Buliajánló
2014. 03. 15. - Juneszko

10 dolog, amiért szeretjük a Limp Bizkitet

Biztosan sokaknak ismerős a név: Limp Bizkit. A ’90-es évek egyik legmérvadóbb bandájáról van szó, akiknek külön stílust köszönhetünk. Június 16-án pedig újra Magyarországra érkeznek, hogy egy fergeteges bulit adjanak nekünk!

1.  A banda 20 éve van a pályán, ami 31 millió eladott lemezt eredményezett. A frontember Fred Durst egy olyan zenekart szeretett volna, amely keveri a rap és metal elemeket. Így jött létre 94’ben Sam Rivers basszusgitáros, John Otto dobos, Rob Waters szólógitáros(később Wes Borland és Dj Lethal) és természetesen Fred Durst énekes közreműködésével a Limp Biscuit.

2. A Korn és a Deftones mellett ők a nu metal stílus megteremtői. A nu metal az alternatív zene és grunge keveredése a rap/hip-hop irányzattal.

3.  A gitáros Wes Borland zenei tehetségén kívül képzőművészként is hihetetlenül elképesztő, emellett A Black Light Burns nevezetű zenekar frontembere. Ő az, akit mindenki egyből kiszúr a színpadon, különlegesen kifestett bőre és fura jelmezei miatt. Emellett a lemezborítók nagy része is az ő tehetségét fémjelzi. Ezen felül jelenlegi Ibanez gitárját saját maga tervezte.

bizkit8_98875817

4. Mert olyan dalok köthetőek a bandához, akit nagyjából mindenki ismer, leginkább a Chocolate starfish és a Result May Vary című albumokról.

5.   Mert aki kicsit is szereti a metal zenét, az ismeri őket, hiszen a mi generációnk pontosan az ő zenéjükön nőtt fel.

6.  Mert a zenéjük pontosan arra szólít fel, hogy kelj fel és ne csak tespedj, hanem élj! Igazi “megmondós” szövegei felráznak és cselekvésre késztetnek, felnyitják a szemed.

7.  Mert 20 éves pályafutás után is megmaradtak Limp Bizkitnek, és nem poposodtak  el, mint sok metal banda. A mai napig új lemezekkel állnak elő és felrázzák a bezombult közönséget.

8.   Minden zenekartag hozzáad a saját személyiségéből is a zenéhez, ettől lesz különleges. Példának okáért ott a dobos John Otto, aki a brazil dobelemekből is merít, valamint Dj Lethal, aki igyekszik mindig új hangzással előrukkolni.

9.   Számos díjat a magukénak tudhatnak: 3 Grammy-t, 3 díj az American Music Awardson, de a Nookie című számuk klipje is számos díjat zsebelt be.

89293

10.   Mert a 2009-es Volt után végre ÚJRA ellátogatnak Magyarországra, mégpedig a Budapest Parkban koncerteznek június 16-án! A kilencvenes évek metal rajongói figyeljenek, hiszen ez egy kihagyhatatlan koncert!

 

További cikkek
Top