Szubjektív
2015. 12. 23. - H.Tina

10 karácsonyi ajándék, ami a kukában végzi

Nyakadon a karácsony és már megint az utolsó pillanatra hagytad a megfelelő ajándék kiválasztását? Tudod, hogy kinek, de nem tudod, hogy mit vegyél? Szeretnél jól választani, de közben spórolni is? Mindezekre a problémákra nem fogunk választ adni, de arra viszont rávilágítunk, hogy mit ne emelj le a polcról a karácsonyi láz hevében.

10. Haszontalan dísztárgyak

Igen, lehet, hogy jópofa ötlet kerámia kiskutyust adni annak, akinek élete szerelme Morzsi, de ha a kiszemelt ajándékozottadnak csak egy újabb plusz mütyür az, amit gondosan becsomagolnál, szerencsésebb lenne kicsit elgondolkodnod az illetőn, nagy valószínűséggel ő is tovább fogja adni másnak.

porcelán kutya

9. Olcsó parfüm

Ki ne szeretne jó illatban pompázni minden nap, méghozzá úgy, hogy teljesen ingyen jutott hozzá? És ki szeretné elraktározni azt az silány, felvizesítetett, majdnem márkaneves – például Naomi Caramel – parfümöt, amiről már első blikkre az „Occó parfümöt tessék” néni ugrik be? Na ugye, senki. És ez nem véletlen…

parfüm

8. Tisztítószer

Bizony, a tisztítószer is lehet ajándék. Sajnos. Mert ugyan jó dolog, ha valaki értékeli a tisztaságot és a rendet, de még nemesebb, ha az a valaki fizikailag is segít a fenntartásában. Az már igazi ajándék lenne.

cleaning stuff

7. Angyalkás-jézuskás giccsparádé

Nagyban kötődik, a 10. pontunkhoz, ám próbál aktuális lenni. Sajnos hiába. Szenteste még akár viccesnek is tűnhetnek, de mégis mit kezdene vele az ajándékozott az év összes többi napján?

puttó

6. Karácsonyfadísz

Vannak, akik mindenre gondolnak. Arra is, hogy mivel díszítsék fel az emberek a karácsonyfát. Te ne legyél egy közülük, hidd el, meg fogják oldani…

fadísz

5. Fitness bérlet

Senki sem tökéletes, de ha nem muszáj, ne karácsonykor próbáljuk meg megváltani ismerősünket/ szerettünket, mert a legnagyobb jóindulattal is könnyen sértődés lehet belőle. Persze, ha egyébként is gyakran látogatja a konditermeket, akkor akár telitalálat is lehet, máskülönben gondoljuk át, hogy a következő években akarunk-e magyarázkodni a bérlet miatt.

12187968_l

4. Önsegítő könyv

Folytassuk a sort, amivel még az újév előtt egy utolsót belerúghatunk a másikba. Ha a szeretet ünnepén mindenképp szembesíteni szeretnénk ismerősünket azzal, hogy látjuk, mennyire nem találja a helyét a világban, vagy hogy csak egyszerűen életképtelennek tartjuk, még akkor se ezt a módját válasszuk, inkább üljünk le vele egy csésze kávéra. Azzal többet segítünk.

51JmDM2X+IL._SY344_BO1,204,203,200_

3. Pipere csomag

A legszemélytelenebb ajándék evör. Főleg, ha a nem túl magas minőségű márkák összeállításaival szemezel a DM-ben. És mellette szintén hordozhat pár negatív üzenetet is, mint például; „Fürödhetnél többször…”, vagy „Gyakrabban kéne hajat mosnod, és a dezodorral is megbarátkozhatnál…” Attól, hogy a rokonoktól már megszoktad, te lehetsz okosabb.

Névtelen

2. Pulóver

A gondolatmenet addig teljesen jó, hogy karácsony télen van, télen pedig hideg, ezért a meleg ruhák jól jöhetnek. Igen, csak ne te vedd meg másnak. Tanulj a nagymamák hibájából és kerüld el a nagy, rénszarvasos, szúrós, pulóvereket, amikhez neked is a rejtett színészi tehetségedre van szükséged, hogy mosolyogva átvedd.

darcy

1. A bögre

A bögrével szavak nélkül is kifejezheted a másik felé, hogy mennyire nem érdekel téged a karácsonyi, vagy bármelyik másik ajándékozás. Ez az a tárgy, amit mindenki kapott már mástól életében legalább egyszer –de inkább jóval többször–, viszont senki sem érti, hogy miért. Akár még jó ötletnek is tűnhet egy frappáns felirattal, de hidd el nem lesz az, mert már így is van belőle mindenkinek elég.

 

 darcy

További cikkek
Top