BGF
2014. 06. 13. - Kovacsev

3, 2, 1…BATAK!

A napokban sikeresen lezajlott a Burn által szervezett Batak országos döntője, ahol 7 város 9 főiskolájának legjobbjai csaptak össze. Ezúton gratulálunk főiskolánk legjobbjának, Bujtás Csabinak, hiszen sikerült megcsípnie a… na de ne szaladjunk ennyire előre.

Mit is jelent az, hogy Batak?

A Batak egy nagy-britanniai találmány, mely segítségével fejleszthetjük a reakciónkat, a kéz- és szem koordinációnkat, valamint a koncentrációnkat és reflexeinket is. A gép használata igen egyszerű, nem igényel különösebb szakértelmet. A start gomb megnyomása után a rendszer visszaszámol, és kezdődhet is a harc az idővel. A cél, hogy egy perc alatt annyiszor érintsük meg a 12 gomb közül azt, amelyik épp véletlenszerűen felvillan, amennyiszer csak lehetséges. Természetesen nemcsak egy perces mód van, tetszés szerint lehet játszani az intervallumokkal.

Hogyan lehetett bekerülni a döntőbe?

Mint már említettem, májusban összesen kilenc főiskolába és egyetembe települt ki a Burn egy Batakkal karöltve és egy délelőtt erejéig lehetőséget kínáltak a vállalkozó szelleműeknek, hogy megmérettessék magukat. Kétszer egy percük volt arra, hogy kvalifikálják magukat a döntőbe, ugyanis a jobbik eredmény számított. Csabi 91-es ütésszámmal jutott be a fináléba, ahol további 9 főiskolai bajnok várta.

Csabi, a versenyzők közül szinte elsőként érkezett meg a helyszínül szolgáló G1 gokart centerbe, ezért volt alkalmam faggatni pár mondat erejéig.

-Hogy érzed magad? Izgulsz?

-Természetesen izgulok, egyébként is stresszelős típus vagyok, de sokszor hozta már ki belőlem ez az állapot a maximumot.

-Van taktikád? Ha igen, mi az?

-Focus, focus, focus. Megpróbálok összpontosítani, körülbelül fél méterrel a Batak elé állok, illetve a láb- és kéztartásomra is nagyon odafigyelek. Böngésztem az interneten és sok, a témához kapcsolódó videót megnéztem, sikerült ellesnem egy-két trükköt.

Hány leütés a cél? Mennyivel lennél elégedett?

A száz felettivel már nagyon meg lennék elégedve.

-Mit gondolsz sikerül odaérni a dobogóra?

-Mindent beleadok, minden erőmmel azon leszek, hogy a legjobbat hozzam ki magamból.

15:00-kor pontban kezdetét vette a bemelegítés, mind a tíz döntősnek lehetősége volt egy 1 perces etapban felkészítenie magát a versenyre. Csabi a B csoportba került és az 5 fős csoportban – lévén, hogy kiemelt – utolsóként következett. A nagy izgalom ellenére az első körben igencsak jól muzsikált, a legnagyobb ütésszámot ő érte el a csoportjában, 99-et. A második kör 96-ra sikeredett, így csoportelsőként, 195-ös összesített pontszámmal masírozott is a final fourba.

A rendezvényre eközben halkan és szerényen megérkezett hazánk WTCC túraautó versenysorozatának büszkesége Michelisz Norbi, valamint Wéber Gábor autóversenyző, szakkommentátor is tiszteletét tette.

Ezt követően az A és a B csoport résztvevőinek lehetősége nyílt arra, hogy egy időmérő és egy verseny keretein belül megtapasztalják, milyen érzés gokart versenyzőnek lenni. Magától értetődő volt, hogy Michelisz Norbi mindkét csoportban elindul.

A B csoport időmérőjén a Külker színeiben versenyző pilóta a második helyet szerezte meg Norbi után, alig 1 másodperccel lemaradva. Viszont a verseny nem várt meglepetéssel folytatódott. Csabi a versenyt szinte hajszállal, de végig vezette a WTCC-s előtt. A közönség soraiban sokan hüledeztek azon, hogy Norbi nem tudja megelőzni Csabit, holott mindketten totál gázon, mindent beleadva száguldottak. Azonban Norbi profizmusa és a kettejük közt lévő súlykülönbség végül az utolsó körben kiütközött, és Norbinak sikerült megelőznie Csabit, alig kicsivel a finish előtt. Miután kiszálltak a gokartból, Norbi odament gratulálni a külkeres ex-gokartos derekas helytállásához. Valljuk be, azért szép eredmény 11 körön keresztül magunk mögött tartani egy WTCC világbajnokot!

10416927_677926985587962_424898379_n

A gokartozás végeztével kezdetét vette a final four, ahol Csabi másodikként állt a porondra. Látszott rajta, hogy nagyon feszült, hiszen szeretett volna odaérni a dobogóra. Az első körben ismét hozta a kötelezőt, 99-el kezdett. A másik három versenyző 103; 100; 97-es pontokkal zárt. Gyors esélylatolgatás után mondtuk Csabinak, hogy most mindenképp 100 felettit kell hoznia, és akkor minden rendben lesz. Ismételten rá került a sor. Nagy elánnal kezdett, a 20. másodpercnél éreztük, hogy ez egy szép eredmény lesz. Úgy a 40. másodperc környékén volt egy erős tíz másodperce, amikor mindenki nyitott szájjal nézte, hogy mindent szinte egyből, nagyon gyorsan és pontosan eltalál. És bizony hozta, amit a haza megkövetelt, megütötte a 102-t. Hatalmas ujjongás követte a produkcióját. A második kör pedig a következőképpen alakult: 105; 99; 98. Hatalmas öröm, Csabi 201-es összpontszámával (első helyezett: 208, harmadik helyezett: 199, negyedik helyezett: 195) elegánsan megérkezett a MÁSODIK helyre.

10364459_676218569092137_1983480206_n

Nyereménye 2 darab Silver jegy a magyarországi Forma 1-es nagydíjra. Gratulálunk, nájsz performansz!

További cikkek
Top