Buliajánló
2013. 05. 25. - Bianka

A fesztivál, amiről nem beszélhetünk múlt időben – azaz, Thanks God It’s VOLT!

Sopron könnyűzenei gyöngyszeme már 1993 óta minden évben megrendezésre kerül. Általában július első hetében tartják, ami idén sem lesz másképp. Július 3-6-ig nemzetközi rangú, neves külföldi és hazai előadóművészek gondoskodnak a remek hangulatról a hűség városában, ahova több mint százezer vendég várható. Azt tanácsolom, legyünk hát akkor hűségesek, és jelenjünk meg!

Cause we’re looking for a miracle

Diákszemmel

A leérkezés Sopronba – amellett az állandó érzés mellett, hogy végre elindultunk a rég várt fesztiválra – okoz némi nyűgöt. Na nem arra gondolok, hogy a több órás út során megannyi átszállással több 100 kilométert kell megtenni. A Keleti pályaudvarról is óránként indulnak vonatok. Azonban a bejutás előtt a kilométereken át patakzó sor, napon ácsorgás a cuccokkal (reméljük az időjárás idén is nekünk kedvez), az agitálás, hogy minden a terv szerint haladjon, még csak a kezdet. Beérve kezdhetünk aggódni, lesz-e ideális hely a sátorfelállításra a Lővér kempingben. Igen, idén is a megszokott helyszínen marad a fesztivál, derült ki egy sajtótájékoztatón. De mit neked nyűg! A nyár legizgalmasabb, legemlékezetesebb négy napját élhetjük át szeretett fesztiválunkon, és ez minden “szenvedést” megér. Előfordul, hogy szétesik a sátrunk, elhagyunk ezt-azt, jobb esetben nem nagy értékeket. Ilyenkor célszerű elővennünk lehetőségeink szerint a “fesztivál-telefonunkat” és hadd ne kelljen bemutatnom, egy ilyen esemény milyen apróbb kellemetlenségekkel jár kéz a kézben…  Ezek azonban eltörpülnek az  életre szóló élmény mellett. Felbecsülhetetlen napok várnak ránk, köszönhetően baráti társaságunknak és a színvonalas programtervnek.

Több, mint zene

A fesztivál programját a koncerteken kívül színesítik színházi előadások, gyerekműsorok és kiállítások is. A szervezők egyértelmű szándéka, hogy a fesztivál olyan programoknak adjon otthont – műfajtól függetlenül – amelyek sokszínűek, így téve lehetővé, hogy sokszínű emberek tömörüljenek egy helyre. A “jófejek” fesztiválján ily módon rockzenekaroktól elektronikus, jazz, világzenei előadókig mindenki megtalálható, és természetesen jelen van a pop, a hip-hop és a metál szcéna jópár képviselője is. Kiváltképp tiszteletreméltó, hogy az idei év a környezeti értékek megőrzéséről is szól. Hála a Fertő-Hanság Nemzeti Parkkal való kapcsolatnak, a látogatók a régió természeti kincseivel is megismerkedhetnek és sörüket úgynevezett “repohárból” fogyaszthatják majd, amely visszaváltható lesz.

Hogy is fog kinézni ez a 4 nap?

Telekom Nagyszínpad

telekom nagyszínpad

A híres angol szintipop zenekar alig várja, hogy találkozzon velünk, szerencséjükre mi sem vagyunk ezzel másképp! A Hurts idén márciusban megjelent albuma, az “Exile” kapcsán már ez évben tervezik a The Exile Tourt. Mondhatjuk, nem cicóznak! A romantikus és egyben melankolikus pop duó frontemberei Adam Anderson és Theo Hutchcraft. A Better Than Love című számukkal robbantak be a köztudatba, majd ezt követte a népszerű Wonderful Life, a Blind, a Stay és az Illuminated, csak hogy az ismertebbeket említsem.

A Parov Stelar Band jött, látott és győzött

“Az élethez hasonlóan a zenének is folyamatosan előre kell tekintenie és fejődnie kell. De a zenében, csakúgy, mint az életben, mindig teret kell engedni az emlékezésnek, hogy fel tudjuk idézni a régi idők szépségeit” – fogalmazta meg művészetének lényegét Marcus Füreder, a Parov Stelar frontembere. Az ellenállhatatlan elektroswinget könnyedén megszerettették az emberekkel, és bátran jelenthetjük ki: a nagy fesztiválok legbulizósabb kedvű bandái közé tartoznak. Leghíresebb dalaik a Catgroove, a Chambermaid Swing, a  Libella Swing, a Love és az All Night.

parov

30 másodperc – ennyi elég, hogy extázisba kerülj tőlük

A 15 éve alakult amerikai rockegyüttes eddig 4 nagylemezt adott ki, nagy bánatunkra… Úgy értem, miért csak ennyit? Legutóbb díjazva lettek az MTV Video Music Awards-on, mint a legjobb rockzenei videó elkészítői (a Kings and Queens című számmal), és az MTV Europe Music Awards-on, mint a legjobb rockegyüttes. Leghíresebb dalaik a Kings and Queens, az Up in the Air, a  Hurricane, és a Closer to the Edge.

30stm

OTP Bank Színpad

A színpadon vegyesen megtalálhatjuk majd magyar előadóinkat, csak úgy, mint a külföldieket. Most először lép fel a VOLT-on ByeAlex és Rúzsa Magdi, és távol álljon tőlem, hogy meglepődjek azon, hogy elsőként került fel Majkáék, a Carbonfools, a Compact Disco, az Irie Maffia, a Balkan Fanatik és a Punnany Massif neve is a fellépők listájára.

A „szénhülyék” által képviselt zene hangzásvilága felforgatja maga körül a légkört. Nem csoda, hiszen keveredik a rock, a blues, a dub, a reggae, a folk és a disco, mindez modern elektronikus műfajokkal keverve. Egy biztos, hogy ők hajnalban sem fogják hagyni  lefáradni a hangulatot.

GDF Suez Színpad

gdf suez

Büszkék lehetünk rá, hogy 2013-ban a legtöbb magyar produkció a VOLT-on lesz. Közel 150 hazai zenekar és DJ fog fellépni és legtöbbjük a GDF Suez színpadon.

montázs

Nos, én meggyőztem saját magam, de remélem olvasóimat is, hogy ott a helyünk!

Nemsokára találkozunk!

További cikkek
Top