Közérdekű
2018. 01. 18. - Fruzsina Gonda

Airbnb kisokos

Szinte biztos, hogy valamilyen formában már hallottál az internetes utazástervezést segítő weboldalakról és alkalmazásokról. Az egyik legújabb formabontók egyike, amely világszerte hatalmas hívnévvel rendelkezik jelenleg az az Airbnb.

A céget 2008-ban alapították Kaliforniában. Nem meglepő módon, a startup-ok legnagyobb támogatójának a nevének is köze van ehhez, azaz Ashton Kutchernek. Az Airbnb-re egy olyan online piactérként lehet tekinteni, ahol az emberek a szabad lakásukkal, szobájukkal és ágyaikkal kereskednek, azaz bérbe adják azokat rövid távú látogatóknak, turistáknak. A cég tulajdonában nem állnak ingatlanok, rajta keresztül csak lebonyolítják a foglalásokat, fizetéseket és mindenféle kommunikációt a bérbe adó és a bérlő között. Ezért a cég egy bizonyos százalékos hányadát levonja a profitjának, arra aki hirdetéseket ad fel sikeresen. Sikerét az is bizonyítja, hogy jelenleg több mint 3 millió hirdetés található az oldalon 65 ezer városban a világ 191 országában. Legnagyobb előnye az elképesztő árak és a lakások dizájnja.

Kereséseink során az oldalon szinte bármit beállíthatunk, elsősorban természetesen az általunk kiválasztott helyszínt, a dátumot, személyek számát, szállás típusát (teljes ház, privát szoba vagy csak egy szabad ágy), árat adhatunk meg és bővíthetjük a szűrőinket. Ebben az esetben kiválaszthatjuk, hogy melyikből hány szoba legyen, jó nevű, azaz szuperhoszt, legyen-e a házigazdánk, milyen szolgáltatásokat várunk el a szállásunktól, és milyen felszereltséggel rendelkezzen az ingatlan. Még azt is kiválaszthatjuk, hogy milyen nyelven tudjunk kommunikálni a házigazdánkkal. Ha regisztrálsz, akkor érdemes meghívni a kalandvágyó, utazásra szomjazó családtagjaidat és barátaidat, mert, ha ők is az oldalon keresztül foglalnak szállást minimum 18000 Forint értékben az első utazásuk alkalmával, akkor az Airbnb jóváír számodra 5200 Forint értékű kreditet, illetve, amikor az első vendégüket fogadják házigazdaként akkor, 21000 Forint értékű kreditet kaphatsz.

Amikor találunk egy számunkra szimpatikus szállást, akkor rákattintva megnézhetjük a házigazda által írt leírást, megnézhetjük térképen, hogy pontosan hol található, milyen messze van a számunkra fontos látványosságoktól. Mindezek mellett elolvashatjuk, hogy más vendégek hogyan értékelték az ott töltött idejüket, mik tetszettek nekik és mik nem. A hosztunkkal úgy lehet írásban beszélni, mintha egy barátunkkal beszélnénk Messengeren, de mégis az Airbnb-n történik az egész. Ha esetleg te is szuperhoszttá szeretnél válni, és van egy minimum pár éjszakára vagy egy hétre szabad lakásod, szobád vagy ágyad például Budapesten, akkor a kereseted akár heti 31 ezer forint is lehet! Ha igazán értesz a turizmushoz és a programszervezéshez, akkor élményeket is létrehozhatsz, ezzel bemutatva ezt az újítást országunkban. Nagyon fontos, hogy mindezt legális keretek között tedd, így mindenféleképpen ajánlott adóznod, hogy ezzel elkerülj mindenféle pénzügyi büntetést és kellemetlenséget.

Napjainkban a szállásokon kívül éttermeket és élményeket is vásárolhatunk az oldalon, bár ez az újítás még nem ért el országunkba, de körül nézhetünk, hogy esetleg Londonban, New Yorkban vagy Lisszabonban, milyen programokat nyújtanának nekünk az önjelölt házigazdák. A legkülönlegesebb programok között szerepel 1900 Ft értékű Szörf bajnokság Balin, Varrótanfolyam Tokióban 17 ezer Forint értékben és 15 ezer Forint értékben éjszakai kajak túra Miami-ban. Ha esetleg az Airbnb étterem fülére kattinthatsz, akkor a Resy által válogatott népszerű éttermekben foglalhatsz asztalt, ezzel elkerülve a sorban állást és megkönnyítve a megfelelő hely kiválasztását.

Ha mindenféleképpen a legjobbat szeretnénk kihozni az utazásunkból, akkor érdemes ezt a lehetőséget választani, mert a keresési eredmények között észrevehető a szállásokról készült képeken, hogy a lakások jó minőségű bútorokkal és igényesen vannak-e berendezve.

További cikkek
Top