Buliajánló
2015. 07. 20. - balazsreka

7 nap a szabadság szigetén – Sziget Fesztivál 2015

Idén 23. alkalommal kerül megrendezésre a Sziget fesztivál, a hely ahol emberek találkoznak, kultúrák keverednek és emlékek születnek. Évről-évre felejthetetlen programok várják a nagyérdeműt, ez most sincs másképp. A zenei világ színe-java lesz megtalálható Augusztus 10-17 között az Óbudai-szigeten. Aki átsétál majd a hídon egy új világba lép be, ahol nem számít ki honnan jön vagy mit szeret. Megmutatjuk miért legyél Te is Szitizen a szabadság szigetén.

Európa legjobb fesztiválja

Már második alkalommal nyerte el Európa legjobb fesztiválja címet a Sziget, nem véletlenül hiszen nem csak koncertekkel várják az odalátogatókat, hanem olyan programokkal színesítik a fesztiválozók mindennapjait amit sehol máshol nem élhetnek át. A látványvilág inkább hasonlít egy meseországhoz, mintsem egy könnyűzenei fesztiválhoz. Nem csoda, hogy a Sziget idejére megszállják Budapestet a világ összes pontjából.

A Szigetköztársaság megújulása

Minden évben egyre jobb és jobb lesz a fesztivál felhozatala mind zenei, mind kulturális téren. Ahogy az megfigyelhető nem csak a zenére fektetnek hangsúlyt, hanem a látványra, helyszínekre és arra, hogy az utolsó napon azt érezze mindenki, aki a részese lett ennek, sose akarjon elmenni. Sok újítás várja majd augusztusban a szitizeneket. Többek között a hasonló programhelyszínek új zónákba tömörülnek majd. Kibővülnek a szórakozási lehetőségek, kulturális események is.

A Sziget elhozza a művészetet, sportot és teljesen új szintre helyezi a szórakoztatás fogalmát. Infrastruktúrája is változik, nagyobb területen tombolhat a közönség a nagyszínpad előtt. A helyszín könnyebb megközelítésének érdekében a tervek szerint a buszok bemehetnek majd egészen a bejáratig, ezzel egyszerűsítve a tömegközlekedéssel érkezők életét. Azokra is gondoltak akik kocsival vagy motorral szeretnék megközelíteni a Hajógyári-szigetet, hiszen a parkolók kapacitását is bővítik majd.

Nem álltak meg itt a szervezők, a fesztivál teljes területét fejlesztetni kívánják, beleértve a mosdókat, mellékhelységeket és a közvilágítást is. Nem marad senki éhesen a koncertek után,előtt vagy alatt, hiszen egész nap jobbnál-jobb helyeket lehet majd találni. A sokszínű és változatos étkezési lehetőségek teszik igazán fel az i-re a pontot. Tulajdonképpen a szervezők arra törekednek, hogy a lehető legjobb élményben legyen része mindenkinek, aki belép a Szigetre és maximálisat nyújtsanak a belépőknek minden téren.

rQqNsd_FitnGILOUjwvCvT87P1ol3DgOh_Ng-eulDEs,fpRm2eAvGQGofaxuy3TuKl1JD6qiyKA0BLTZm7UAvoU,qLlBHsMrEQXteV7bz51EjHAjNm_6-9I3jm_JDIVD9Y4,9kEpzo7M7LeeW0eC8nLLJ9Rggjpy-oUrl_MoxBzQBPo,vuTXgltbF2oiGiLZTWmB1MmHwGUGB7TLyRj1_VlGD-s

Felvonul a zenészvilág színe-java

Ahogy azt megszokhattuk idén is olyan fellépőgárdát sikerült összecsődíteni a Szigetre, ami sehol máshol nem lesz. Minden stílus bemutatkozik abban a 8 napban. Aki csak egy napra szeretne menni nagy bajban van, hiszen nem lehet dönteni melyiket is válassza – ezért ajánlatos egész hétre menni -. Idén is több helyszínen élvezhetjük kedvenceink koncertjét, nem kevesebb mint 17 különböző helyet látogathatunk meg a Sziget területén.

A nagyszínpadon olyan nevekkel találkozhatunk majd mint a londoni fenegyerek Robbie Williams, Kings of Leon, Avicii, Ellie Goulding, alt-J, Limp Bizkit, Major Lazer vagy Rudimental, de magyar előadók is helyet kaptak mint például The Biebers, Ocho Macho, Punanny Massif, Irie Maffia és a Quimby. Kétségtelenül a legnagyobb neveket sikerült összehozni.

Az A38 színpadán igazán vegyes előadókkal találkozhatunk, az idei év talán legnagyobb felfedezettje is fellép, de olyan előadók is tiszteletüket teszik mint Enter Shikari, Milky Chance, Jamie Woon, Passanger vagy a németek büszkesége Cro.

A Telekom Aréna olyan helyszíne lesz a Szigetnek amit azok fognak látogatni akik egy hatalmasat szeretnének majd partyzni. A fellépők között lesz Oliver Heldens, Andro, Nervo, Julia Carpenter és Sander Van Doorn is.

Nem csak a fülünknek lesz igazi mennyország ez a 8 nap, hanem a szemünknek is. A Fuerza Bruta, a Cirque Du Sziget, a  Színház és Tánc Sátor és a Magic Mirror helyszínek gondoskodnak majd reggeltől estig a szórakozásról. Előadások, beszélgetések, kabaré, filmek ezek azok amiket kínálnak még a zene mellé.

A teljes fellépőlistát ITT találhatjátok

Ha ez sem győzött meg, felelevenítjük a tavalyi év legjobb pillanatait, amik magukért beszélnek.

 

További cikkek
Top