BGE
2021. 10. 10. - Feke Brigitta

A szívsárgulásról röviden – Mit adhat Neked a Külker Online?

Biztos vagyok benne, hogy a legtöbb budapesti egyetemista már hallott arról, hogy a BGE KKK-n kiemelkedő a hallgatói élet színvonala, hiszen itt van a legtöbb diákszervezet. Gólyaként pedig nagy valószínűséggel Te is legalább egy embertől hallottad már, hogy mindenképpen jelentkezz egy diákszervezethez annak érdekben, hogy kimaxolhasd az egyetemi éveidet. Valóban sok lehetőséged lesz, azonban ebben az irományban arról mesélünk Neked, hogy miért érdemes a Külker Onlinet választanod.

Amikor felvettek a Külkerre, biztos voltam abban, hogy tartozni akarok valahová, és életem meghatározó döntése volt, hogy a Külker Onlinet választottam diákszervezetemként. Az Online ad valami olyat, amit soha életedben nem fogsz elfelejteni, azt pedig garantáljuk, hogy a szíved egy része örökké sárga marad. De kik is vagyunk mi és mit jelent a sárga családhoz tartozni?

Külker Onlineként mi vagyunk a hallgatói élet online sajtója. A diákszervezetünkben jelenleg 7 szekció működik, melyek a cikkes, lektor, grafikus, infobox, fotó, videó, valamint a szponzor. Minden tag 2 szekcióban dolgozik. Amennyiben erősséged az írás és jók a fogalmazási készségeid, választhatod a cikkes szekciót, ahol kifejezheted magad gazdasági, kulturális, vagy bármilyen egyéb témában, ennek tényleg csak a képzeleted szab határt. Hetente 2 cikkünk jelenik meg, melyeken lektoraink végzik el az utolsó simításokat, így ha kiemelkedően jó a helyesírásod és minden apró elírást kiszúrsz, ez lehet a Te szakterületed. De mit ér egy cikk kép nélkül? Grafikusaink amellett, hogy a cikkek lead képeiért felelősek, plakátokat, arculati anyagokat készítenek, valamint a pólónk, pulcsink megtervezése is az ő kezükben van. Így ha vannak photoshop skilljeid, itt biztosan otthonosan érzed majd magad. Amikor kikerül egy cikk a weboldalunkra, azt Facebook oldalunkon is publikáljuk, melyhez a social média szöveget infoboxosaink írják, hogy felkeltsék az érdeklődésedet a legfrissebb cikkünkkel kapcsolatban, valamint Instagram oldalunk tartalmait is ők kezelik a grafikusok mellett.

Igaz, a pandémia sok programtól megfosztott minket, a normális kerékvágásban azonban rengeteg eseményünk van, melyeket fotósaink és videósaink dokumentálnak, hogy utána minőségi tartalmat mutathassunk fel az utókor számára. Minden év decemberében rendezzük meg mi Onlienosok a Lufiesőt, ahol sok kupont és ajándékot bezsebelhetsz, ha ügyesen kapkodod el az emeletről lehulló sárga lufikat. Szponzorosaink munkásságára ebben az időszakban van különösen szükség, hiszen a Lufiesős meglepetéseket ők szervezik Nektek. Bármely szekció tagja is vagy, a tanulási lehetőség adott és rengeteget fejlődhetsz szakmai szempontból is. A befektetett munka pedig garantáltan kifizetődik, hiszen Onlineosként sajtótartalom készítéséért cserébe több fesztiválra és rendezvényre is eljuthatsz. A munka mellett persze a szórakozásra is hatalmas hangsúlyt fektetünk, hiszen mind tudjuk, hogy ez elengedhetetlen része egyetemi éveinknek.

A Gólyatábort követően Onlineos pályafutásod első meghatározó eseménye a bevonó, ahol egy három napos tábor keretein belül ismerkedünk meg a frissen felvett gólyákkal. Emellett évente többször szervezünk csapatépítőket, néha klikkesedve KOLboyzként és KOLgirlzként is. Szintén meghatározó rendezvény a tavaszi félév végén esedékes kivonónk, ahol abszolváló tagjainktól veszünk könnyes búcsút, illetve a tisztújító, ahol legújabb vezetőinket választjuk ki. És persze ott van az év legmeghittebb eseménye, a karácsony előtti Lufieső, az Online szülinap, az összbevonó, a Blokkcsütörtökök, az XPanther bulisorozat és a sok-sok spontán összeülés. Diákszervesként pedig a Gólyatáborba is visszamehetsz nosztalgiázni, több pozícióra van lehetőséged jelentkezni minden évben. A monoton hétköznapokon pedig hidd el nekem felemelő érzés a lyukasórákat az irodánkban tölteni az E.I.27-ben, hiszen mindig van bent valaki, akivel beszélgethetsz egy jót egy chilles szám mellett.

A 2020/21-es tanév azonban az Online számára is tele volt kihívásokkal. A koronavírus-járvány teljesen felforgatta a megszokott menetrendet, ezért az egyik legizgalmasabb esemény, a gólyák tagfelvétele is virtuálisan került megrendezésre. Ez a gólyák számára is furcsa volt, hiszen egy képernyőn keresztül kellett meggyőzniük az Online csapatát arról, hogy van helyük ebben a diákszervben. A másik oldalon pedig az jelentett nehézséget, hogy személyes találkozás hiányában kellett dönteni arról, hogy melyik gólya szíve lehet majd igazán sárga. Azt kell mondanom, az Online csapata ebben a nehéz helyzetben is kiválóan helytállt. Én, mint újonc, az első pillanattól kezdve itthon éreztem magam. A csapat minden tagja tárt karokkal várt minket, és – habár akkor még csak zoom hívások kereteiben – de volt lehetőségünk megismerni egymást és elkezdeni a közös munkát. Nagy örömmel tölt el, hogy már ekkor is jól éreztem magam ebben a kis csapatban és biztos vagyok benne, hogy ezután csak még jobb lesz.

Az, hogy Onlineos lehetsz, sokkal többet ölel fel, mint egyszerű munka és végtelen bulizás, hiszen olyan embereket ismertem meg itt, akik meghatározó részévé váltak az életemnek. Megannyi személyiség és embertípus tölti fel a társaságot. Onlienosként nem csupán egy diákszerv, hanem egy család tagja vagy, és ez nem csak egy közhely, hanem valóban így van. Reméljük, hogy szimpatikusnak találsz minket, és amennyiben magadénak érzed a Külker Online világát, csatlakozz hozzánk és legyél Te is a sárga kiscsaládunk tagja!

Szeretettel várunk a Tagfelvételünkön október 12-én és 14-én a Klubteremben, illetve a Rapid Randinkra, szintén október 14-én!

További cikkek
Top