BGE
2020. 01. 20. - Hegyi Péter

2020 legjobban várt sorozatai

A televíziós sorozatok évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek szerte a világon, bár mára már jellemzően nem TV csatornákon követjük őket, inkább interneten, különböző előfizetések igénybevételével. A különböző média-szolgáltatók, mint a Netflix vagy az HBO Go, kínálatában saját gyártású tartalmakat és egyéb izgalmas sorozatokat találhatunk. A tavalyi év kedvencei, az Eufória, a Csernobil vagy éppen az év végén megjelent Vaják valószínűleg számodra is ismerősen hangzanak. Szerencsére idén sem maradunk izgalmak nélkül, lássuk hát 2020 legjobban várt sorozatait!

A kívülálló (The Outsider)

Listánk első sorozatát már nézhetitek is, hiszen január 13-án jelent meg A kívülálló első része HBO Go-n. A horrormester, Stephen King azonos című regényét dolgozza fel az HBO új szériája. Egy oklahomai kisvárosban egy 11 éves fiú megcsonkított holttestére találnak – S. King-től megszokott sztori. A hatóságok nyomozni kezdenek és a helyi irodalom tanárt gyanúsítják, de a férfinak kikezdhetetlen alibije van. A bizonyítékok ellentmondásban állnak a tényekkel, lehetséges, hogy egy ember egyszerre létezzen két helyen?

The Wheel of Time

A nemrégiben megjelent fantasy-sorozat, a Vaják a várakozásoknak megfelelően remekül sikerült, és nagy sikert aratott a nézők körében, némiképp betöltve a Trónok Harca rajongók szívében hagyott űrt. A műfaj szerelmesei idén az Amazon új sorozatát várhatják: a Wheel of Time alapjául Robert Jordan 14 könyvből álló sorozata, Az idő kereke szolgál, melyben hemzsegnek az ázsiai és európai mitológiából vett szereplők és különböző vallási kultúrák is megjelennek. A címben is szereplő időkerék határozza meg minden élőlény életét, ezt a mágikus tárgyat azonban most a gonosz fenyegeti. A megjelenésre év végéig kell majd várnunk.

The Falcon and the Winter Soldier

A Marvel Studios, bár több ízben összeállt a Netflix-szel, továbbra is a Disney tulajdonát képezi, idén ősszel pedig érkezik is egy izgalmas szuperhős témájú sorozat a gyártó kínálatába. A tél katonája és a Sólyom is ismerős lehet a Marvel mozifilmekből, igaz eddig csak mellékszereplőként ismertük őket. A szériában ugyanazok a színészek alakítják majd a két hőst, mint a mozifilmekben (Sebastian Stan és Anthony Mackie), ráadásul ellenfelüket, Zemo-t, is megismerhettük már az Amerika Kapitány: Polgárháború című filmben.

 A Disney+ sajnos az Amazon Prime-hoz hasonlóan egyelőre nem elérhető hazánkban, így a nézőknek más módot kell majd találniuk, hogy ezen két streaming-szolgáltató műsorait követni tudja.

Lovecraft Country

A Tűnj el! és a Mi rendezője, Jordan Peele ezúttal J.J. Abrams-szel (új Star Wars filmek, Lost) áll össze, hogy egy korábbi filmjeihez hasonló hangulatú sorozatot készítsen az HBO tolmácsolásában. A képregényen alapuló történet középpontjában Atticus Black áll. Black egy barátjával és nagybátyjával indul útra, hogy megtalálják a főhős eltűnt apját. Az 1950-es évek Amerikájában útjuk során a túlélésért kell küzdeniük, a fehér emberek rasszista támadásaival és rosszindulatú szellemekkel szemben. Pontos megjelenés egyelőre nem ismert.

Ratched

Az Amerikai Horror Sztori-t megálmodó Ryan Murhpy új alkotásában Sarah Paulson újra Mildred Ratched főnővér szerepébe bújik. A legendás könyvadaptáció, a Száll a kakukk fészkére előzménysorozatában a gonosz Főnéni fiatalkorát ismerhetjük meg. A színészek között megtaláljuk Sharon Stone vagy épp Cynthia Nixon nevét is, így a remek rendező mellett a minőségi szereplőgárda is adott. A főszereplő Sarah egy THR-nek adott interjúban beszélt a készülő sorozatról: „komplikált és sötét…és igazán rémisztő”. Az epizódokat Netflix-en nézhetjük majd, de a hivatalos megjelenés egyelőre nem ismert.

Az újonnan induló sorozatok mellett már meglévő kedvenceink közül is sok kap folytatást 2020-ban. A napokban került fel a Netflix kínálatába a Szexoktatás (Sex Education) második évadja, mely tökéletesen hozza az első évad hangulatát, érdemes tehát pörgetni. A Disney bejelentette a Mandalorian folytatását. A Star Wars univerzumhoz kapcsolódó sorozat nagy sikert hozott, de amint véget ért a Disney+ a feliratkozói jelentős számát elvesztette. A fiatalok körében nagy népszerűségnek örvendő HBO-sorozat, az Eufória (Euphoria) is új évaddal jelentkezik, de a 13 Okom Volt (13 Reasons Why) is visszatér egy negyedik évadra.

Az újonnan megjelenő, bejelentett évadok teljes listáját és további érdekes sorozatokat találhattok meg azInsider-en. Jó sorizást kívánunk Nektek!

További cikkek
Top