel!

Hivatalos Facebook Oldal

További cikkek
Top