BGE
2018. 12. 16. - Zircher Ági

A legjobb téli programok, hogy kikapcsolódj egy kicsit

Beköszöntött a tél, bár még az időjárás nem olyan zord – aminek kifejezetten örülünk, most már javában elindult a készülődés a karácsonyra és az újévre. Ez rengeteg dolgot foglalhat magában. Elkezdünk ajándékokat vásárolni, karácsonyi zenéket hallgatni, kidíszíteni a lakásunkat mindenféle szép égővel és más díszekkel. Ezek mellett, hogy kikapcsolódhassunk Budapest sok lehetőséget nyújt számunkra, hogy ne csak a meleg szobában ülve várjuk az ünnepeket, hanem bizony élvezzük is ki ennek az időszaknak a szépségét.

Jó program lehet mindannyiunknak, ha kinézünk az Adventi vásárok valamelyikére. Jobbnál jobb forralt borok, különleges és finom ételek, amiknek nem tudsz ellenállni és persze kézműves vásárok várnak minket, ahol hazai készítésű egyedi dolgokat vásárolhatunk akár magunknak, akár ismerőseinknek, és garantált örömet szerezhetünk velük. Itt a fővárosban szerencsés helyzetben vagyunk és több karácsonyi vásárra is ki tudunk menni, ha úgy tartja kedvünk. Különböző stílusuknak köszönhetően akár változatos is lehet, és minden vásár más-más programmal készül. Az idei évben a legnagyobb sikert a Szent István téri aratta, ugyan is a Bazilikánál található Adventi vásár a minap Európa második legjobb karácsonyi vásáraként lett megszavazva. Nem véletlen, ugyanis itt várnak ránk a legérdekesebb programok. A fent említett gasztro és kézműves lehetőségek mellett itt tudunk akár korizni is, és megleshetjük a 3D fényfestést is, amit minden nap 16:30 és 22:00 között tárnak elénk egyenesen a Bazilikára vetítve. Minden fél órában más-más animációt vetítenek, különböző témákban, így látványban biztosan nem lesz hiány, ha ellátogatsz ide. Gyönyörű lehet még az óbudai vásár is, amely gyönyörű fényekkel kidíszítve, minden hétvégén más és más koncertekkel készül, és a hagyományos elemek mellett Adományfa is van, mely különlegessé teszi. Az adventi időszak alatt a tűzifából készült „karácsonyfa” díszeleg a vásáron, látogatható belső tere van, ahova egy pillanatra belépve elfelejthetjük a nagy hajtás fáradalmait, és hagyhatjuk, hogy elvarázsoljon bennünket. A fa különlegessége, hogy az időszak végeztével lebontják és a tűzifát rászoruló családoknak adományozzák. Ezek mellett jó program lehet meglátogatni akár a Vajda Hunyad váránál található karácsonyi vásárt is, ugyanis a Városligetben is készültek számunkra programokkal, időtöltéssel. A hely önmagában gyönyörű, de így a téli időszakban, feldíszítve még különlegesebb lehet. Itt is elmerülhetünk a gasztronómiában, vásárolhatunk kincseket, de akár hóembert is építhetünk, ha az időjárás úgy kedvez, mert itt, ha eléri az idő a -2 fokot, hóágyúval időzített hóeséseket szerveznek, így, ha igazi hó nem is lesz karácsonykor, legalább itt egy pillanatra érezhetjük, hogy tényleg tél van.

És ha már úgy is a Városligetben járunk, átugorhatunk a Városligeti Műjégpályára, ami Budapest legnagyobb koripályája. Itt aztán van lehetőséged – és tered kimozogni magadból a stresszt, és kikapcsolódni egy picit a vizsgaidőszak idején. De ha esetleg zavarna, hogy fizetős jobb lehetőség lehet a korizásra a Bálna korcsolyapályája, ahol ingyenesen lehet csúszkálni, és ha nincs korcsolyád csupán 1000 Ft-ba kerül ott bérelni egyet. Nem beszélve arról, hogy a Duna mellett különösen szép élmény csúszkálni. Ha unnád már a sima pályákat, és valami még különlegesebbre vágysz, akkor látogass el a Jégfolyosóra ami a XXI. kerületben a Szent Imre téren található és február 28-ig minden nap várja a korizni vágyókat. Az árak itt sem vágnak földhöz, 700 Ft-os a belépő és a korcsolyabérlés is.

A fent említett városi programok mind-mind segíthetnek kikapcsolódni, ha szeretnél már valami érdekesebb programot szervezni magadnak ebben a hűvös időben. Reméljük te is megtalálod a módját, hogy kipihenhesd a fáradalmaidat és újult erővel vághass neki az újévnek.

További cikkek
Top