Szubjektív
2013. 06. 29. - Bianka

10 dolog, amit a nőkről tudni kell

Mióta világ a világ, szakadatlanul és töretlenül az egyik legkolosszálisabb kihívást jelenti a férfiak és nők számára megismerni a másik nemet. Hányszor kívántuk, hogy bárcsak akár egy percre is bele láthatnánk az ellenkező nem fejébe: mit gondolhat valójában, hogyan tervezzük meg a következő lépést, ami megfelelő lenne. Az örökké tartó viaskodás eredménye azonban, ami valódi értelmet ad a megmérettetésnek. Természetesen, egy élet is kevés, hogy a másikat megismerjük, ahány csillag van az égen, annyi személyiség, de azért akad néhány közhely, ami – tisztelet a kivételnek – minden nőre ráróható.

1. IGEN=NEM, azaz ami a szívükön, nem feltétlen a szájukon

Szeretnek mártírkodni. Na, igen, alapvető, nem mindig célravezető tulajdonság. De a nőkben sem kevesebb a büszkeség, mint a férfiakban. Hajlamosak feltételezni, és legfőképp elvárni, hogy mindenki mindig tudja, mit akar éppen az adott pillanatban. És ha ez valamilyen „csoda folytán nem történik meg”, még a végén megsértődnek.

Ha meg akarsz érteni egy nőt: ne akard!

5 perc = Legalább fél óra, abban az esetben, ha a nő szükségleteiről van szó. Persze, ha a férfi szerel, meccset néz, sörözik a haverokkal, akkor az az 5 perc pontosan annyit jelent.

Semmi = A vihar előtti csend. Ezt általában akkor mondják, mikor határozottan van valami probléma, csak várják, mikor találják ki a férfiak, mi is az. Ha ez nem történik meg – az esetek többségében – jön a robbanás, melynek füstjei, ha elérnek… húzd meg magad!

Persze, folytasd, csak nyugodtan = Szeretném, ha azonnal abbahagynád.

És még sorolhatnám!

2. Hódíts hidegséggel: Rossz fiúk előnyben?

Határozottan igen! Mondjuk nem mindegy, hogy az életgörbe melyik szakaszában állunk, de akkor is elmondható és nem titkolt valóság: a nők a rossz fiúkra buknak. Hogy miért? Mert „jobbá” akarják tenni őket. Milyen kihívás van egy olyan férfiban, aki mindenre rábólint és a saját véleménye nem is olyan fontos? A ,,bad boys˝ típusok sokáig, kitartóan udvarolnak, megtartani viszont nagyon nehéz őket. Nem tartják be a játékszabályokat, sokkal rebellisebbek, dumájukkal lekenyereznek, veszélyesek, titokzatosak és azt az érzést keltik benned, hogy „próbálkozz csak, úgysem ismerhetsz meg igazán”.Az esetek többségében mély felháborodást kelt bennük, fel tudnának robbanni, percenként nézik a hívásaikat, és ami a legrosszabb, hogy ezek a fiúk féltékeny sárkányokat csinálnak belőlük. Az igazság az, hogy jól csinálják, hiszen a tapasztalatok azt bizonyítják, ez kell. Talán ezért van az, hogy a megbízható férfiakba lassabban szeretnek bele a nők. Távol álljon tőlem, hogy ezzel sugallni akarjam bármilyen módon, hogy menő a bunkóság, és légy megbízhatatlan, mert akkor tuti nyerő vagy. Nem erről van szó. A kulcsszó a bizonytalanság és az ismeretlen.

3. Vadászpréda-effektus kezelése

A vadászpréda-szereposztás sosem egyenrangú. Egy kapcsolatban abszolút nem tud működni hosszútávon a másik fél elnyomása nélkül. A vadászra váró préda magatartás addig édes, amíg meg nem kaparintják egymást, és addig a pillanatig izgalmas, amíg az egyik elfelejti, hol a helye a kapcsolatban. A nők sem gondolják komolyan – kivéve a feministák -, hogy egy kapcsolatban lehetséges az 50-50%-ban való egyenrangúság. Az egyik fél mindig dominál, csak nem mindegy, milyen módon. Az alá-fölé rendelt kapcsolat alapja a vadász-préda párhuzam, így ennek tudatában vigyázni kell a férfiaknak az arányokra, ha komoly kapcsolatot akarnak a nőkkel. Elnyomva senki nem szeret lenni.

Ha-túl-könnyű-a-préda

4. Meg nem értett lelkek

A nők bonyolult világában kulcsszavak a türelem, megértés és szenvedély. Na, persze, korántsem hátrány a heveskedés… éppen csak tudni kell időzíteni. Legtöbben érzékenyek a környezetük minden apróbb mozzanatára, sokkal intenzívebben élnek meg bizonyos helyzeteket, és olykor az empátia túlcsorduló jelenléte rányomja bélyegét egész hangulatukra. Ha meglenne az állandó kölcsönös odafigyelés, akkor nem fordulna elő olyan kínos helyzet, mint: „Fáj a fejem, most nem akarom.” vagy „Inkább most csak bújjunk össze és nézzünk meg egy filmet.”

5. Önbizalom hiány

Férfiak tucatja állítja, az önbizalom a legőrjítőbb vonzerő tud lenni. Sajnos, vagy nem sajnos, sok nőből hiányzik, vagy egyáltalán meg sincs. Az, hogy folyton elégedetlenek önmagukkal – ami valójában sokszor nem is a külsőből fakad, hanem a saját maguk el nem fogadásából -, számos férfi előnyként használja. Gondolok itt: a „Tiporjuk föld alá, vegyük el a maradék önbizalmát, hogy ezzel megtartsuk magunknak.” A probléma forrása, mint már említettem, a belsőnk, személyiségünk elfogadása, hogy szeressük olyannak magunkat, amilyenek vagyunk. És ha valaki azt mondja, gyönyörűek vagyunk, akkor azt higgyük is el!

6. Hangulatváltozások – kedvük akár az időjárás

Egyik percben megszelídített kis oroszlán, a másikban pedig egy igazi sárkány. Fő, hogy a férfiak el tudják érni a nyugodt állapotot a nőknél. Nem kis munka egy dominánsabb nő esetében, de: Minden nőt meg lehet szelídíteni. Csak nem mindegy ki és hogyan.

A hiszti kezelése is megérne pár misét, nem vitás. Sokszor okosabb csak legyinteni rá és élni a beletörődéssel. Egy nő-férfi kapcsolatban ez egy olyan dolog, amire a legjobban ráfér a kompromisszumkészség. Türelmesnek és óvatosnak kell lenni, akár egy időzített bombával.

7. Hatalmas igazságérzet!

Ha az igazságért való harcban a férfi egy ellenség, akkor az a háború már el is dőlt. Egyébként érdemes harcba szállni, mert kevesen szeretik a „csendes gyilkosokat”.

8. Az alkohol mámora alatt megered a nyelvük

Elég egy kisebb becsiccsentés, és a fél életük a férfiak kezében. Erősen fenyegeti őket ilyenkor a veszély, ámbár a másik nem számára pont ez könnyíti meg a becserkészést. Feltételezhetően nem véletlen a bulikban a lányok gyakori meghívása egy-egy italra. A ló túloldalára sem nehéz művelet átesni, sajnos ugyanis előfordul, hogy kellő alkoholmennyiség után nem csak a szívüket tárják ki.

alcohol-drink-fashion-girl

9. Lelkesedés csökkenése nem csak a nők hibája!

Bizony, a nőket elég sok mindenre rá lehet venni, mindössze tudni kell bánni a szavakkal. Megvan ez a konstans szemlélet, hogy a férfiak bevállalósabbak, több új dolgot próbálnának ki. Csak mert egy ideje egy nővel vannak együtt, attól még nem szabadna a megszokás rabjává válni. A titok nyitja véleményem szerint a kommunikáció felpezsdítésében rejlik, ergo egyik fél se féljen kimondani vágyálmait. Ha a nő nem teszi, hát akkor jöjjön a kérdés: Milyen piszkos fantáziáid vannak… és mikor valósítjuk meg?

10. Legyél a barátja!

Ideális férfi: lelki társ, szerelem, barát egyben! Kihívás, szenvedély, kaland, mind elengedhetetlen, viszont semmit sem ér, ha a meg nem értett lelkek nem érzik magukat biztonságban. A biztos pont keresése már-már életcél, sőt, az egyik legkomolyabb, amire a nemek vágynak.

 bridge

Egy filmből kiszedett kis párbeszéd zárásképp pont össze is foglalja dióhéjban az előzőeket:

“- Mit akarnak a nők?
– Cipőt.
– És még?
– Olyan bonyolult, hogy egész életedet azzal töltheted, hogy kideríted.
– És mit adhatunk egy nőnek mi, férfiak?
– Szeretné, ha tisztelnéd, meghallgatnád, megértenéd. Virágokat szeretne, nevetni akar, és megbízni benned. De nem azt, hogy kiszámítható légy. Szeretné, ha értékelnéd őt, és néha azt szeretné, hogy fogd be a szád, és ne akarj mindent helyrehozni.
– Ez borzasztóan nehéz lesz. “

További cikkek
Top