Sport
2016. 03. 16. - Hűvös-Récsi Bence

A nagy Futball Házibajnokság


“Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb.”

Nos, ha meg tudnám fogalmazni hogyan is érzek ezzel a sportággal kapcsolatban, akkor nagyjából ugyanazok a gondolatok jutnának eszembe, mint a legendás liverpooli edzőnek, a nagy William “Bill” Shanklynek. Ha valaki, akkor ő tudta, hogy miről is szól ez az egész. Erről tanúskodik a 3 angol bajnoki címe és több más kupa is, amit sikerült elérnie nem kis pályafutása során. Viszont ez a beharangozó nem az ő életéről fog összefoglalást adni, hanem arról a kezdeményezésről, amit jómagam, mint fociőrült, és az egész Külker üdvözöl, vagyis a nagy Külker KSF Futball Házibajnokságról.

Gondolom sokunk álmodozott már arról, hogy milyen más lett volna, ha például az USA-ba születik és a helyi rendszernek köszönhetően esélyt kaphatott volna arra, hogy szeretett iskolájának sztár irányítója legyen, vagy a pom-pom lányok vezetője. Persze ez egy tipikus amerikai filmes klisé, de a sport foglalkoztatottságnak köszönhetően valóban megadatik kint, hogy ha tehetséges vagy, kitűnj a tömegből, mindezt az iskolád színeiben, ezzel elérve a legnagyobb tiszteletet saját diáktársaid szemében. Mi Külkeresek különösen szerencsések vagyunk a hazai felsőoktatási mezőnyben, hiszen olyan sportágak közül válogathatunk, mint például az úszás vagy lovaglás, amit valljuk be nem sok más egyetem tud biztosítani tanulói számára. Azonban ezek csupán csak kikapcsolódást nyújtanak számunkra, igazi versengést az iskolán belül nem. A Külker Sport Fun diákszervezet, ismertebb nevén KSF, azonban házhoz hozta azt a kitörési lehetőséget, amire minden Külkeres focista vágyott, hogy iskolája bajnoka lehessen.

A sportért felelős narancs brigád több nagyszerű programot kreált már a hallgatók számára, gondoljunk csak a mindig szórakoztató beer pong bajnokságokra, vagy az egymást szétlőni vágyok legkedveltebb játékára, a paintballra. Már tavaly is tető alá hoztak egy kiváló foci tornát a vadonatúj tornaterembe, azonban érezhető volt, hogy a szervezők nagyobb dolgokban is gondolkoznak. Idén az egész esemény kiköltözik a műfüves borításra, ahol a nagyobb pályának és kapuknak köszönhetően hatalmas összecsapásokra számíthatunk. Mindezt a szabad ég alatt tehetjük. A kinti környezetnek köszönhetően a nézők is jobban elférnek, így kedves barátok, iskolatársak ne tartson titeket vissza semmi a szurkolástól. A meccsek délutáni időpontjainak köszönhetően a mennyei hangulatot még jobban megtoldja majd a mérkőzések utáni levezetés a Külkeresek kedvenc helyén, a Stefi-ben, ahol intenzív, folyékony elemzés fog történni az összecsapásokról.

Nagyobb esemény, nagyobb szponzorok és nyeremények. A Külkeres események állandó támogatójává vált Uber-t senkinek nem kell már bemutatni. Csak pár kattintás a telefonunkkal, és a jövő autós személyszállítása elérhetővé válik számunkra, mindezt jóval kedvezőbb áron, mint bárhol máshol. A torna másik kiemelt szponzora a Bakancslistád.hu weboldal, aminek köszönhetően egyedi, izgalmas és emlékezetes ajándékokkal lepheted meg szeretteidet.

Részletek

A helyszínünk tehát a MLTC Sportpálya lesz.

4+1-es felállásban lehet majd játszani, és persze gondoljatok a cserékre is (max 10 fő). Az egész esemény bajnokság mintára van megtervezve, így nincs kiesés, mindenki játszik mindenkivel.

A meccsek április 4-től minden héten hétfőn és szerdán lesznek megrendezve 13:00-15:30-ig, egészen április 20-ig.

Jelentkezéseteket a KSF irodában adhatjátok le, mely a nevezési díj (7000 Ft/csapat) befizetése után válik érvényessé. A díj a pálya bérlésének árát tartalmazza. Nevezési határidő: 2016. 04. 01., amely egy pénteki nap.

Az első három helyezett természetesen számíthat a jól megérdemelt éremre és kupára, ezen kívül pedig egy szponzorunk által felajánlott ajándékcsomag is kiosztásra kerül.

További cikkek
Top